LinkedIn Marketing uitbesteden

Haal het maximale uit jouw netwerk.

Voor bedrijven is LinkedIn bij uitstek hét social media kanaal om aanwezig op te zijn. Je zult dan ook zien dat berichten die op LinkedIn geplaatst worden, echt inhoud hebben en niet vaak de plank mis slaan. Een perfect social media kanaal dus om met jouw bedrijf in de woon- of bouwsector aanwezig op te zijn. Val op met grootse projecten, strakke foto’s en scherpe teksten. BuildSocial helpt je graag om jouw LinkedIn marketing naar een hoger niveau te tillen!

LinkedIn beheer uitbesteden
Linkedin marketing

Wat is LinkedIn marketing?

Onze specialist Heleen legt het uit.

LinkedIn Marketing is een zeer breed begrip, maar als we echt tot de kern komen kun je dit omschrijven als alle middelen die een bedrijf of persoon aanpakt op LinkedIn om meer bereik te genereren voor een bericht of pagina. Onder LinkedIn marketing zou je dus het delen van berichten kunnen plaatsen of het betaald adverteren met berichten, maar ook het actief reageren op berichten van anderen en een (online) netwerk opbouwen. LinkedIn marketing kan zowel op bedrijven als personen worden toegepast, maar over het algemeen zijn het toch veelal bedrijven die zich met deze vorm van marketing bezighouden.

Op LinkedIn is het dus mogelijk om marketing op verschillende manieren in te zetten. Zo is het mogelijk om jouw bedrijf te promoten bij de gewenste doelgroep en kun je ervoor zorgen om zo eerder in beeld te komen dan jouw concurrenten. Net als bij alle andere vormen van marketing is het goed om jouw concurrenten elke keer een stap voor te zijn. En dat is precies hoe de LinkedIn specialisten van BuildSocial dit aanpakken!

LinkedIn marketing voor bedrijven

Promoot jouw bedrijf met LinkedIn ads.

LinkedIn ads zijn een mooie manier om LinkedIn marketing verder uit te bouwen. Het platform heeft advertenties voor elk doel, van het aangaan van gesprekken met potentiële klanten en sollicitanten tot video- en dynamische advertenties. Welk doel je wilt behalen met LinkedIn advertenties bepaalt uiteindelijk het type advertentie dat ingezet wordt.

Wat maakt dat LinkedIn advertenties interessant zijn naast het plaatsen van organische berichten? Het algoritme van LinkedIn hecht veel waarde aan een mix van deze twee. Om LinkedIn marketing optimaal te benutten is het van belang dat er veel personen bereikt worden. Door adverteren en het organisch plaatsen van berichten te combineren is het bereik vele malen groter, dan dat er alleen organische berichten worden geplaatst. Hiermee bereik je alleen paginavolgers en andere personen wanneer een bericht wordt geliked of gedeeld. Door een constante stroom aan potentiële klanten te bereiken zal het aantal paginavolgers toenemen. Hierdoor zien in verloop van tijd steeds meer personen jouw berichten die worden geplaatst op LinkedIn.

LinkedIn ads kunnen voor zowel korte als lange termijn worden ingezet. Op korte termijn werken deze goed om meer leads en verkopen te realiseren. Wanneer je ervoor kiest om LinkedIn ads op lange termijn te laten lopen, dan kun je een constante stroom aan extra bereik en uiteindelijk meer paginavolgers verwachten.

Zonder zorgen online zichtbaar

Starten met LinkedIn Marketing uitbesteden?

Overtuigt dat onze aanpak zorgt voor meer duidelijkheid, stabiliteit en zekerheid voor jouw onderneming? Wees dan vrij om contact met ons op te nemen. Onze specialisten denken graag met jou mee. Geheel vrijblijvend een eerste contactmoment? Dat is voor onze specialisten in LinkedIn Marketing natuurlijk geen probleem!

Organische LinkedIn Marketing

Een stabiel bereik realiseren.

