Instagram marketing

Bouwen aan meer bereik.

Instagram marketing is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de social media strategie van een bedrijf. Dit sociale platform met inmiddels meer dan 5 miljoen Nederlandse gebruikers is er dan ook één om niet te vergeten.

Wil jij graag meer bereik op Instagram, meer producten verkopen of heb je nog helemaal geen Instagrampagina voor jouw bedrijf maar wil je er dolgraag mee starten? Neem dan contact op met de social media specialisten van BuildSocial. Samen met jou zetten we de perfecte strategie uit voor Instagram marketing om jouw online doelen te behalen.

instagram marketing
instagram uitbesteden

Instagram marketing

Het platform met de nieuwste functies.

Als het om nieuwe functies gaat dan is Instagram op dit moment de ultieme voorloper. Waar het voorheen alleen mogelijk was om afbeeldingen te plaatsen zijn de laatste jaren de mogelijkheden flink uitgebreid om jouw content te delen. Op Instagram heb je nu de volgende mogelijkheden om jouw content te delen:

  • Instagram overzicht
  • Instagram stories
  • Instagram live
  • Instagram winkel (zakelijk)
  • Instagram tv
  • Instagram reels

Welke van deze functies je wilt gebruiken voor het plaatsen van content van jouw bedrijf hangt natuurlijk helemaal van jouw Instagram strategie af. Het meest populair op Instagram zijn op dit moment het plaatsen van berichten in het overzicht (in de tijdlijn van jouw volgers en op de eigen Instagrampagina) en het plaatsen van stories. Ook Instagram TV en Instagram Reels worden steeds vaker in gebruik genomen door bedrijven omdat men hier de waarde meer van gaat inzien en het een positief effect heeft op Instagram marketing. Voor het gebruik van deze twee functies is het wel van belang dat er kwalitatief goede videocontent beschikbaar is.

Bereik vergroten met Instagram

Alles draait om interactie.

Het algoritme van Instagram marketing heeft zich de laatste tijd steeds meer verplaatst naar interactie. Instagram hecht dus veel waarde aan de manier waarop jouw volgers met de content omgaan die jij deelt. Wanneer je een bericht deelt onder bijvoorbeeld 500 volgers komt het voor dat wellicht maar de helft van jouw volgers die post daadwerkelijk voorbij ziet komen in de tijdlijn. De personen die jouw post wel zien, zijn volgers die regelmatig interactie hebben met jouw berichten door ze te liken, erop te reageren of te delen met andere gebruikers. Wanneer je dus berichten plaatst op Instagram is het mooi om deze te plaatsen met de insteek om de interactie met jouw volgers aan te gaan. Dit zal namelijk meer likes en reacties opleveren wat uiteindelijk weer een positief effect heeft op het algoritme van Instagram en het bereik van jouw berichten vergroot.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbeseteden?

Altijd een passende samenwerking

Instagram marketing uitbesteden

Wil jij de Instagram marketing van jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Meer bereik genereren en het aantal volgers laten groeien? Neem dan contact op met de Instagram specialisten van BuildSocial! Wij helpen je graag met het opstellen van een goede Instagram strategie om jouw online doelen te bereiken.

Veelgestelde vragen over Instagram marketing

Onze specialisten leggen het uit.

Hoe meet ik het succes van mijn Instagram marketingcampagnes en analyseer ik de resultaten?

Om het succes van je Instagram marketingcampagnes te meten en de resultaten te analyseren, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Allereerst kun je gebruik maken van de ingebouwde statistieken in de Instagram app. Hier kun je informatie vinden over het aantal likes, reacties, bereik en betrokkenheid van je berichten. Daarnaast kun je externe tools gebruiken, zoals Google Analytics of social media management tools, om een gedetailleerdere analyse uit te voeren. Deze tools kunnen je informatie geven over het verkeer dat van Instagram naar je website komt, de conversiepercentages en nog veel meer. Door het analyseren van deze gegevens krijg je inzicht in de effectiviteit van je campagnes en kun je waar nodig aanpassingen maken om betere resultaten te behalen. Vergeet niet om je doelen en KPI’s duidelijk te stellen voordat je begint met meten, zodat je kunt beoordelen of je campagnes succesvol zijn.

Welke tools en hulpmiddelen zijn er beschikbaar om mijn Instagram marketing te verbeteren?

Er zijn verschillende tools en hulpmiddelen beschikbaar om jouw Instagram marketing te verbeteren. Een populaire tool is Hootsuite, waarmee je jouw Instagram-berichten kunt plannen en analyseren, zodat je consistent en effectief kunt communiceren met jouw doelgroep. Ook kun je gebruik maken van Iconosquare, waarmee je inzicht krijgt in jouw Instagram-statistieken en de prestaties van jouw berichten. Verder kun je Canva gebruiken om visueel aantrekkelijke afbeeldingen en banners te maken voor jouw Instagram-account. Tot slot is Linktree een handige tool om meerdere links toe te voegen aan jouw Instagram bio, zodat je jouw volgers gemakkelijk kunt doorverwijzen naar specifieke webpagina’s. Probeer verschillende tools en ontdek welke het beste aansluit bij jouw behoeften en doelstellingen voor Instagram marketing.

