Pinterest volgers

Laat jouw aantal volgers groeien.

Hoe krijg ik meer volgers op Pinterest voor mijn bedrijfspagina? Het is een vraag die wij veel voorbij zien komen als het gaat om het inzetten van Pinterest bij bedrijven.

Pinterest volgers
Pinterest door BuildSocial

Gedegen Pinterest strategie

Altijd kwaliteit boven kwantiteit.

Onze kennis en ervaring laat zien dat het aantal volgers op Pinterest niet leidend is, maar juist de kwaliteit van deze volgers. Wanneer personen jouw bedrijf volgen op Pinterest, verschijnen alle nieuwe pins die jij plaats, automatisch in de tijdlijn van deze personen. Het uiteindelijke doel van Pinterest hiermee is dat jouw volgers deze pins opslaan.

Het is dus beter om 500 waardevolle volgers te hebben die regelmatig jouw nieuwe pins opslaan en delen, dan 1000 volgers die nooit geen interactie hebben met jouw pins.

Zo krijg je meer volgers op Pinterest

Hoe jouw profiel gaat groeien.

De meest effectieve manier om meer volgers op Pinterest te krijgen is het bouwen van een goede basis op jouw Pinterestpagina. Deel mooie ideeën, afgeronde projecten en dingen die jouw potentiële klanten niet willen én moeten missen. Trek de aandacht met aantrekkelijke afbeeldingen en/of video’s van hoge kwaliteit. Dit in combinatie met de juiste zoekwoorden zorgt ervoor dat je zichtbaar bent bij het publiek dat jij wilt bereiken.

Doorgaans duurt het 2 á 3 maanden om een goede basis te bouwen voor een Pinterest pagina. Hier wordt ook rekening gehouden met het plaatsen van de pins. Zo is het voor het algoritme van Pinterest beter om enkele pins op meerdere dagen te plaatsen, dan een heleboel pins op één dag. Door het gespreid plaatsen en actief zijn op meerdere dagen ziet Pinterest jouw bedrijf als een actieve gebruiker en zullen jouw pins hoger op de startpagina en zoekopdrachten getoond worden. En dat is uiteindelijk weer positief voor het binnenhalen van nieuwe volgers omdat er steeds meer bereik wordt gegenereerd!

Timing is dus echt key in Pinterest! Heeft jouw bedrijf wel de mooie projecten en afbeeldingen, maar niet de tijd om dit consistent te plaatsen? Dan is het uitbesteden van Pinterest dé oplossing!

Veelgestelde vragen over Pinterest volgers

Onze specialisten lichten ze toe.

Kan BuildSocial voor meer volgers op Pinterest zorgen?

Ja, BuildSocial kan hierin bijdragen. Door samen te zorgen voor de juiste content en deze te plaatsen op jouw kanaal verhogen we de kans om het aantal volgers op Pinterest te verhogen. Het regelmatig plaatsen van relevante, unieke content en deze te voorzien van de juiste hashtags zijn belangrijke onderdelen voor het behalen van succes in deze sociale zoekmachine.

Hoe krijg je meer volgers op Pinterest?

Je krijgt meer volgers op Pinterest door het actief posten van unieke, kwalitatieve content en het gebruik van de juiste hashtags. Door deze elementen in balans te hebben en consequent te blijven posten verhoog jij de kans op bereik.

Pinterest volgers kopen een slim idee?

Kort door de bocht: nee. Pinterest volgers kopen is geen slimme investering, omdat je hiermee geen echte volgers realiseert. Je wilt werken aan een trouwe groep mensen die jouw profiel waarderen om wat jij plaatst. De kans dat jij interactie hebt met deze groep is vele malen groter en daardoor op lange termijn een betere investering. We begrijpen dat het tijd kost, maar door te werken aan de juiste content verhoog jij de kans op meer volgers en een beter rendement.

Wat zijn Pinterest volgers?

Pinterest volgers zijn mensen die hebben aangegeven jouw profiel te willen volgen. Zij vinden het dus interessant om meer over jouw product of dienst te weten te komen. Volgers op Pinterest krijgen jouw uitingen in hun tijdlijn te zien, waardoor je meer exposure krijgt. Het laten groeien van het aantal volgers is daarom interessant om meer zichtbaarheid te krijgen bij de juiste doelgroep.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?