Social media analyse

Waar staat jouw project?

Wanneer jij al aan de slag bent om jouw bedrijf online op de kaart te zetten, dan ben jij op de juiste pagina! BuildSocial heeft een social media analyse ontwikkeld, waarmee we de huidige status van jouw sociale kanalen in kaart brengen.

Profiel medewerker
Geheel gratis

Gratis Social Media Analyse

BuildSocial analyseert jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies. Vrijblijvend en kosteloos, uiteraard.

Content op social media

Een goed gevulde pagina.

Een van de belangrijkste onderdelen van het vergroten van jouw zichtbaarheid en engagement is het consistent plaatsen van berichten. Daarnaast is het van belang dat jouw berichten aansluiten bij jouw doelgroep: zakelijk, consumentgericht of algemener, zoals focus op het realiseren van dromen. Met onze analyse helpen we jou inzicht te krijgen in jouw huidige prestaties. Vragen welke worden beantwoord zijn onder andere:

  • Post je momenteel in de juiste frequentie?
  • Sluit jouw content aan bij de doelgroep?
  • Is er voldoende afwisseling in content?
  • Maak je gebruik van de juiste hashtags en triggers?
  • Hoe is de interactie op de geplaatste content?

Start met bouwen

Social media analyse, vrijblijvend, natuurlijk.

Wanneer jij meer wil weten over de huidige situatie van jouw social media en meer online zichtbaarheid wil behalen, dan hebben we een match! Vraag vrijblijvend onze gratis social media analyse aan.

Social media analyse

Social media pagina

Groei in bereik.

Het consistent posten van berichten en het plaatsen van de juiste content, maar vergeet niet de basis. De eerste indruk van een bezoeker, kan maar zo jouw profiel zijn. Hoe kijkt iemand naar jouw profiel? Het is belangrijk dat de social media pagina sterk is ingericht en voorzien is van de juiste informatie om een goede eerste indruk achter te laten!

BuildSocial brengt de pagina in kaart. Onze specialisten analyseren jouw pagina een voorzien je vrijblijvend van advies om het niveau verder te verhogen. Vink jij alle boxen af? Onze specialisten kijken onder andere naar:

  • Post je momenteel in de juiste frequentie?
  • Sluit jouw content aan bij de doelgroep?
  • Is er voldoende afwisseling in content?

Vrijblijvende social media analyse

Ontdek jouw online kansen.

Met een vrijblijvende social media analyse van BuildSocial krijg je in kaart waar voor jou kansen liggen op het gebied van social media. Met miljoenen dagelijkse Nederlandse gebruikers is ook jouw doelgroep hier namelijk op te vinden. Het is alleen de vraag hoe jij deze doelgroep op dit moment bereikt en of dit voldoende is. Met een social media analyse worden alle punten én verbeterpunten onder de loep genomen waarna een persoonlijk advies wordt gepresenteerd. Zo heb je inzicht in welke onderdelen/onderwerpen bij jouw doelgroep aanslaan en wat je eventueel anders zou kunnen doen.

Een social media analyse is er ook om inzicht te geven om nieuwe social media kanalen te gaan gebruiken. Zo kan het zijn dat je op voorhand zou denken dat een bepaald social media platform niet bij jouw doelgroep past, maar brengt onze social media analyse je geheel op andere ideeën. Maatwerk vragen? Kom dan eenvoudig direct in contact.

Veelgestelde vragen over onze social media analyse

Onze specialisten leggen het uit.

Hoe gaan jullie de social media analyseren?

Social media analyseren doen we echt met de hand. Ofwel, onze specialisten kijken zelf. Op basis van hun persoonlijke, professionele blik wordt er een analyse uitgevoerd en vervolgens een document opgesteld. Hierin geven we onze bevindingen weer, maar breiden we dit ook uit met concrete tips en adviezen. Geen standaard analyse die we dor een tool laten uitdraaien dus. Bij BuildSocial doen we dit gewoon met de hand, zoals het – in onze ogen – hoort. Mogen wij jouw social media analyseren? Wie weet is dit het begin van een langdurige samenwerking!

Wat kan ik verwachten van de social media analyse?

Jij kunt een mooi opgemaakt document verwachten. We starten met een kleine inventarisatie van jouw wensen en willen graag weten hoe je nu te werk gaat. Vervolgens analyseren we jouw social media, vergelijken deze met concurrenten en geven advies over jij het – in onze ogen – het beste aan kunt pakken. Daarin geven we vrijblijvend advies. Bevalt dit? Dan ontvang je vanuit ons een voorstel o.b.v. heldere prijsstelling, zodat je weet waar je aan toe bent als je social media beheer wilt uitbesteden aan BuildSocial.

Waarom is de social media analyse gratis?

Wij geloven in delen is vermenigvuldigen. Dat wil zeggen dat we er in geloven dat als je durft om iets te delen, de output het grootst zal zijn. Door de analyse gratis aan te bieden, kunnen we onze kennis met jou delen en eventuele twijfel wegnemen om de samenwerking met ons aan te gaan. We begrijpen natuurlijk dat je ons eerst wilt leren kennen alvorens je jouw eigen social media uit handen geeft. Dat is immers best een stap!

Waarom zou ik een social media analyse aanvragen?

We raden altijd aan om te starten met een social media analyse als je een samenwerking met BuildSocial overweegt. De analyse is gratis, geeft inzichten in jouw social media en natuurlijk over hoe jouw concurrenten er voor staan. Daarnaast leer je de specialisten van BuildSocial vast kennen. Winwin, toch?