Hoe kan ik een effectieve Instagram marketingstrategie opzetten?

Om een effectieve Instagram marketingstrategie op te zetten, zijn er een paar belangrijke stappen die je kunt volgen. Ten eerste, identificeer je doelgroep en begrijp wat hen interesseert en motiveert. Vervolgens, ontwikkel een duidelijke merkidentiteit en stem die past bij jouw doelgroep. Creëer aantrekkelijke en hoogwaardige visuele content die de aandacht trekt en je boodschap communiceert. Gebruik relevante hashtags en locatie-tags om je bereik te vergroten. Interactie met je volgers is ook cruciaal, reageer op reacties en vragen. Monitor je prestaties met behulp van Instagram-analysetools en pas je strategie indien nodig aan. Vergeet niet consistent te zijn met je content en post regelmatig om betrokkenheid te vergroten. Met deze strategie kun je je Instagram-marketing naar het volgende niveau tillen.

Welke soorten content werken het beste voor Instagram marketing?

Het werkt het beste om visueel aantrekkelijke en inspirerende content te delen op Instagram. Foto’s en video’s zijn de belangrijkste vormen van content op dit platform. Zorg ervoor dat je beelden van hoge kwaliteit zijn en dat ze relevant zijn voor je doelgroep. Gebruik creatieve filters en bewerkingstools om je content op te laten vallen. Kies voor tekst die kort en krachtig is, omdat mensen op Instagram minder tekstgericht zijn. Maak gebruik van hashtags om je bereik te vergroten en de juiste doelgroep aan te trekken. Experimenteer met verschillende soorten content, zoals behind-the-scenes foto’s, tutorials, quotes en user-generated content, om te zien wat het beste werkt voor jouw merk en doelstellingen.

Wat is Instagram marketing en waarom is het belangrijk voor mijn bedrijf?

Instagram marketing is een strategie waarbij je Instagram gebruikt om je merk of bedrijf te promoten en je doelgroep te bereiken. Instagram is een populaire social media platform dat wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Het is belangrijk voor jouw bedrijf omdat het je de mogelijkheid biedt om visueel aantrekkelijke content te delen, zoals foto’s en video’s, om je merk te laten zien en je boodschap over te brengen aan je doelgroep. Door Instagram marketing kun je ook de betrokkenheid vergroten, je merkbekendheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Met behulp van strategieën zoals het gebruik van hashtags, samenwerking met influencers en adverteren, kun je een groot bereik opbouwen en je bedrijf laten groeien.

Hoe helpt BuildSocial met het behalen van je Instagram marketing doelen?

Bij BuildSocial staat de klant centraal. Om de doelen van de klant te behalen is goed overleg een must. Vanaf het begin heb je één vast aanspreekpunt, aan deze social media specialist kun je al je vragen stellen. Met deze specialist worden de doelen en ambities besproken. Zodra dit op papier staat wordt er een plan gemaakt zodat de doelen behaald kunnen worden.

Wat kan ik bereiken met Instagram marketing?

De voornamelijkste doelen die klanten hebben zijn meer naamsbekendheid creëren en het verkopen van hun producten/diensten via Instagram. Dit is echter niet alles waar social media zich voor leent. Social media zijn namelijk erg goed voor de interactie met je doelgroep en klantenservice. Wanneer je dit goed oppakt zal dit voor tevreden klanten zorgen. De kans is dan groter dat ze een herhaal aankoop doen.

Kan je gelijk met Instagram marketing beginnen?

Zeker! Je kan altijd met Instagram marketing beginnen zodra je een Instagram account hebt (aangemaakt). Belangrijk is dat je goede unieke content hebt en deze plaats op je Instagram pagina. Wanneer je wil gaan adverteren op Instagram is het wel belangrijk dat je al een mooi gevulde Instagram pagina hebt. Als mensen vanuit de advertentie naar je pagina gaan moet deze natuurlijk niet leeg zijn.

Wat kost Instagram marketing?

De kosten van Instagram marketing kunnen variabel zijn. Voor het beheer van Instagram betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Maar wanneer je ook bezig wil met advertising zullen je kosten variabel worden. Voor het adverteren op Instagram moet je namelijk een budget per dag aangeven. Dit budget is natuurlijk afhankelijk van jouw doelen en ambities.

Wat is Instagram marketing?

Instagram marketing is een breed begrip. Onder Instagram marketing valt namelijk het adverteren maar ook het organische deel. Wanneer je snel resultaat wil zien is advertising waarschijnlijk de beste keuze. Wanneer je veel tijd hebt zou je kunnen kiezen voor organische groei. Een hele goede optie is een combinatie van beide. Instagram is al populair en volgens de verwachtingen wordt Instagram alleen nog maar groter. Het is dus een slimme zet om snel met Instagram marketing te beginnen.