Pinterest voor bedrijven

Licht projecten uit met foto’s.

Is Pinterest ook interessant voor bedrijven? Jazeker! Omdat Pinterest een social media platform is waar nog relatief weinig concurrentie aanwezig is, is de kans om de doelgroep te bereiken groot. Of je nu gaat voor het organisch inzetten van Pinterest (op basis van relevante zoekwoorden voor jouw business) óf adverteren op Pinterest.

Pinterest voor bedrijven
Pinterest door BuildSocial

Pinterest: Tips voor bedrijven

Enkele tips van ons.

Op Pinterest is de mindset belangrijk, personen en wellicht potentiële klanten zoeken naar inspiratie en nieuwe ervaringen. Ook de timing op Pinterest is cruciaal. Bereik potentiële klanten in de attention fase, op de momenten dat ze meer inspiratie opdoen, plannen én uiteindelijk de beslissing maken om bijvoorbeeld een brochure te downloaden op de website of contact op te nemen met jouw bedrijf.

Een andere Pinterest tip voor bedrijven is het opzetten van een goede basis. Zorg voor kwalitatief goede content, scherpe foto’s, inspirerende ideeën en dat alles strak gezet op de juiste zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf. Zorg ervoor dat jouw merk niet storend is, maar juist inspiratie biedt aan de potentiële klant die ernaar op zoek is. Heb je een goed idee, een mooie tip of een nieuwe klus afgerond? Deel deze in een pin, voeg er een titel met de juiste zoekwoorden aan toe en laat de lange levensduur van een pin (gemiddeld 3,5 maand, aanzienlijk langer dan op Facebook), in combinatie met bovenstaande, zijn werk doen!

Aan de slag met beheren

Pinterest inzetten voor jouw bedrijf.

Om Pinterest in te zetten als bedrijf is een goede strategie van belang. Met welke zoekwoorden wil je dat jouw pins gevonden worden? En welk doel heb je bij het inzetten van Pinterest voor jouw bedrijf? Wil je meer websitebezoekers, interessante leads of brochure downloads? Al deze onderdelen zijn van belang voor een goede en succesvolle Pinterest strategie.

Een keer vrijblijvend sparren over jouw Pinterest strategie? Onze specialisten geven bedrijven graag tips voor het inzetten van Pinterest.

Veelgestelde vragen over Pinterest voor bedrijven

Onze specialisten leggen het uit.

Is adverteren op Pinterest iets voor mijn bedrijf?

Tegenwoordig kan je adverteren op Pinterest, dit kon eerst niet. Pinterest adverteren is mogelijk sinds april 2019. Door adverteren op Pinterest word je beter zichtbaar. Je kunt je pin promoten, hierdoor wordt de pin vertoond aan jou gekozen doelgroep. Een andere interessante adverteer mogelijkheid is buyable pins, aan deze pin zit een betaalknop zodat mensen je product gelijk kunnen kopen. Pinterest is vooral voor inspiratie en met jouw product kun je hier goed op inspelen, Pinterest adverteren kan dus erg interessant zijn.

Wat is het voordeel van een zakelijk Pinterest profiel?

Net zoals op Instagram kun je op Pinterest een zakelijk account maken. Het voordeel hiervan is dat je inzicht krijgt tot allerlei handige statistieken. Je kan door Pinterest Analytics zien hoeveel je impressies, bewaarde pins en hoeveel klikken op links je hebt over een bepaalde tijd. Een andere reden om een zakelijk Pinterest account te maken is om te kunnen adverteren op Pinterest.

Waarom is Pinterest belangrijk voor bedrijven?

Pinterest is voor mensen die opzoek zijn naar inspiratie. Je kunt deze inspiratie bewaren (pinnen) zodat je het in de toekomst kan proberen. Hier wil je als bedrijf zijnde natuurlijk tussen staan. Wat het mooie aan Pinterest is dat je een link aan je pin kan toevoegen. Mochten mensen geïnteresseerd zijn in je product dan kunnen ze gelijk naar je website om het te bestellen. Dit kan op Instagram of Facebook niet.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een social media platform én een online zoekmachine. Je kan er dus content plaatsen maar ook erg specifiek opzoek zijn naar content/inspiratie. Pinterest draait om beeldmateriaal, je kan dan ook geen teksten posten zonder visueel materiaal. Pinterest heeft zo’n 3,5 miljoen actieve gebruikers. Dit is erg groot en daarom is Pinterest zeker een interessante optie voor je bedrijf.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?