Pinterest uitbesteden

Pronken met projecten op Pinterest.

Een sterk groeiend platform in Nederland. Expliciet zeer populair voor personen welke zich oriënteren voor verandering in en rondom de woning. Een sterk kanaal om in verbinding te komen met jouw potentiële klant. Wist jij dat de houdbaarheid van een pin op Pinterest langer is dan op welk ander social media kanaal?

Pinterest uitbesteden
Pinterest door BuildSocial

Pinterest specialist

Blink uit met fotografie.

Meer nog dan bij andere sociale media kanalen is Pinterest ingestoken op het visuele aspect. Het is bij uitstek geschikt om snel een klik te maken met de gebruiker. Het doel? Het triggeren van de gebruiker, zodat jouw foto ‘gepind’ wordt. Zo blijf jij in beeld bij de gebruiker en bij zijn/haar volgers. Dat kan op twee manieren van Pinterest marketing: organisch of door middel van adverteren.

De zogeheten levensduur van een pin is op Pinterest aanzienlijk langer dan op andere kanalen. Maar, hoeveel is dat nou eigenlijk? De cijfers op een rij:

 • Pinterest – 3,5 maand
 • Instagram – 21 uur
 • Facebook – 5 uur
 • Twitter – 18 minuten

Focus op jouw passie

Pinterest uitbesteden: wij breiden jouw bereik uit, that’s it.

Een gevarieerde pagina met de juiste foto en zoekwoord combinaties en pakkende borden. Bij het uitbesteden van Pinterest BuildSocial neemt jouw deze optimalisatie uithanden met onze gestructureerd beheer. Dat zorgt voor rust. Heerlijk toch?

Pinterest organisch

Werk aan een stabiel en gratis bereik.

In de basis functioneert dit sociale kanaal als een zoekmachine. Een gebruiker kan immers zijn of haar voorkeuren vinden op basis van zoekopdrachten. Deze zoekopdrachten zijn op te delen in twee typen: korte zoektermen (shorttail) en langere combinaties van termen (longterm). SEO voor Pinterest behoort daarom tot de kansen!

BuildSocial focust zich specifiek op de doelgroep rondom wonen. De oriëntatie rondom aankoop is voor interieur en exterieur immers van langere duur, waardoor het sociale media kanaal Pinterest uiterst interessant. De combinatie van mooie, visuele projecten van bedrijven zijn goed te matchen met de mogelijkheden binnen het kanaal. Uiteraard zijn er meerdere doelgroepen waarvoor Pinterest interessant kan zijn. Denk aan: kappers, horeca & do it yourself.

Een constante stroom van pins (zo heet een post op dit kanaal) zorgen ervoor dat jouw account steeds in beeld blijft. Je plaatst deze berichten via jouw eigen bedrijfsaccount. Je kunt berichten hierbij ‘los’ plaatsen of toevoegen aan een bord. Dit bord is een verzameling afbeeldingen rondom een specifiek onderwerp, zoals ‘badkamer’. Het meegeven van de juiste titels en teksten aan de afbeeldingen maken het mogelijk om vindbaar te worden in de Pinterest zoekmachine. Zo kom jij in beeld bij potentiële klanten, gratis: organisch!

Ruimtes welke populair zijn op Pinterest zijn:

 • Slaapkamer
 • Badkamer
 • Woonkamer
 • Keuken
Pinterest uitbesteden

Pinterest adverteren

Snel in contact met jouw doelgroep.

Wanneer jij wil aftasten of Pinterest bij jouw bedrijf past, dan kan het verstandig zijn om te starten met adverteren op dit kanaal. Op basis van doelgroepen kun jij in contact komen met jouw potentiële klanten. Gebruikers worden door het kanaal gesegmenteerd in verschillende doelgroepen welke te targeten zijn in de advertentie-omgeving. Het is eveneens mogelijk om met remarketing op Pinterest weer in contact te komen met bezoekers van jouw website. Aan de hand van enkele klikken kun jouw advertentie al online staan, onze Pinterest experts helpen je hier graag bij!

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?

Het sociale kanaal verder uitgelicht

Wat is Pinterest?

