Pinterest Marketing

Visueel aantrekkelijk online.

Wie de consument in de beginfase van het koopbeslissingsproces wil pakken, doet er goed aan om Pinterest marketing in te zetten. Pinterest is immers een sterk groeiend platform in Nederland en ook steeds meer bedrijven zien de waarde van dit sociale media kanaal in. Een ander bijkomend voordeel van Pinterest: de gemiddelde levensduur van een pin ligt op 3,5 maand. Op Instagram is dit gemiddeld 21 uur en op Facebook nog geen 6 uur.

Wil jij met jouw bedrijf Pinterest marketing in gaat zetten en oriënterende consumenten kennis laten met jouw bedrijf in de bouw- of woonsector? Dan ben je bij BuildSocial aan het juiste adres!

Pinterest marketing
Pinterest door BuildSocial

Wat is Pinterest marketing?

Wij leggen het uit.

Pinterest marketing is dé manier om meer naamsbekendheid te krijgen, personen kennis te laten maken met jouw bedrijf én om meer leads en/of verkopen te realiseren. Met Pinterest marketing wordt jouw Pinterest pagina opgezet en onder handen genomen door een Pinterest expert. Hier wordt de basis van de Pinterest pagina opgezet, worden verschillende borden aangemaakt, pins geplaatst en wordt de interactie opgezocht met jouw doelgroep. Alles om een zo groot mogelijk bereik voor jouw pins te genereren, met als uiteindelijke doel meer naamsbekendheid en het binnenhalen van leads en/of verkopen.

Een groot onderdeel van de optimalisatie is een zoekwoorden onderzoek. Tijdens het zoekwoorden onderzoek op Pinterest wordt er gekeken op welke zoekwoorden jouw doelgroep zoekt. Aan de hand van deze bevindingen wordt een strategie gemaakt en worden de pins uiteindelijk opgezet en geplaatst. In de titel van de pins wordt het zoekwoord benoemd en ook in de beschrijving komt deze terug. Ervaring leert namelijk hoe vaker het zoekwoord terugkomt op een bepaalde Pinterest pagina, hoe eerder de pins van deze pagina worden getoond in de zoekresultaten. Velen noemen Pinterest daarom ook wel een visuele zoekmachine.

Welke soorten Pinterest marketing zijn er?

Alles soorten op een rij.

Wanneer je kiest voor Pinterest marketing zijn er twee mogelijkheden, het plaatsen van pins op de pagina (onbetaald) of het adverteren met pins (betaald). Bij het plaatsen van pins worden reguliere pins op de Pinterest pagina geplaatst in combinatie met de juiste zoekwoorden. Bij het adverteren met pins, worden huidige of nieuwe pins gesponsord tegen bepaalde advertentiekosten. Het voordeel van Pinterest adverteren is dat er heel gericht een bepaalde doelgroep bereikt kan worden, wat zorgt voor meer betrokkenheid bij de pins. Gesponsorde pins hebben namelijk 6% meer betrokkenheid dan organische pins (onbetaald/Pinterest SEO).

Gesponsorde pins hebben dus een groter bereik dan organische pins. Maar ook de kwaliteit van deze pins is hier zeer belangrijk. Aangeraden wordt om een verticale afbeelding van hoge kwaliteit te gebruiken omdat deze opvallen in de feed van de gebruiker. Ook is het hier van belang om het logo te tonen en het merk het middelpunt van de pin te laten zijn. Al deze onderdelen zijn van invloed op de prestaties van de pin en daarom ook zeer belangrijk voor Pinterest marketing. Wanneer je kiest voor Pinterest uitbesteden bij BuildSocial weet je zeker dat deze onderdelen worden meegenomen in elke pin die voor jouw bedrijf wordt plaatst.

Wil jij jouw Pinterest pagina naar een hoger niveau tillen en jouw potentiële klanten laten zien wat jij in huis hebt? Wil je toffe projecten delen of consumenten kennis laten maken met jouw producten? Kies dan voor Pinterest marketing uitbesteden bij BuildSocial!

Betaalde Pinterest marketing

Pinterest advertenties

Wanneer je snel resultaat wilt behalen met dit kanaal raden wij aan om gelijk te starten met Pinterest adverteren. Op deze manier kun je jouw content gelijk verspreiden onder een nieuwe potentiële doelgroep en mogelijk nieuwe volgers krijgen. Hiermee bereik je een grote groep personen die nog niet eerder in aanraking is gekomen met jouw bedrijf. Binnen het adverteren op Pinterest zijn er verschillende doelen in te stellen: Merkherkenning, Videoweergaven, Verkeer, Conversies en Catalogusverkopen. Welke doelstelling interessant is, hangt af van het doel dat je wilt bereiken met Pinterest shopping/adverteren. Over het algemeen wordt er het meest gekozen voor Verkeer (naar de website), Conversie (zet mensen aan tot actie op de jouw website) of Catalogusverkopen (productvoorraad promoten met winkeladvertenties).