Bij organische LinkedIn Marketing gaat een LinkedIn specialist van BuildSocial met de LinkedIn pagina van jouw bedrijf aan de slag. Zo wordt eerst de basis goed neergezet. Zijn alle contactgegevens up to date (bijvoorbeeld een goede routebeschrijving naar het kantoor of de winkel) en worden alle geleverde diensten goed vermeld? Wanneer deze basis goed staat, dan wordt er ingestoken op het plaatsen van berichten op de LinkedIn pagina. Hiermee werk je aan een stabiel en gratis bereik voor jouw LinkedIn pagina. Het is zelfs mogelijk om de berichten eerst te checken die de specialisten van BuildSocial voor jouw bedrijf plaatsen!

Betaalde LinkedIn Marketing

Juiste investering per gebruiker.

Betaalde LinkedIn marketing, ook wel LinkedIn adverteren, is een goede manier om hoogwaardige leads en/of een goed bereik te genereren. Er is namelijk geen ander social media kanaal dat zo sterk is op het inspelen op beroepen als LinkedIn. Het is hier namelijk mogelijk om heel gericht op een bepaalde branche, functietitels, vaardigheden of bedrijf advertenties los te laten. Zo weet je zeker dat jouw advertenties gezien worden bij de doelgroep die jij wenst!

Wil jij aan de slag met LinkedIn marketing? Laat de LinkedIn specialisten van BuildSocial jou helpen met het bereiken van jouw online doelen. Start building!

Veelgestelde vragen over LinkedIn marketing

Onze specialisten zetten het op een rij.

Wat zijn de beste praktijken voor het genereren van leads en conversies via LinkedIn-marketing?

LinkedIn-marketing kan een krachtig hulpmiddel zijn voor het genereren van leads en conversies. Hier zijn enkele beste praktijken om succesvol te zijn op dit platform:

1. Optimaliseer je profiel: Zorg ervoor dat je professionele profiel volledig is ingevuld en de juiste zoekwoorden bevat die jouw doelgroep zal gebruiken.

2. Bouw relevantie met content: Creëer waardevolle en relevante content die jouw doelgroep aanspreekt. Dit vergroot de kans dat ze je volgen, jouw content delen en contact met je opnemen.

3. Maak gebruik van LinkedIn-advertenties: Target specifieke doelgroepen met behulp van LinkedIn-advertenties. Maak boeiende advertenties en landingspagina’s die aanzetten tot actie.

4. Actief deelnemen aan groepen: Zoek naar groepen waarin jouw doelgroep actief is en neem deel aan discussies om jezelf als expert te positioneren en leads te genereren.

5. Analyseer en optimaliseer: Monitor regelmatig de prestaties van je LinkedIn-activiteiten. Analyseer gegevens, experimenteer en optimaliseer om het beste resultaat te behalen.

Volg deze beste praktijken en je zult effectiever leads en conversies genereren via LinkedIn-marketing.

Welke LinkedIn-marketingtools zijn beschikbaar om mijn campagnes te optimaliseren en te beheren?

Op LinkedIn zijn er verschillende marketingtools beschikbaar die je kunnen helpen bij het optimaliseren en beheren van je campagnes. Een van deze tools is de Campaign Manager, waarmee je eenvoudig advertentiecampagnes kunt maken, targeten en meten. Deze tool biedt ook geavanceerde functies zoals het instellen van je budget en het optimaliseren van je advertenties om de prestaties te verbeteren. Daarnaast kun je gebruik maken van Sponsored InMail, waarmee je gepersonaliseerde berichten kunt verzenden naar specifieke doelgroepen. Verder kun je ook gebruik maken van LinkedIn Lead Gen Forms, waarmee je gemakkelijk kwalitatieve leads kunt genereren met behulp van formulieren die direct geïntegreerd zijn met de advertenties. Deze tools zijn ontworpen om je te helpen bij het effectief beheren en optimaliseren van je LinkedIn-campagnes.

Hoe kan ik mijn doelgroep op LinkedIn bereiken en betrekken bij mijn marketinginspanningen?

