Pinterest adverteren

Jouw projecten pushen.

Sinds april 2019 is het mogelijk om te adverteren op Pinterest in Nederland. Deze advertenties, Pinterest ads, zijn gewone pins die worden betaald om geplaatst te worden op plekken waar mensen ze waarschijnlijk zullen zien. Zo kunnen ads worden weergegeven in de zogeheten thuisfeed, categoriefeeds en tussen de relevante zoekwoorden van jouw doelgroep op Pinterest.

Wil jij met jouw bedrijf meer bekendheid realiseren, zorgen voor meer website bezoekers, de omzet verhogen of heb je een ander doel dat je wilt bereiken? Dan is het ook zeker voor jouw interessant. Of jouw doelgroep zich nu in Nederland of België bevindt, met Pinterest ads bereik jij die zeker!

Pinterest adverteren
Pinterest door BuildSocial

Kosten: adverteren op Pinterest

Wat er tegenover staat.

De kosten voor het adverteren op Pinterest zijn zelf te bepalen. Het bedrag dat wordt betaald is afhankelijk van het uiteindelijke advertentiebudget en de bestedingslimieten die voor de Pinterest campagnes zijn ingesteld. Hierdoor blijven de kosten altijd binnen de perken en passend bij jouw bedrijf.

Omdat adverteren op Pinterest nog redelijk nieuw is, betekent dit dat de concurrentie nog weinig aanwezig is. Het voordeel hiervan is dat de kosten per klik lager liggen dan bij Facebook. Dit maakt het platform ook interessant voor bedrijven die een kleiner advertentiebudget ter beschikking hebben.

Pinterest adverteren

Bepaald het juiste doel van jouw advertenties

Pinterest is een social media kanaal waar personen op zoek zijn naar inspiratie over bepaalde onderwerpen. Omdat deze personen zich al bewust zijn van wat ze zoeken wordt Pinterest ook wel een ‘pull kanaal’ genoemd. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en visuals haal jij namelijk de klant al binnen. De beste pins zijn visueel aantrekkelijk, vertellen in één oogopslag een duidelijk verhaal en maken mensen nieuwsgierig. Het is de bedoeling dat mensen worden geïnspireerd door jouw pins en hierdoor meer van jouw bedrijf willen ontdekken.

Voor het adverteren op Pinterest zijn er verschillende doelen. De eerste is bewustwording. Hiermee wordt het bereik van de advertentie pins vergroot en worden personen bewust gemaakt van een product of merk. Een ander doel is overweging. Hiermee worden er meer bezoekers naar bepaalde content op of buiten Pinterest gehaald. Wanneer je meer verkopen of leads wilt binnenhalen, dan is het doel conversies zeer geschikt. En als laatste is er het doel offline verkoop. Hiermee worden de verkopen in de fysieke winkel(s) gestimuleerd.

Pinterest Shopping Ads

Direct shoppen op social media.

Pinterest shopping ads zijn gemaakt voor gebruikers die houden van winkelen. Dat is ook de reden waarom juist shopping ads op Pinterest zo goed werken. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer merken hun collecties of andere shopping advertenties toevoegen aan hun Pinterest strategie, zij drie keer meer conversies genereren dan merken die dit niet meenemen in hun strategie. En het wordt niet onmogelijk gemaakt om Pinterest shopping ads in te zetten! Hiervoor heb je enkele een productcatalogus en de Pinterest tag nodig. En het inregelen van de advertenties? Dat regelt een Pinterest expert van BuildSocial voor je!

Dus, wil je liever jouw producten tonen aan potentiële kanten en ze gelijk tot een aankoop laten overgaan? Dan zijn er shopping ads op Pinterest! Ook is het een goede manier om personen opnieuw te benaderen die al eerder interesse hebben getoond in jouw producten, maar nog geen aankoop hebben gedaan.

Het voordeel van shopping ads op Pinterest is dat klanten vroegtijdig in het koopbeslissingsproces worden bereikt en toch heel relevant zijn omdat ze al op zoek zijn naar een product of oplossing voor een probleem. Met Pinterest shopping ads val je op tussen alle andere pins en geef je gelijk relevant informatie over het product!

Search Ads

Bieden wat wordt gezocht.

Naast Pinterest shopping ads zijn er ook zogeheten Pinterest search ads. Bij deze vorm van Pinterest adverteren worden op basis van relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf/diensten advertenties getoond. En met meer dan 2 miljard zoekopdrachten per maand kan dit voor jouw bedrijf ook zeker interessant zijn!

Search ads kunnen op verschillende manieren worden ingericht. Zo kan er een specifieke doelgroep worden geselecteerd op basis van leeftijd, geslacht, locatie en taal. Deze doelgroep is verder te specificeren met interesses. Hiermee worden mensen bereikt door middel van de onderwerpen die zij leuk vinden. De advertenties worden weergegeven tussen de verschillende tabbladen.

Het meest krachtige van Pinterest search ads zijn de trefwoorden waar op geadverteerd wordt. Met deze trefwoorden bereik je mensen die direct actie willen ondernemen. Ze zoeken immers op een specifiek zoekwoorden en zijn daarom al verder in het koopbeslissingsproces.