Pinterest is een social media platform in de vorm van een visuele zoekmachine. Aan de hand van relevante zoekopdrachten worden afbeeldingen en video’s ( zogeheten pins) gevonden en gedeeld. Pins kunnen worden gebruikt voor het delen van inspirerende quotes, recepten, inrichting en inspiratie. Soms worden ook producten gepromoot via Pinterest, het gaat dan om Pinterest shopping. Gebruikers kunne deze pins opslaan om deze later nogmaals te bekijken.

Hoe werkt Pinterest?

De startpagina van Pinterest is ingericht als een online prikbord. Hier zijn pins, personen en merken te vinden aan de hand van de meest recente activiteiten. Ook worden hier personen, borden en merken getoond die een gebruiker al volgt.

De miljarden pins op Pinterest zorgen voor een goede dosis inspiratie en ideeën. Pinterest werkt aan de hand van een bepaalde zoekopdracht waarmee een gebruiker op zoek gaat naar inspiratie en voorbeelden. Wanneer een gebruiker een pin leuk vindt, kan hij/zij deze opslaan op een bord om de ideeën onder te delen in verschillende onderwerpen. Zo heeft de gebruiker altijd overzichtelijk ‘prikborden’ die eenvoudig te vinden zijn. Aan de hand van de inspiratieborden die een gebruiker opslaat, worden dan weer relevante pins getoond waar de gebruiker wellicht ook interesse in heeft.

Hoe werkt het maken van pins binnen Pinterest?

Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw project hebt afgerond, wil je dit graag delen met de buitenwereld. Het mooie van Pinterest is dan ook dat het visueel is ingesteld. Om de aandacht te trekken van gebruikers zullen afbeeldingen en video’s zo aantrekkelijk mogelijk moeten zijn en van een hoge kwaliteit. Voeg aan de pin een titel met de meest relevante zoekwoorden en een goede beschrijving toe. Rond het geheel af met een websitelink en de pin is gemaakt!

“Wist je dat een pin een gemiddelde levensduur heeft van 3,5 maand? En dit langer is dan Facebook (5 uur) en Instagram (21 uur)”

Omdat een succesvolle Pinterest strategie staat met de juiste zoekwoorden, is het uitbesteden van Pinterest geen overbodige luxe. Ook het algoritme van Pinterest zit zo in elkaar dat er wordt aangeraden om een paar keer per week enkele pins te plaatsen, in plaats van een bulk in één keer. Consistente activiteit voor een langere periode is dé manier om toegewijde gebruikers op te bouwen binnen Pinterest. Na verloop van tijd zullen pins ook meer bereik realiseren.

Heeft jouw bedrijf wel de middelen, maar niet de tijd om te investeren in Pinterest? Dan is het uitbesteden van Pinterest een interessante optie!

Veelgestelde vragen over Pinterest

Onze specialisten leggen het uit.

Welke geavanceerde targetingtechnieken zijn er voor het promoten van producten/diensten op Pinterest en hoe kan ik ze effectief inzetten?

Er zijn verschillende geavanceerde targetingtechnieken beschikbaar voor het promoten van producten en diensten op Pinterest. Een daarvan is het gebruik van interessegerichte targeting. Hiermee kun je jouw doelgroep bereiken op basis van hun interesses en voorkeuren. Een andere techniek is doelgroepgericht adverteren, waarbij je specifieke doelgroepen kunt targeten op basis van demografische gegevens, zoals leeftijd, geslacht en locatie. Ook kun je gebruikmaken van aangepaste doelgroepen om mensen te bereiken die al interactie hebben gehad met jouw merk. Voor een effectieve inzet van deze technieken is het belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen en de juiste targetinginstellingen te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te testen en te optimaliseren om zo de gewenste resultaten te behalen.

Wat zijn enkele innovatieve manieren om samen te werken met invloedrijke Pinterest-gebruikers om mijn merk te promoten?