Naast het campagnedoel kunnen er ook campagnegegevens ingesteld worden, zoals het dagelijks bestedingslimiet en campagne bestedingslimiet. Deze twee tools zorgen ervoor dat je als adverteerder altijd grip op de kosten hebt en dat je nooit teveel betaalt voor adverteren op Pinterest.

Waarin Pinterest echt een verschil maakt is het aantal opties om een doelgroep te kiezen voor jouw advertenties. Het is namelijk mogelijk personen aan een doelgroep toe te voegen aan de hand van vele interesses, trefwoorden (de zoekwoorden), demografische gegevens en locaties. Daarnaast is het ook mogelijk om personen te bereiken die al eerder de website hebben bezocht (remarketing) of een vergelijkbare doelgroep samen te stellen die wordt aangemaakt door Pinterest aan de hand jouw remarketinglijst.

Deze personen zijn dus nog nooit in aanraking gekomen met jouw merk, maar zijn vergelijkbaar aan eerdere websitebezoekers waardoor deze volgens een algoritme eerder geneigd zijn om op de advertentie te klikken, de website te bezoeken of een aankoop te doen.

De uitgebreide doelgroep opties maakt Pinterest marketing voor social media specialisten zeer interessant omdat er eindeloos gevarieerd én getest kan worden met verschillende groepen personen. Dit maakt Pinterest adverteren daarom ook zeer interessant voor jouw bedrijf, of je je nu in de woon- of bouwsector bevindt. Met deze vele mogelijkheden is het ook van belang om goed vast te houden aan een bepaalde strategie. De Pinterest specialisten van BuildSocial richten een Pinterest campagne daarom altijd zo in dat elk onderdeel een eigen resultaat heeft waardoor doelgerichte optimalisaties doorgevoerd kunnen worden. Zo heb jij een goed beeld van welke onderdelen werken en welke niet.

Wil jij starten met Pinterest marketing maar lijkt dit je nog net een brug te ver? Vraag dan onze kosteloze analyse aan! Hierin gaat een specialist van BuildSocial voor jou aan de slag om te kijken waar er nog verbeterpunten zijn op het gebied van Pinterest. Op vele onderdelen worden vragen gegeven en aan de hand van deze uitkomsten wordt een helder en vrijblijvend advies gecommuniceerd. Vraag de analyse vandaag nog aan of laat Pinterest direct uitbesteden door BuildSocial!

Veelgestelde vragen over Pinterest marketing.

Onze specialisten leggen het uit.

Wat zijn rich pins en hoe kunnen ze mijn Pinterest-marketingstrategie verbeteren?

Rich pins zijn een geweldige toevoeging aan je Pinterest-marketingstrategie. Ze bieden geavanceerde informatie rechtstreeks op je pins, waardoor ze meer waarde en betrouwbaarheid krijgen. Er zijn vier soorten rich pins beschikbaar: artikel, product, recept en app. Met artikelrijke pins kun je bijvoorbeeld een kop en een samenvatting toevoegen, waardoor gebruikers snel de inhoud kunnen begrijpen en doorklikken naar je website. Productrijke pins tonen prijzen, beschikbaarheid en een directe link naar je online winkel. Receptrijke pins tonen kooktijden en ingrediënten, waardoor gebruikers gemakkelijk je recept kunnen volgen. En apprijke pins stellen gebruikers in staat om eenvoudig je app te downloaden. Door rich pins te gebruiken, verbeter je niet alleen de gebruikerservaring, maar verhoog je ook je kansen op betrokkenheid en conversies op Pinterest. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het implementeren van rich pins in je Pinterest-strategie.

Hoe meet ik de ROI (Return on Investment) van mijn Pinterest-marketinginspanningen?

Om de Return on Investment (ROI) van je Pinterest-marketinginspanningen te meten, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen. Allereerst moet je je doelstellingen en KPI’s (Key Performance Indicators) vaststellen, zoals websiteverkeer, conversies of verkoop. Vervolgens kun je tools zoals Pinterest Analytics en Google Analytics gebruiken om de prestaties van je Pinterest-content te meten. Hiermee kun je het aantal klikken, betrokkenheid en conversies bijhouden. Daarnaast is het essentieel om de uitgaven in kaart te brengen, zoals advertentiekosten en de tijd die je besteedt aan het creëren en beheren van je Pinterest-account. Door deze gegevens te combineren en te vergelijken, kun je de ROI van je Pinterest-marketing beoordelen en analyseren. Vergeet niet om regelmatig te controleren en optimaliseren om je resultaten te verbeteren.

Kun je wat inzicht geven in het belang van relevante keywords en hashtags bij Pinterest-marketing?