Wil jij met jouw bedrijf mensen voorzien van inspiratie, ze bekend laten maken met jouw bedrijf en uiteindelijk jouw doelen behalen? BuildSocial staat jou bij in het bereiken van de juiste doelgroep.

Start met bouwen

Adverteren op Pinterest Nederland

Zoals je al gezien hebt, zijn er legio mogelijkheden om te adverteren op dit visuele platform. De trajecten die je hebt gedaan voor jouw klanten worden organisch gedeeld om zoekers te triggeren en te overtuigen van jullie kennis en kunde. Met behulp van het advertenties in Nederland kun je gericht (nieuwe) gebruikers bereiken. In een vroeg stadium kun je op oriënterende termen als ‘vloer’ een advertentie tonen, maar uiteraard kan dit ook aanzienlijk specifieker zoals ‘eiken pvc vloer visgraat’. Maar, zijn gebruikers al bekend met jouw bedrijf, product of dienstverlening, dan kun je hen ook bereiken met remarketing als zij jouw website al bezocht hebben. Je hebt immers al veel moeite gedaan om gebruikers via verschillende kanalen naar jouw website te leiden, dan mag je ook het extra stapje zetten om hen van bezoeker om te zetten naar klant. Een mix tussen advertenties in search, shopping maar ook met remarketing kan hier uitkomst in bieden. Kortom: wil jij relatief snel en specifiek een doelgroep bereiken op dit platform? Dan denken wij graag met jouw ondermening mee over de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen over Pinterest adverteren

Onze specialisten geven antwoord.

Voor wie is Pinterest adverteren verstandig?

Pinterest advertising is verstandig voor mensen/bedrijven die extra zichtbaarheid willen realiseren en daar de financiële middelen voor hebben. Het maakt het mogelijk om op korte termijn extra bekendheid te realiseren en op basis van specifieke targeting zichtbaar te worden bij jouw doelgroep. Een interessant marketingmiddel die met name in de eerste fase van de customer journey effectief is. Ook geïnteresseerd in organische groei? Lees hier dan meer over Pinterest marketing.

Wat is Pinterest advertising?

Pinterest advertising is de mogelijkheid om te adverteren op Pinterest. Dat wil zeggen dat je hiermee de mogelijkheid hebt om op korte termijn zichtbaarheid te realiseren op dit sociale platform tegenover een variabel budget. Het is daarmee een synoniem voor Pinterest adverteren ofwel Pinterest Ads.

Zijn er tips voor Pinterest ads?

Ja, er zijn zeker tips voor Pinterest ads. De belangrijkste tips zijn:

  • Denk goed na over jouw doelen en wat je wilt bereiken. Door dit op voorhand helder te stellen werk je vanaf moment één naar een doel en ben je minder gevoelig voor schommelingen in resultaat.
  • Zorg voor kwalitatieve, unieke content. Het investeren in goede fotografie en video’s komt de prestaties van jouw campagnes ten goede.
  • Beheer jouw campagnes structureel. Reserveer hier dagelijks een korte tijd voor en bijvoorbeeld één keer per week een langere tijd. Door structureel optimalisaties door te voeren, worden jouw campagnes steeds een beetje beter. Uiteraard kun je dit ook uitbesteden aan de Pinterest specialisten van BuildSocial.

Wat zijn onze ervaringen met adverteren op Pinterest?

Kort en bondig: goed. Onze ervaringen zijn over het algemeen goed te noemen. Het is belangrijk om op voorhand te starten met heldere doelen. Door deze tijdig te stellen, weet je op voorhand al waar je naartoe wilt werken en of dit een haalbaar gegeven lijkt. Is dit het geval? Dan is er een ‘go’ om het avontuur aan te gaan en samen te gaan adverteren op Pinterest.

Hoe adverteren op Pinterest?

Hoe je moet adverteren op Pinterest kunnen onze specialisten jou tot in de details uitleggen. Feit is dat jouw avontuur start op business.pinterest.com. Hier zorg je dat je kunt inloggen, waarna de mogelijkheden tot het maken van campagnes en advertenties zich voordoen. Wil je het liever uitbesteden, zodat je er zelf niet over na hoeft te denken? Dat kan natuurlijk ook. Vraag dan een vrijblijvende Pinterest analyse bij ons aan.

Wat kost Pinterest adverteren?

De kosten van adverteren op Pinterest zijn geheel afhankelijk van jouw business case. Je kunt starten met ieder tarief en bent daarmee dus vrij in de daadwerkelijke kosten. Wij van BuildSocial adviseren echter om altijd de kosten in verhouding tot het rendement te zien. Wat is jouw doel? Bereik of bijvoorbeeld sales? Door hier vooraf een begroting van te maken, weet je met welk doel je gaat adverteren en weet je altijd zeker dat de kosten van Pinterest adverteren passen bij jouw business case en ambities.

Waarom Pinterest adverteren?

Pinterest adverteren is een verstandige keuze als je snel en eenvoudig zichtbaarheid wil genereren op deze sociale zoekmachine. Door de juiste targeting te kiezen, maak je jouw product of dienst zichtbaar bij jouw doelgroep. Het biedt je inzicht in de mogelijkheden, een heldere online rapportage en de mogelijkheid om op of af te schalen op basis van de behaalde resultaten.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?