Social media plan

Ontdek onze analyse.

Een social media plan is een belangrijke eerste stap voor je nieuwe social media strategie. Dit zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk aandacht kan verkrijgen voor je content, kanaal en dus ook voor je bedrijf. Maar hoe werkt zo’n plan precies? Wat is er nodig en wat juist niet? BuildSocial biedt een vrijblijvende analyse van jouw social media kanalen, zodat je een beeld krijgt van de huidige situatie.

Een gefundeerd social plan

Jouw social media plan

Met behulp van BuildSocial

Het maken van een dergelijk plan kan erg lastig zijn, vooral als je er voor de eerste maal mee aan de slag gaat. Er zijn erg veel opties om uit te kiezen en dat kan het weer onmogelijk maken om snel een duidelijk en concreet plan te creëren. Maar gelukkig kan BuildSocial ondersteuning bieden bij de creatie van zo’n plan. Zodat jij als marketing verantwoordelijke snel een passend plan hebt dat je kunt inzetten voor jouw business.

Social media inzetten?

Snel gedaan, maar zonder plan vaak zonder succes.

Social media speelt al een decennia een grote rol voor bijna ieder soort bedrijf en het lijkt erop dat de invloed van dit type media niet gaat afnemen de komende tijd. Sterker nog, die lijkt almaar groter te worden. Daar wil je als bedrijf dus op inzetten. Zonder een social media plan sta je echter voor een uitdaging. Je weet immers niet waar je naartoe wilt werken met jouw social media beheer. BuildSocial zorgt ervoor dat er een punt is waar naartoe gewerkt kan worden. Hierdoor weet je precies wanneer jouw strategie effectief is en wanneer bijstelling nodig is. BuildSocial zorgt er allereerst voor dat de doelstellingen duidelijk zijn geformuleerd op het plan en dat de boodschap die je wilt uitdragen glashelder is voor zowel jouzelf als jouw volgers.

Een plan op maat

Aangepast op jouw wensen en ambitie.

Eén duidelijk idee staat centraal in de boodschap van je social media plan. BuildSocial zorgt ervoor dat dit idee helder is, zodat je weet wat je gaat uitstralen online. Een boodschap waar jij, als bedrijf, 100% achter staat. Zo’n boodschap kan van alles zijn en er wordt daarom goed gekeken waar je bedrijf voor staat. Al hun bevindingen zorgen er uiteindelijk voor dat er een op maat gemaakt social media plan beschikbaar komt mét een duidelijke kern.

Dan de kanalen die je gaat gebruiken. Deze zijn natuurlijk ook in het plan opgenomen. Deze keuze is immers funest voor het latere succes. Er zijn er inmiddels veel om uit te kiezen. Bijvoorbeeld Pinterest, Instagram, LinkedIn of Facebook. Per bedrijf en boodschap kan het verschillen welk platform het handigst is. Afgaande van jouw boodschap, doelgroep en strategie wordt gekeken wat de best passende keuze is.

De verschillende kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uit besteden?

Jouw social media plan

Aan de slag met de juiste tools.

Hoe je boodschap er uiteindelijk uit gaat zien, oftewel de vorm, kan je ook volledig uitbesteden bij ons. Gaat het om een enkele het video, afbeeldingen, GIFs of tekst bijvoorbeeld? BuildSocial heeft voor allerlei bedrijven al content gecreëerd, met groot succes! Zoals altijd wordt er rekening gehouden met het beschikbare budget en de arbeidsuren en dit is via een offerte al duidelijk zichtbaar. Hierdoor worden onverwachte kosten vermeden.

Veelgestelde vragen over  een social media plan

Onze specialisten leggen het uit.

Wat is de eerste stap voor het opstellen van een social media plan?

Allereerst vraag je gemakkelijk een gratis social media analyse aan! BuildSocial heeft een social media analyse ontwikkeld, waarmee we de huidige status van jouw social kanalen in kaart brengen. Geen standaard scan, maar volledig op maat voor jouw account. Nadat wij je social media accounts onder de loep hebben genomen en je hebben voorzien van je eigen social media scan, plannen wij samen met jou een gesprek ik om de verdere stappen door te nemen. BuildSocial zorgt er voor dat de doelstellingen duidelijk zijn geformuleerd op het plan en dat de boodschap die je wilt uitdragen glashelder is voor zowel jouzelf als jouw volgers.

Wat zijn de kosten voor de social media plan en beheer?

Gaat het om een enkele het video, afbeeldingen, GIFs of tekst bijvoorbeeld? Onze prijzen voor de social media beheer pakketten staan op buildsocial.nl/prijzen. Binnen het pakket stellen wij een simpele social media plan op. Voor een uitgebreide social media plan is er meer maatwerk en stemmen wij het verder af op jouw wensen. Aan de hand van de wensen en de vraag wordt er dan een prijs vastgesteld. Zoals altijd wordt er rekening gehouden met het beschikbare budget en de arbeidsuren en dit is via een offerte al duidelijk zichtbaar. Hierdoor worden onverwachte kosten vermeden.

Welke social media kanalen worden meegenomen in de social media plan?

Van alles! Er zijn er inmiddels veel om uit te kiezen. Bijvoorbeeld TikTok, Pinterest, Instagram, LinkedIn of Facebook. Per bedrijf en boodschap kan het verschillen welk platform het handigst is. Afgaande van jouw boodschap, doelgroep en strategie wordt gekeken wat de best passende keuze is.

Kan ik zelf een social media plan opzetten?

Zeker! Je kan een social media plan zelf opstellen. Het maken van een dergelijk plan kan erg lastig zijn, vooral als je er voor de eerste maal mee aan de slag gaat. Er zijn erg veel opties om uit te kiezen en dat kan het weer onmogelijk maken om snel een duidelijk en concreet plan te creëren. Maar gelukkig kan BuildSocial ondersteuning bieden bij de creatie van zo’n plan. Zodat jij als marketing verantwoordelijke snel een passend plan hebt dat je kunt inzetten voor jouw business.

Waarom moet ik een social media plan inzetten?

Goede vraag! Je wilt immers niet ergens in investeren waar jij het doel niet van weet. Social media speelt al een decennia een grote rol voor bijna ieder soort bedrijf en het lijkt erop dat de invloed van dit type media niet gaat afnemen de komende tijd. Sterker nog, die lijkt almaar groter te worden. Samen met de verwachtingen van volgers en potentiële klanten. Daar wil je als bedrijf dus op inzetten. Zo loop je altijd een stap voor vergeleken met je concurrenten.

Waarom moet je een social media plan realiseren?

Een social media plan is altijd aan te raden. Door op voorhand kritisch na te denken over jouw doelgroep, wensen en ambitie kun je met een ware strategie werken aan het bereik van jouw sociale media.