LinkedIn adverteren

Start met adverteren op LinkedIn.

Bereik met LinkedIn Advertising de professionals die jij wilt bereiken met jouw bedrijf. Het grootste professionele online netwerk ter wereld heeft naast zijn vele dagelijkse gebruikers en organische kant, ook zeer uitgebreide advertentiemogelijkheden. Deze mogelijkheden binnen LinkedIn Advertising zijn zelfs zo uitgebreid dat een goede strategie voor adverteren op LinkedIn op zijn plaats is.

Richt jouw bedrijf zich op de zakelijke markt en zijn professionals jouw doelgroep? Dan is adverteren op LinkedIn zeker interessant om te overwegen!

LinkedIn adverteren uitbeteden
linkedin

LinkedIn advertenties

Laat jouw berichten opvallen.

Naast het structureel posten van interessante, organische, berichten op LinkedIn, is adverteren een mooie aanvulling om de marketing doelstellingen te behalen. Zo bereik je niet alleen de doelgroep die jouw LinkedIn pagina volgt, maar ook de doelgroep die nog geen interactie met jouw bedrijf heeft getoond. En dat is wat je uiteindelijk wilt! Binnen LinkedIn Advertising is er namelijk de mogelijkheid om advertenties in te zetten voor het genereren van leads, het verhogen van de naamsbekendheid, het verhogen van het aantal bezoekers naar een (specifieke) pagina op de website of voor het werven van deelnemers aan evenementen.

LinkedIn adverteren: kosten

Welke investering het meebrengt.

De kosten voor het adverteren binnen LinkedIn zijn zelf instelbaar. LinkedIn Advertising biedt namelijk de mogelijkheid om zelf het budget te bepalen om zo de kosten te beheren. Zo heb je controle over wat er wordt uitgegeven én worden advertenties automatisch stopgezet wanneer het budget is bereikt. Ook kan er worden aangegeven wat de looptijd van een campagne dient te zijn.

Het strakke LinkedIn beheer van de kosten brengt ook het voordeel met zich mee dat budgeten effectief besteed kunnen worden binnen een bepaalde periode. Zo heb je niet alleen grip op de kosten, maar kan het budget geleidelijk worden besteed voor een optimaal resultaat, gedurende de hele campagne.

LinkedIn uitbesteden

LinkedIn adverteren uitbesteden

Laat het over aan onze professionals.

Veel bedrijven kiezen ervoor om LinkedIn adverteren uit te besteden vanwege de complexe en uitgebreide targeting mogelijkheden. Binnen LinkedIn is het namelijk mogelijk om advertenties specifiek te richten op eerdere websitebezoekers, bepaalde functieprofielen, bedrijfssectoren, bedrijfsnamen, vaardigheden en meer. Het kan dus al snel gebeuren dat advertenties worden ingezet op een te grote óf te kleine doelgroep, met als resultaat campagnes waar veel meer uit resultaat uit gehaald kan worden.

Veelgestelde vragen over LinkedIn adverteren

Onze specialisten werkten ze uit.

Wat zijn de beste praktijken voor het ontwerpen van boeiende en converterende LinkedIn-advertenties?

De beste praktijken voor het ontwerpen van boeiende en converterende LinkedIn-advertenties zijn als volgt:

1. Schrijf een overtuigende headline: Kies een pakkende headline die de aandacht trekt en de voordelen van je advertentie benadrukt.

2. Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen: Kies afbeeldingen die relevant zijn voor je advertentie en die visueel aantrekkelijk zijn voor je doelgroep.

3. Houd je tekst beknopt: Beperk je tekst tot enkele regels en maak duidelijk wat de toegevoegde waarde is voor de kijker.

4. Voeg een sterke call-to-action toe: Plaats een duidelijke call-to-action die de gebruiker aanzet tot actie, zoals “Klik hier” of “Lees meer”.

5. Target je advertenties goed: Zorg ervoor dat je je advertenties richt op de juiste doelgroep op basis van demografische gegevens, interesses en functietitels.

6. Test en optimaliseer: Experimenteer met verschillende advertentievarianten om te zien welke het beste werken en pas je strategie op basis hiervan aan.

Volg deze praktijken en je zult boeiende en converterende LinkedIn-advertenties creëren die je doelgroep aanspreken en actie ondernemen.

Hoe kan ik het succes van mijn LinkedIn-advertentiecampagnes meten en analyseren?

