Instagram strategie

Waarom is social media belangrijk voor bedrijven?

Instagram is een platform wat erg populair is onder jongeren. Heb je dus een jongere doelgroep? Dan kan Instagram erg interessant voor je bedrijf zijn. Je ziet ook steeds meer een toename van 30-plussers die op het platform komen.

Het is dus geen verkeerd idee om in te zetten op Instagram als bedrijf zijnde. Je kan überhaupt niet meer achterblijven. Bijna elk groot bedrijf heeft wel social media kanalen. Social media is namelijk goed voor naamsbekendheid en klantenservice maar je kan ook erg goed je producten of diensten aan de man brengen via social media.

Instagram strategie
Instagram strategie uitbesteden

Waarde van een Instagram strategie.

Creëer structuur door een Instagram strategie.

Heb je eenmaal beslist om Instagram in te gaan zetten voor je bedrijf? Het is dan aan te raden om een Instagram strategie te gaan bedenken. Wanneer je gebruik maakt van een strategie en je je aan deze strategie houdt, dan zal je zien dat je doelen veel sneller behaald worden. Door een goede Instagram strategie ga je gestructureerd te werk. Je weet wat je doelen zijn en hoe je deze gaat behalen. Voordat je een Instagram strategie ontwikkeld moet je wel goed nagaan of Instagram het platform is dat bij je bedrijf past. Om er achter te komen of Instagram bij je bedrijf past moet je onderzoek doen naar je doelgroep. Wie is je doelgroep en van welke platformen maakt je doelgroep gebruik. Verkoop je bijvoorbeeld b2b, dan zijn bedrijven jou doelgroep. Waarschijnlijk is LinkedIn dan het juiste platform voor jouw bedrijf.

Hulp van onze specialisten

Instagram strategie op laten stellen door specialisten.

Een juiste strategie opstellen kan soms lastig zijn. Je kan dan de hulp inschakelen van specialisten. Zij zullen in gesprek gaan met je over de doelen en wensen die je hebt. Wanneer je geen tijdsdruk hebt kan je kiezen om alleen te focussen op organische groei met Instagram. Wil je snel resultaat en vind je het niet erg om wat geld te investeren, dan is adverteren via Instagram misschien de juiste optie. Het beste is om te combineren. Zet in op organische groei maar ga ook bezig met adverteren, zo haal je het optimale uit Instagram. Het belangrijkste is dat je consistent bent, vooral als je organisch wil groeien. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat consistent posten zorgt voor een toenamen van volgers en meer engagement.

Instagram strategie

Tips bij het uitvoeren van de strategie

Of je er nou voor kiest om organisch te groeien of om te adverteren, je Instagram profiel moet er altijd goed en verzorgd uit zien. Schakel over naar een bedrijfsprofiel wanneer dit nog niet is gebeurd. Hierdoor kun je je bio een stuk beter optimaliseren. Met een bedrijfsaccount kun je namelijk gebruik maken van een contact knop, je kan hieraan je telefoonnummer, e-mail of adres koppelen. Een goede bio is altijd belangrijk. Wanneer mensen je advertentie zien en ze naar je account gaan zullen ze een eerste indruk van je bedrijf krijgen. Een eerste indruk maak je maar één keer en daarom moet je Instagram pagina er goed uit zien. Dit betekent ook dat je content op je Instagram pagina moet hebben. Dus ook als je alleen maar wilt adverteren is het verstandig om iets van content op je Instagram pagina te hebben. De meeste bedrijven hebben een bepaalde huisstijl op hun website, dit is een soort van visitekaartje. Het is belangrijk om deze door te voeren op social media. Zorg er dus voor dat je dit meeneemt in je Instagram strategie. Zoals net al benoemd is consistentie erg belangrijk. Wanneer je je hebt voorgenomen om twee keer per week iets te posten is dat soms lastig om aan te houden. Hier zijn gelukkig tools voor. Via Facebook business kun je berichten inplannen waardoor je de consistentie niet verliest.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?