TikTok uitbesteden

Wat is TikTok?

TikTok is een social media platform waar je grappige filmpjes met trending muziek kunt plaatsen en bekijken. TikTok heeft een erg goed werkend algoritme. Door dit algoritme is het veel makkelijker om viral te gaan dan op bijvoorbeeld Instagram of Facebook. De doelgroep die gebruik maakt van TikTok is wel relatief jong, tenminste dat was zo in 2019. Het afgelopen jaar is TikTok vooral erg populair geworden onder twintigers. TikTok doet het niet alleen goed onder twintigers maar onder elke doelgroep, ze zijn namelijk de afgelopen drie jaar exponentieel gestegen. Het platform heeft alleen afgelopen jaar al een stijging gezien van 75%. In Nederland heeft TikTok al 3 miljoen actieve gebruikers. De app zal naar alle waarschijnlijkheid nog veel meer groeien komende jaren. Het is daarom erg interessant voor bedrijven om bezig te gaan met TikTok. Bij BuildSocial kun je TikTok uitbesteden, de specialisten zorgen ervoor dat er een constante stroom aan berichten wordt gepost.

TikTok uitbesteden aan BuildSocial
TikTok uitbesteden

Waarom is TikTok zo populair?

Gepersonaliseerde video’s op je For You Page.

TikTok is zo enorm populair geworden in de afgelopen jaren doordat ze een enorm goed algoritme gebruiken. Gebruikers blijven maar door de ‘For You Page’ scrollen. De For You Page is een pagina waarop TikTok video’s laat zien die jij waarschijnlijk leuk vindt. Ze weten welke video’s jij leuk vindt door dat goed werkende algoritme, maar hoe zit dat dan precies? TikTok houdt bij met welke video’s jij interactie hebt. Like, deel of reageer je onder een video? Dan zal TikTok meer van dit soort video’s laten zien. Ook houdt het algoritme in de gaten welke mensen je volgt en welke geluiden je vaak bekijkt. Door al deze informatie te verzamelen weet TikTok precies waar je interesses liggen. Hierdoor kunnen ze je For You Page steeds verder personaliseren, dit maakt het voor jou lastiger om te stoppen met scrollen op TikTok. Je hoeft op TikTok ook geen account aan te maken om bijvoorbeeld doorgestuurde filmpjes te bekijken. Dit speelt ook een grote rol in de populariteit van TikTok. Als gebruikers TikToks doorsturen in groepsapps dan kan iedereen dit zien, de kans is groot dat ze dan even verder scrollen op de app. Veel mensen vinden de filmpjes leuk waardoor ze alsnog een account aanmaken en op die manier blijft TikTok groeien.

TikTok zelf doen of uitbesteden?

TikTok steeds interessanter voor bedrijven.

TikTok begint door de razende populariteit van de app steeds interessanter te worden voor bedrijven. De vraag is dan ga je dit als bedrijf zelf doen of kies je voor TikTok uitbesteden. Het voordeel van TikTok uitbesteden is dat de specialisten van BuildSocial precies weten wat werkt. Ze hebben ervaring met het algoritme en weten precies hoe je video zo goed mogelijk kan scoren. Je moet natuurlijk een goed filmpje hebben maar alles eromheen is net zo belangrijk. Denk aan de trending geluiden, hashtags, captions etc.

Hoe werkt TikTok uitbesteden?

Samen aan de slag.

Wanneer je TikTok wil uitbesteden bij BuildSocial heb je vast een aantal vragen. Wie onderhoudt bijvoorbeeld je TikTok? Je TikTok account zal worden bijgehouden door één van onze specialisten. Deze specialist wordt zorgvuldig uitgekozen aan de hand van jou wensen en doelen. Het fijne daaraan is dat je al je vragen kwijt kan bij dezelfde persoon, zo voorkom je miscommunicatie. Naast het plaatsen van berichten komen er ook andere dingen kijken bij TikTok uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een goede bio die bij je bedrijf past maar ook het reageren op vragen en comments. Je hebt dus geen omkijken meer naar alles wat te maken heeft met het onderhouden van je TikTok account. Mocht je toch nog een oogje in het zeil willen houden? Voor een klein bedrag van slechts 1,67 per dag biedt BuildSocial de ‘meekijk’-module. Op deze manier kun je binnen onze marketingtool eerst berichten goedkeuren voordat ze worden geplaatst.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?