Om het succes van je LinkedIn-advertentiecampagnes te meten en analyseren, zijn er verschillende tools en functionaliteiten beschikbaar. Allereerst kun je gebruikmaken van de campagnerapporten van LinkedIn. Hiermee krijg je inzicht in de prestaties van je advertenties, zoals het aantal vertoningen, klikken, betrokkenheid en conversies. Daarnaast kun je de LinkedIn Insight Tag gebruiken, een trackingpixel die data verzamelt over bezoeken aan je website en conversies. Hiermee kun je de impact van je LinkedIn-advertenties op je website meten. Verder is het mogelijk om rapportages te genereren met behulp van externe tracking- en analysetools, zoals Google Analytics. Daarmee kun je gedetailleerde informatie verkrijgen over het gedrag van je LinkedIn-advertentieverkeer op je website. Het meten en analyseren van je LinkedIn-advertentiecampagnes is essentieel om de effectiviteit ervan te beoordelen en optimalisaties door te voeren.

Welke budgetten zijn typisch voor LinkedIn-advertenties en hoe kan ik de kosten optimaliseren?

Op LinkedIn kunnen advertentiekosten variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld geven bedrijven tussen $5 en $10 per klik uit, terwijl de kosten per 1000 vertoningen tussen $3 en $8 kunnen liggen. Om je kosten te optimaliseren, raden we aan om te beginnen met een testbudget en de prestaties continu te monitoren. Experimenteer met verschillende targetingcriteria, zoals locatie, functie, industrie en interesses, om je doelgroep beter te bereiken. Verder kan het ook helpen om je advertentie-indeling te optimaliseren. Kies een aantrekkelijke afbeelding, schrijf een pakkende titel en zorg voor een duidelijke call-to-action. Test vervolgens verschillende combinaties om te ontdekken welke het beste werken voor jouw doelgroep.

Hoe kan ik mijn doelgroep effectief targeten en bereiken met LinkedIn-advertenties?

Om je doelgroep effectief en gericht te bereiken met LinkedIn-advertenties, zijn er een aantal belangrijke stappen die je kunt volgen. Ten eerste is het essentieel om te beginnen met het definiëren van je doelgroep. Gebruik LinkedIn’s targetingopties zoals functietitels, locaties en bedrijfsgrootte om je advertenties alleen aan relevante mensen te laten zien. Verder is het slim om gebruik te maken van de exclusie-optie, waarmee je bepaalde groepen kunt uitsluiten. Zo voorkom je dat je advertenties aan de verkeerde personen worden getoond. Tot slot, wees creatief in je advertentie-inhoud en zorg ervoor dat je boodschap aantrekkelijk en relevant is voor je doelgroep. Houd deze tips in gedachten en je zult zien dat je LinkedIn-advertenties effectiever worden in het bereiken van je doelgroep.

Welke advertentie-indelingen zijn beschikbaar op LinkedIn en wanneer moet ik ze gebruiken?

Op LinkedIn zijn er verschillende advertentie-indelingen beschikbaar om jouw social media marketing strategie te versterken. Een van de meest populaire indelingen zijn de Sponsored Content advertenties. Deze worden weergegeven in de nieuwsfeed van LinkedIn-gebruikers en stellen je in staat om jouw content onder de aandacht te brengen. Ook zijn er Text ads, die in de zijbalk van LinkedIn-pagina’s worden weergegeven en ideaal zijn om duidelijke en beknopte boodschappen te communiceren. Als je op zoek bent naar een grotere visuele impact, kun je kiezen voor de Spotlight ads. Deze worden bovenaan gebruikersprofielen weergegeven en vallen direct op. Kortom, kies de advertentie-indeling die het beste past bij jouw doelstellingen en doelgroep om het maximale uit jouw LinkedIn-campagnes te halen.

Wat is LinkedIn-adverteren en waarom is het waardevol voor mijn social media marketingstrategie?

LinkedIn-adverteren is een krachtige manier om jouw bedrijf te laten groeien op het grootste professionele sociale netwerk ter wereld. Het stelt je in staat om gerichte advertenties te maken die specifiek gericht zijn op professionals in verschillende industrieën en functies. Dit betekent dat je de juiste doelgroep kunt bereiken en effectiever kunt adverteren.

LinkedIn biedt ook verschillende advertentieformaten, zoals tekstadvertenties, videoadvertenties en carrouseladvertenties, die jouw boodschap op een visueel aantrekkelijke manier overbrengen. Daarnaast kun je jouw advertenties personaliseren op basis van demografische gegevens, zoals locatie, functietitel en bedrijfstak.

Het adverteren op LinkedIn is waardevol voor jouw social media marketingstrategie omdat het je in staat stelt om jouw bedrijf te promoten onder professionals en zakelijke besluitvormers. Dit vergroot de kans dat jouw advertenties worden gezien door de juiste doelgroep en zorgt voor een hogere betrokkenheid en conversie. Kortom, LinkedIn-adverteren is een strategie die jouw bedrijf kan helpen groeien en succesvol te worden op social media.