Om samen te werken met invloedrijke Pinterest-gebruikers en je merk te promoten, zijn er verschillende innovatieve manieren die je kunt gebruiken. Ten eerste kun je ervoor kiezen om gastborden op te zetten, waarbij je invloedrijke gebruikers uitnodigt om pins toe te voegen aan een specifiek thema. Dit vergroot niet alleen je bereik, maar toont ook de relevantie van je merk. Een andere optie is het organiseren van winacties of giveaways, waarbij je een samenwerking aangaat met invloedrijke gebruikers om je producten te promoten. Dit kan zorgen voor een grotere betrokkenheid en volgers op je Pinterest-account. Tot slot, het creëren van op maat gemaakte content voor invloedrijke gebruikers kan ook een effectieve strategie zijn. Denk aan het maken van speciale pins, video’s of artikelen die aansluiten bij hun interesses en die zij kunnen delen met hun volgers.

Hoe kan ik Pinterest gebruiken om mijn producten/merk visueel te presenteren en klanten aan te trekken?

Om Pinterest effectief te gebruiken voor het visueel presenteren van jouw producten of merk en het aantrekken van klanten, moet je een strategie volgen. Creëer visueel aantrekkelijke en inspirerende pins die relevant zijn voor jouw doelgroep. Vergeet niet om pakkende en beschrijvende titels, relevante hashtags en de juiste keywords toe te voegen. Organiseer jouw pins in thematische borden om ze gemakkelijk te kunnen vinden en te delen. Zorg ervoor dat jouw pins linken naar jouw website of online winkel, zodat klanten eenvoudig toegang hebben tot jouw producten. Maak gebruik van Pinterest Analytics om inzicht te krijgen in het gedrag van jouw doelgroep en optimaliseer op basis daarvan jouw strategie. Houd er rekening mee dat consistentie en interactie belangrijk zijn voor succes op Pinterest. Blijf actief, reageer op reacties en bouw een betrokken community op om klanten aan te trekken en te behouden.

Wat zijn enkele out-of-the-box ideeën om interactie en betrokkenheid te vergroten met Pinterest-pins?

Enkele out-of-the-box ideeën om interactie en betrokkenheid te vergroten met Pinterest-pins zijn onder andere het gebruik van verticale pins, het creëren van interactieve shoppable pins en het organiseren van wedstrijden en giveaways. Verticale pins zijn opvallend en nemen meer ruimte in op de Pinterest-feed, waardoor ze meer opvallen en meer betrokkenheid genereren. Interactieve shoppable pins stellen gebruikers in staat om direct producten te kopen vanuit de pin, wat de interactie en betrokkenheid verhoogt. Daarnaast kunnen wedstrijden en giveaways een geweldige manier zijn om gebruikers te stimuleren om je pins te delen en te repinnen, wat zorgt voor een grotere betrokkenheid. Wees creatief en experimenteer met verschillende strategieën om de interactie met je Pinterest-pins te vergroten!

Hoe kan ik Pinterest Trends gebruiken om populaire en relevante inhoud te ontdekken voor mijn doelgroep?

Pinterest Trends is een handige tool die je kunt gebruiken om populaire en relevante inhoud te ontdekken voor jouw doelgroep. Met Pinterest Trends kun je zien welke onderwerpen en zoekopdrachten momenteel in de belangstelling staan op het platform. Door deze trends te verkennen, kun je inspiratie opdoen voor nieuwe content-ideeën en ervoor zorgen dat je altijd up-to-date blijft met wat jouw publiek interesseert. Door inhoud te creëren die aansluit bij de trends, vergroot je de kans dat je content wordt opgemerkt en gedeeld door jouw doelgroep. Het is tevens een handige manier om inzicht te krijgen in de interesses en behoeften van jouw publiek, zodat je jouw social media strategie beter kunt afstemmen op hun wensen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Pinterest Trends en ontdek wat jouw doelgroep momenteel bezighoudt!

Hoe kan ik Pinterest Analytics benutten om inzichten te krijgen in het gedrag van mijn doelgroep en het succes van mijn campagnes te meten?

Pinterest Analytics is een krachtige tool waarmee je inzicht kunt krijgen in het gedrag van je doelgroep en het succes van je campagnes kunt meten. Met Pinterest Analytics kun je belangrijke statistieken bekijken, zoals het aantal keren dat je content is weergegeven, het aantal keren dat erop is geklikt en het aantal mensen dat je profiel heeft bezocht. Daarnaast kun je zien welke pins het meest populair zijn, welke borden het meeste engagement genereren en welke doelgroepen het meest geïnteresseerd zijn in jouw content. Deze inzichten stellen je in staat om je strategieën bij te sturen en je content optimaal af te stemmen op de behoeften en interesses van je doelgroep. Met Pinterest Analytics haal je het maximale uit je marketingcampagnes op dit platform.

