Pinterest voor bedrijven

Licht projecten uit met foto’s.

Is Pinterest ook interessant voor bedrijven? Jazeker! Omdat Pinterest een social media platform is waar nog relatief weinig concurrentie aanwezig is, is de kans om de doelgroep te bereiken groot. Of je nu gaat voor het SEO Pinterest inzetten (op basis van relevante zoekwoorden voor jouw business) óf adverteren op Pinterest.

Pinterest voor bedrijven
Pinterest door BuildSocial

Pinterest: Tips voor bedrijven

Enkele tips van ons.

Op Pinterest is de mindset belangrijk, personen en wellicht potentiële klanten zoeken naar inspiratie en nieuwe ervaringen. Ook de timing op Pinterest is cruciaal. Bereik potentiële klanten in de attention fase, op de momenten dat ze meer inspiratie opdoen, plannen én uiteindelijk de beslissing maken om bijvoorbeeld een brochure te downloaden op de website of contact op te nemen met jouw bedrijf.

Een andere Pinterest tip voor bedrijven is het opzetten van een goede basis. Zorg voor kwalitatief goede content, scherpe foto’s, inspirerende ideeën en dat alles strak gezet op de juiste zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf. Zorg ervoor dat jouw merk niet storend is, maar juist inspiratie biedt aan de potentiële klant die ernaar op zoek is. Heb je een goed idee, een mooie tip of een nieuwe klus afgerond? Deel deze in een pin, voeg er een titel met de juiste zoekwoorden aan toe en laat de lange levensduur van een pin (gemiddeld 3,5 maand, aanzienlijk langer dan op Facebook), in combinatie met bovenstaande, zijn werk doen!

Aan de slag met beheren

Pinterest inzetten voor jouw bedrijf.

Om Pinterest in te zetten als bedrijf is een goede strategie van belang. Met welke zoekwoorden wil je dat jouw pins gevonden worden? En welk doel heb je bij het inzetten van Pinterest voor jouw bedrijf? Wil je meer websitebezoekers, interessante leads of brochure downloads? Al deze onderdelen zijn van belang voor een goede en succesvolle Pinterest strategie.

Een keer vrijblijvend sparren over jouw Pinterest strategie? Onze experts geven bedrijven graag tips voor het inzetten van Pinterest.

Veelgestelde vragen over Pinterest voor bedrijven

Onze specialisten leggen het uit.

Zijn er specifieke do’s en don’ts bij het gebruik van Pinterest voor bedrijven, rekening houdend met best practices?

Do’s:
1. Maak gebruik van hoogwaardige visuele content die de aandacht trekt en de kernwaarden van je bedrijf weergeeft.
2. Bied waardevolle inhoud aan die je publiek inspireert en hen helpt bij het oplossen van problemen.
3. Gebruik relevante en specifieke zoekwoorden en hashtags om je pins vindbaar te maken.
4. Geef je pins een strategische beschrijving met relevante details en link ze naar je website voor meer informatie.
5. Creëer diverse borden om verschillende aspecten van je bedrijf te tonen en potentiële klanten te helpen bij het ontdekken van je aanbod.

Don’ts:
1. Vermijd het overbelasten van je profiel met te veel pins in een korte tijd, dit kan overweldigend zijn voor je volgers.
2. Plaats geen irrelevante content op je boards, houd je focus op je niche en de interesses van je doelgroep.
3. Spam niet met zelfpromotie, maar deel waardevolle informatie en tips om vertrouwen op te bouwen.
4. Gebruik geen lage kwaliteit of wazige afbeeldingen, omdat dit afbreuk kan doen aan je merkimago.
5. Negeer niet de statistieken en inzichten die beschikbaar zijn op het Pinterest-dashboard, deze kunnen waardevolle feedback geven over de prestaties van je pins.

Hoe kan ik Pinterest integreren in mijn bredere social media strategie en zorgen voor consistentie in mijn merkboodschap?

Om Pinterest te integreren in je bredere social media strategie en consistentie in je merkboodschap te waarborgen, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

1. Definieer duidelijk je merkboodschap: Zorg ervoor dat je een helder beeld hebt van jouw merkwaarden, doelgroep en boodschap. Dit zal je helpen om consistent te communiceren op Pinterest.

2. Creëer boards die passen bij je merk: Richt je boards in op een manier die aansluit bij je merkidentiteit. Kies afbeeldingen, kleuren en thema’s die je merk weerspiegelen.

3. Deel content van hoge kwaliteit: Plaats alleen content van hoge kwaliteit op je Pinterest-account. Dit kan je eigen content zijn, maar ook content van anderen die relevant is voor je doelgroep.

