Facebook adverteren uitbesteden

Start met Facebook adverteren.

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest binnen het adverteren op Facebook. Hiermee is Facebook advertising uitgebreider geworden, maar ook een stuk gecompliceerder voor bedrijven die hier geen tot weinig ervaren mee hebben. Toch kan Facebook adverteren interessant zijn voor deze bedrijven omdat een zeer grote doelgroep aanwezig is op Facebook en Instagram. En met Facebook advertising uitbesteden kan BuildSocial jouw bedrijf helpen!

facebook adverteren
facebook advertising uitbesteden

Facebook adverteren

& Instagram adverteren.​

Vaak wordt het adverteren op Facebook en het adverteren op Instagram in één adem genoemd: beide vormen van social media advertising. Dit heeft te maken met het feit dat Instagram een onderdeel is van Facebook en de advertenties dan ook in de Facebook Business manager klaar worden gezet. Het is via Instagram zelf ook mogelijk om een post te promoten, alleen zijn hier de mogelijkheden tot het kiezen van een doelstelling, de doelgroep en andere onderdelen niet zo uitgebreid als in de Business Manager van Facebook. Wanneer je als bedrijf dus kiest voor Instagram en Facebook advertising uitbesteden bij BuildSocial, zullen jouw advertenties altijd worden klaargezet in de Business Manager van Facebook.

Facebook adverteren: plaatsingen

Plaatsingen bij Facebook adverteren​

Facebook adverteren kent vele mogelijkheden tot plaatsingen van advertenties binnen het platform. De meeste gekozen plaatsing op Facebook is in het Facebook-nieuwsoverzicht. Dit is de startpagina wanneer je de site bezoekt of de app opent. Daarnaast wordt de plaatsing Facebook Marketplace ook steeds vaker gebruikt. Hier worden advertenties weergegeven op de startpagina van Marketplace of wanneer personen door Marketplace bladeren op zoek naar tweedehands producten. Ook zijn de plaatsingen op de Facebook Stories tegenwoordig interessant omdat steeds meer gebruikers de weg hiernaartoe vinden. Binnen Facebook Stories doen vooral de video’s het erg goed.

Ook is het mogelijk om advertenties te tonen in het Facebook-video-overzicht, de rechterkolom van Facebook én in de Postvak In van Messenger. Deze plaatsingen worden over het algemeen minder gebruikt omdat niet elk advertentieformat hier geschikt voor is of omdat deze advertenties alleen op desktop óf in de app worden getoond. Wanneer je kiest voor Facebook adverteren uitbesteden is het dus verstandig om op voorhand te kijken waar jouw doelgroep aanwezig is en welke plaatsing voor jouw advertenties interessant zijn.

Facebook beheer

Facebook adverteren uitbesteden aan BuildSocial

Laat het over aan onze professionals​.

Vaak wordt het adverteren op Facebook en het adverteren op Instagram in één adem genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat Instagram een onderdeel is van Facebook en de advertenties dan ook in de Facebook Business manager klaar worden gezet. Het is via Instagram zelf ook mogelijk om een post te promoten, alleen zijn hier de mogelijkheden tot het kiezen van een doelstelling, de doelgroep en andere onderdelen niet zo uitgebreid als in de Business Manager van Facebook. Wanneer je als bedrijf dus kiest voor Instagram en Facebook advertising uitbesteden bij BuildSocial, zullen jouw advertenties altijd worden klaargezet in de Business Manager van Facebook.

Veelgestelde vragen over Facebook adverteren

Onze specialisten geven antwoord.

Wat is Facebook Business Manager?

Facebook Business Manager helpt om Facebook-marketingactiviteiten te integreren in jouw bedrijf en in samenwerking met partners. Je kunt dit gratis platform voor het volgende gebruiken: Je advertenties uitvoeren en bijhouden én middelen beheren, zoals je pagina’s en advertentieaccounts.

Hoe kan ik adverteren op Facebook?

Met Facebook kun je op meerdere manieren adverteren, door middel van het sponsoren van berichten of het inzetten van campagnes met de bedrijfsmanager.

Mijn Facebook advertentieaccount is geblokkeerd, wat nu?

Neem contact met ons op! Wij kijken naar jouw specifieke situatie en komen hierin met een passende oplossing.

Helpen jullie ook met Facebook adverteren?

Zeker! Wij hebben ruime ervaring met het opzetten van Facebookcampagnes in de bedrijfsmanager voor verschillende klanten.

Is Facebook adverteren interessant voor mijn bedrijf?

Voor elk bedrijf is Facebook adverteren interessant! Dit omdat de doelgroepen hier van grote omvang zijn en je ze daarnaast ook heel specifiek kunt indelen voor een campagne!

Hoeveel budget heb ik nodig met Facebook adverteren?

Het adverteren op Facebook kan al met een advertentiebudget van 5 euro per dag!

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?