Zeker! Het gebruik van relevante keywords en hashtags is van groot belang bij Pinterest-marketing. Door het toevoegen van de juiste zoekwoorden aan je pins en beschrijvingen, zorg je ervoor dat je content gemakkelijk vindbaar is voor gebruikers die op zoek zijn naar specifieke onderwerpen. Dit vergroot de kans dat jouw pins worden getoond aan relevante doelgroepen. Daarnaast kunnen hashtags helpen om je content te categoriseren en te organiseren binnen Pinterest. Door populaire en relevante hashtags te gebruiken, vergroot je de zichtbaarheid en de kans op interactie met je pins. Het is belangrijk om echter niet te overdrijven met het gebruik van hashtags; gebruik er liever een paar die goed bij je content passen. Zoekwoorden en hashtags kunnen dus bijdragen aan het succes van je Pinterest-marketingstrategie.

Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten die ik moet vermijden bij het uitvoeren van Pinterest-marketingcampagnes?

Enkele veelvoorkomende fouten die je moet vermijden bij het uitvoeren van Pinterest-marketingcampagnes zijn onder andere het niet optimaliseren van je pins voor zoekwoorden. Zorg ervoor dat je relevante en populaire zoekwoorden gebruikt in je pinbeschrijvingen en -titels, zodat je pins beter vindbaar zijn voor gebruikers. Een andere veelgemaakte fout is het niet consistent plaatsen van pins. Het is belangrijk dat je regelmatig nieuwe content deelt om je volgers geïnteresseerd te houden en de algoritmen van Pinterest te laten zien dat je actief bent. Tot slot moet je ervoor zorgen dat je pins van hoge kwaliteit zijn. Kies voor aantrekkelijke afbeeldingen en zorg ervoor dat de links naar je website goed werken. Door deze veelvoorkomende fouten te vermijden, vergroot je de kans op succes met je Pinterest-marketingcampagnes.

Hoe groot moet ik zijn om Pinterest marketing te kunnen inzetten?

Je kunt al starten met het inzetten van Pinterest marketing vanaf het moment dat je start. Het is belangrijk dat je goede, unieke content hebt, zodat je daarmee jouw potentiële klant kan triggeren. Je wilt hen aanspreken met jouw content om van hieruit verder te oriënteren en te zien wat jij te bieden hebt. Past dit kanaal in jouw marketingmix, dan is het interessant om de mogelijkheden binnen deze sociale zoekmachine te bespreken met de specialisten van BuildSocial. Heb je al een account, wees dan vrij om een vrijblijvende Pinterest analyse aan te vragen. Wil je starten vanaf nul, neem dan contact met ons op.

Wat is de focus van Pinterest marketing?

Pinterest marketing focust zich puur op de zichtbaarheid binnen dit sociale platform. Op basis van vooraf opgestelde doelen is het mogelijk om effectief zichtbaarheid en groei te realiseren. Het is van belang om deze strategie goed uit te werken, aan te passen op jouw business case en vervolgens op te zetten en te optimaliseren. Tijdens het optimaliseren, ofwel het beheer, focus je jezelf op de gestelde doelen, zodat je op de (middel)lange termijn jouw successen weet te realiseren. Wanneer je het prettig vindt als dit door specialisten wordt opgepakt, kunnen de Pinterest specialisten van BuildSocial hier in ondersteunen.

Waar bestaat Pinterest marketing uit?

Pinterest marketing is de overkoepelende term voor zowel Pinterest adverteren als organisch. Ofwel, de betaalde en onbetaalde variant van dit kanaal. Welke vorm het beste bij jou past is afhankelijk van jouw business case. Wanneer je snel resultaat wilt zien, is het verstandig om voor advertising te kiezen. Wanneer je de tijd hebt en een duurzame groei van jouw business bij jou past, dan is het inzetten op organische groei het overwegen waard. Of natuurlijk een combinatie van beide. Marketing op Pinterest is daarmee een breed, maar interessante mogelijkheid om tijdig in beeld te komen bij de oriënterende potentiële klant.

Betaalt Pinterest marketing zich uit?

Uiteraard is dit afhankelijk van de situatie en kunnen we niet altijd ja antwoorden. Echter kunnen wij hierbij zeggen dat we er altijd voor gaan om onze investering terug te betalen. Immers moeten wij onszelf altijd terugverdienen, zodat onze klanten onze maandelijkse fee relatief eenvoudig kunnen voldoen. In de basis moet het doel altijd zijn om Pinterest marketing zichzelf terug te laten betalen.

Wat kost Pinterest marketing?

De kosten voor Pinterest marketing kun je onderverdelen in twee aspecten:

  • Het beheren van jouw account, het plaatsen van Pins en natuurlijk het optimaliseren van jouw campagnes. En;
  • Het budget ten behoeven van Pinterest adverteren.

De hoogte van het budget is volledig afhankelijk van jouw doelen en ambitie. Hiervoor is het belangrijk om op voorhand concrete doelen te stellen en deze te behalen. Vanaf hier kun je op basis van jouw doelstellingen verder opschalen en is het verstandig om je het budget zien als relatief ten opzichte van de opbrengsten. De kosten voor het beheer is echter een ander verhaal. Bij BuildSocial is Pinterest uitbesteden al mogelijk voor een vast bedrag per maar. Wat voor jou van toepassing is, zie je eenvoudig op onze pagina met actuele prijzen.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?