4. Optimaliseer je pins: Gebruik relevante zoekwoorden en hashtags in je pins en beschrijvingen, zodat je beter vindbaar bent en meer verkeer naar je website kunt genereren.

5. Promoot je Pinterest-account op andere sociale media: Maak gebruik van je andere sociale media platforms om je Pinterest-account te promoten. Dit zal helpen om een consistente merkervaring te creëren voor je volgers.

Door deze stappen te volgen, kun je Pinterest succesvol integreren in je bredere social media strategie en zorgen voor consistentie in je merkboodschap.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Pinterest voor mijn bedrijf binnen mijn social media marketingstrategie?

Pinterest kan bijdragen aan het succes van je bedrijf binnen je social media marketingstrategie. Het platform biedt verschillende voordelen. Ten eerste is Pinterest een visueel gericht platform, wat betekent dat je bedrijf afbeeldingen en video’s kan delen om je merk visueel aantrekkelijk te presenteren. Bovendien heeft Pinterest meer dan 400 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, wat betekent dat je je bereik aanzienlijk kunt vergroten. Pinterest is ook een geweldige tool om verkeer naar je website te genereren. Door afbeeldingen en video’s van je producten of diensten te delen en een link naar je website toe te voegen, kun je geïnteresseerde bezoekers vervolgens doorverwijzen naar je website om meer informatie te krijgen of aankopen te doen. Samenvattend, het gebruik van Pinterest in je social media marketingstrategie kan je helpen om je merk visueel aantrekkelijk te presenteren, je bereik te vergroten en meer verkeer naar je website te genereren.

Hoe kan ik een zakelijk Pinterest-account opzetten en optimaliseren om mijn merk effectief te promoten?

Om een zakelijk Pinterest-account op te zetten en te optimaliseren voor effectieve merkpromotie, volg je deze stappen:
1) Maak een zakelijk Pinterest-account aan door naar de Pinterest Business website te gaan en te klikken op “Maak een account” en vul de gevraagde gegevens in.
2) Verifieer je website om toegang te krijgen tot handige statistieken. Ga naar de instellingen en klik op “Website verifiëren” en volg de instructies.
3) Optimaliseer je profiel door een duidelijke beschrijving van je merk toe te voegen en een herkenbare profielfoto te gebruiken.
4) Maak relevante borden aan die passen bij je merk en voeg aantrekkelijke pinnen toe.
5) Promoot je Pinterest-account op andere sociale media kanalen en op je website.

Is adverteren op Pinterest iets voor mijn bedrijf?

Tegenwoordig kan je adverteren op Pinterest, dit kon eerst niet. Pinterest adverteren is mogelijk sinds april 2019. Door adverteren op Pinterest word je beter zichtbaar. Je kunt je pin promoten, hierdoor wordt de pin vertoond aan jou gekozen doelgroep. Een andere interessante adverteer mogelijkheid is buyable pins, aan deze pin zit een betaalknop zodat mensen je product gelijk kunnen kopen. Pinterest is vooral voor inspiratie en met jouw product kun je hier goed op inspelen, Pinterest adverteren kan dus erg interessant zijn.

Wat is het voordeel van een zakelijk Pinterest profiel?

Net zoals op Instagram kun je op Pinterest een zakelijk account maken. Het voordeel hiervan is dat je inzicht krijgt tot allerlei handige statistieken. Je kan door Pinterest Analytics zien hoeveel je impressies, bewaarde pins en hoeveel klikken op links je hebt over een bepaalde tijd. Een andere reden om een zakelijk Pinterest account te maken is om te kunnen adverteren op Pinterest.

Waarom is Pinterest belangrijk voor bedrijven?

Pinterest is voor mensen die opzoek zijn naar inspiratie. Je kunt deze inspiratie bewaren (pinnen) zodat je het in de toekomst kan proberen. Hier wil je als bedrijf zijnde natuurlijk tussen staan. Wat het mooie aan Pinterest is dat je een link aan je pin kan toevoegen. Mochten mensen geïnteresseerd zijn in je product dan kunnen ze gelijk naar je website om het te bestellen. Dit kan op Instagram of Facebook niet.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een social media platform én een online zoekmachine. Je kan er dus content plaatsen maar ook erg specifiek opzoek zijn naar content/inspiratie. Pinterest draait om beeldmateriaal, je kan dan ook geen teksten posten zonder visueel materiaal. Pinterest heeft zo’n 3,5 miljoen actieve gebruikers. Dit is erg groot en daarom is Pinterest zeker een interessante optie voor je bedrijf.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?