Hoe maak ik een LinkedIn-advertentieaccount aan en begin ik met adverteren op het platform?

Om een LinkedIn-advertentieaccount aan te maken en te beginnen met adverteren op het platform, volg je deze stappen:
1. Ga naar de LinkedIn Marketing Solutions-website en klik op “Nu aanmelden”.
2. Log in met je persoonlijke LinkedIn-accountgegevens.
3. Kies de valuta en taal die je wilt gebruiken voor je advertenties.
4. Voer je bedrijfsinformatie in, zoals de naam en URL van je bedrijf.
5. Vul je betalingsgegevens in en accepteer de algemene voorwaarden.
6. Klik op “Account maken” en volg de verdere instructies om je advertentieaccount in te stellen.
7. Wanneer je account klaar is, kun je beginnen met het maken van advertenties via het Campaign Manager-dashboard.
Houd er rekening mee dat je mogelijk nog enkele verificatiestappen moet doorlopen voordat je kunt adverteren. Neem indien nodig contact op met de LinkedIn-ondersteuning voor verdere assistentie.

Is BuildSocial het geschikte bureau voor LinkedIn adverteren?

Het belangrijkste is dat onze organisaties bij elkaar passen. BuildSocial is een nuchtere organisatie met specialisten op het gebied van social media marketing. Wil jij het met een gerust hart uitbesteden, past een nuchtere mindset bij jou en wil jij samen succes boeken op dit kanaal? Dan kan BuildSocial zomaar een geschikt bureau voor LinkedIn adverteren zijn.

Wat zijn tips voor LinkedIn adverteren?

De belangrijkste tip is om op voorhand goed na te denken over jouw doelen. Stel de juiste doelgroep samen, kies het juiste budget en stop hierna de tijd in het beheren en optimaliseren van jouw campagnes. Je kunt immers op voorhand zoveel uitdenken, maar het echte beheer begint pas als de campagnes live staan. Zit je hier goed bovenop, dan ben je een stap dichterbij het succesvol maken van adverteren op LinkedIn.

Hoe werkt LinkedIn adverteren?

LinkedIn adverteren begint met het hebben van een account en pagina op LinkedIn. Van hieruit kun je overschakelen naar de tab adverteren om jouw campagnes en advertenties te gaan opzetten. Je bedenkt hierbij op voorhand wat jouw doel is: bijvoorbeeld het realiseren van leads of het verkopen van jouw product. Op basis van deze wensen stel je vervolgens jouw doelgroep samen, schrijf je jouw advertentie en creëer je een pakkende uiting. Tot slot wijs je een passend budget toe, lanceer je de campagnes en gaat het LinkedIn beheer van start. Heb je het gevoel dat dit niet wat voor jou is en wil je het liever uitbesteden? Dan kan dat natuurlijk bij de specialisten van BuildSocial.

Waarom zou je LinkedIn adverteren uitbesteden?

Er zijn verschillende redenen voor adverteren op LinkedIn uitbesteden. Denk aan het gebrek van tijd of kennis. Het uitbesteden is over het algemeen een verstandige zet als je verwacht dat een specialist meer kennis heeft en je het gevoel hebt jouw tijd beter kunt besteden aan het laten groeien van jouw bedrijf. In dat geval kun je een social media bureau als BuildSocial aanhaken om jouw campagnes te beheren.

Waarom een bureau voor LinkedIn adverteren aanhaken?

Het is verstandig om een bureau voor LinkedIn adverteren aan te haken, als je merkt dat je zelf niet voldoende kennis hebt of simpelweg geen tijd of zin. In deze gevallen kan een bureau als BuildSocial je ondersteunen in het opzetten, beheren en optimaliseren van jouw campagnes. Samen dragen we zorg dat adverteren op LinkedIn ook voor jouw succesvol is.

Wat kost LinkedIn adverteren?

Wat LinkedIn adverteren kost is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie. De keuze om te starten met advertising is de belangrijkste. Stel hierbij jezelf altijd de volgende vragen: waarom wil je gaan adverteren op LinkedIn en wat is hierbij jouw doel? Als je deze vragen goed kunt beantwoorden, kun je starten met LinkedIn adverteren. Het is verstandig om dan te starten met een startbudget van bijvoorbeeld € 10,- per dag en hiervoor een doel te stellen wat het moet opleveren. Van hieruit kun je verder optimaliseren. Zodra jij je doel haalt, dan zijn de werkelijke kosten slechts relatief!

Onze kanalen op een rij

Welke kanalen ga jij uitbesteden?