Welke creatieve manieren zijn er om Pinterest-borden in te zetten voor specifieke marketingcampagnes?

Er zijn verschillende creatieve manieren om Pinterest-borden in te zetten voor specifieke marketingcampagnes. Een idee is om een bord te maken dat gericht is op productinspiratie. Hier kan je afbeeldingen delen van hoe jouw producten gebruikt kunnen worden in verschillende situaties. Een andere optie is het maken van een bord met productreviews en testimonials. Dit geeft potentiële klanten een inzicht in de ervaringen van anderen met jouw producten. Je kan ook een bord maken dat zich richt op de levensstijl van jouw doelgroep en hoe jouw producten daarbij passen. Bijvoorbeeld, als je een kledingmerk hebt, kan je een bord maken met verschillende outfits die passen bij verschillende gelegenheden. Zoek naar unieke manieren om jouw producten en merkverhaal te presenteren op Pinterest en vergeet niet om aantrekkelijke visuals en beschrijvingen te gebruiken.

Wat zijn de nadelen van Pinterest?

Het belangrijkste nadeel van Pinterest is dat het een kanaal is dat gericht is op oriëntatie. Over het algemeen doet een gebruiker hier inspiratie op en zit hij/zij dus in de oriënterende fase van de customer journey. Het nadeel is daarmee dat je dus relatief veel bereik moet genereren als je hiermee sales wilt behalen. Als het jouw doel is om bereik te genereren in deze fase van de customer journey, dan is het een perfect kanaal om zichtbaarheid mee te genereren.

Is Pinterest gratis?

Ja, het inzetten van dit kanaal is gratis. Je kunt hierbij een stabiele basis generen voor jouw business. Zorg voor een constante stroom aan relevante content, gebruik de juiste zoekwoorden en hou dit gedurende een langere tijd vast. Op deze manier realiseer je op Pinterest een stroom aan gratis bereik. Wil je meer bereiken in kortere tijd? Dan kan adverteren op Pinterest iets voor jou zijn. Je kunt hierover extra inzicht krijgen door middel van onze gratis analyse.

Wat zijn tips voor meer bereik op Pinterest?

Het realiseren van meer bereik op Pinterest is eigenlijk altijd maatwerk. Het is namelijk erg afhankelijk per business case, de producten en/of dienst. Er zijn echter wel een aantal tips:

 • Zorg voor kwalitatieve content;
 • Maak altijd eigen fotografie of video’s, zodat je uniek beeldmateriaal hebt.
 • Maak gebruik van de populaire hashtags. Let hierbij op dat deze passen bij jouw product of dienst.
 • Doe een gedegen zoekwoorden onderzoek o.b.v. product of dienst. Je kunt hiervoor de zoekfunctie binnen Pinterest gebruiken of Pinterest Trends.

Wat is Pinterest Business?

Pinterest Business is het platform voor zakelijk adverteren en is daarmee de basis voor het zichtbaar maken van jouw advertenties. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, navigeer je naar business.pinterest.com. Van hieruit maak je een account aan, koppel je jouw pagina en kun jij starten met adverteren. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van deze tooling wanneer je geen website tot beschikking hebt. Je promoot namelijk jouw product of dienst binnen het netwerk van Pinterest. Vanaf hier start je met het promoten en begint het avontuur: het beheren en optimaliseren van de campagnes. Binnen Pinterest Business worden interessante statistieken getoond, waardoor jij de informatie hebt om jouw campagnes tot een succes te maken!

Waarom uitbesteden aan een Pinterest specialist?

Het aanhaken van een Pinterest specialist is verstandig als je merkt dat je meer uit jouw Pinterest activiteiten wilt halen en/of merkt dat je zelf (nog) niet voldoende kennis hebt. Onze specialisten werken op projectbasis met jou mee, waardoor je zeker bent dat je dit kanaal voor een vast bedrag per maand kunt uitbesteden. Zo kun jij focus leggen op wat je het liefste doet!