Om je doelgroep op LinkedIn effectief te bereiken en betrekken bij je marketinginspanningen, zijn er een aantal strategieën die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om een compleet en professioneel LinkedIn-profiel te hebben, inclusief relevante keywords en een aantrekkelijke beschrijving. Daarnaast kun je gebruik maken van LinkedIn groepen waar je doelgroep actief is, om zo waardevolle content te delen en in gesprek te gaan. Ook het delen van interessante artikelen en succesverhalen helpt om je doelgroep te bereiken en betrokkenheid te creëren. Verder kun je LinkedIn advertenties inzetten om specifieke doelgroepen te targeten en hen te bereiken met relevante boodschappen. Tot slot is het belangrijk om consistent te zijn in je activiteiten op LinkedIn en regelmatig updates te plaatsen om top of mind te blijven bij je doelgroep.

Hoe meet ik het succes van mijn LinkedIn-marketingcampagnes en hoe kan ik mijn strategie verbeteren op basis van de resultaten?

Om het succes van je LinkedIn-marketingcampagnes te meten en je strategie te verbeteren, zijn er verschillende maatstaven die je kunt gebruiken. Allereerst kun je de click-through rate (CTR) controleren om te zien hoe vaak mensen op je advertenties klikken en doorklikken naar je website. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het aantal nieuwe connecties dat je krijgt en het engagement dat je berichten genereren, zoals likes, comments en shares. Vergeet ook niet om je conversieratio te monitoren, bijvoorbeeld door het aantal leads of aankopen dat voortkomt uit je campagnes bij te houden. Op basis van deze meetgegevens kun je je strategie finetunen en betere resultaten behalen.

Wat is LinkedIn-marketing en waarom is het waardevol voor mijn bedrijf in social media marketing?

LinkedIn-marketing is het gebruik van LinkedIn als een platform om jouw bedrijf te promoten en jouw doelgroep te bereiken. Het is waardevol voor jouw bedrijf in social media marketing omdat LinkedIn een professioneel netwerk is dat zich richt op zakelijke relaties en carrièregerelateerde content. Met LinkedIn-marketing kun je jouw bedrijf op de kaart zetten, de reputatie van jouw merk versterken en nieuwe zakelijke mogelijkheden ontdekken. Door het delen van relevante content, zoals blogs, artikelen en whitepapers, kun je jouw expertise en autoriteit binnen jouw branche tonen. Ook kun je gericht adverteren op LinkedIn om jouw doelgroep op professioneel niveau te bereiken. Kortom, LinkedIn-marketing is een waardevol hulpmiddel om jouw bedrijf te laten groeien en te verbinden met zakelijke professionals.

Hoe kan ik een effectieve LinkedIn-marketingstrategie opzetten om mijn merk te promoten?

Om een effectieve LinkedIn-marketingstrategie op te zetten om je merk te promoten, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Allereerst is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en te weten wie je doelgroep is. Vervolgens kun je je profiel optimaliseren door relevante trefwoorden te gebruiken en je merkidentiteit duidelijk te communiceren. Creëer waardevolle content die interessant is voor je doelgroep en deel dit regelmatig op LinkedIn. Maak gebruik van LinkedIn-groepen om je bereik te vergroten en interactie te stimuleren. Vergeet niet om regelmatig te netwerken en relaties op te bouwen met andere professionals binnen je branche. Ten slotte is het belangrijk om resultaten te analyseren en je strategie aan te passen waar nodig.

Wat zijn de kosten van LinkedIn marketing uitbesteden?

Wat levert LinkedIn marketing op?

Het voornaamste doel van LinkedIn marketing is het aandacht trekken van je doelgroep en ervoor zorgen dat mensen je bedrijf herkennen. Waar je bij Facebook en Instagram je product promoot, dus een directe aanpak wil je bij LinkedIn meer een indirecte aanpak gebruiken. Via LinkedIn marketing wil je een relatie opbouwen met je doelgroep. Je wekt interesse bij je doelgroep op waardoor ze een aankoop gaan overwegen.

Waarom LinkedIn marketing uitbesteden?

Waarom zou je moeten kiezen voor LinkedIn uitbesteden? Hier kunnen meerdere beweegredenen achter zitten. De twee voornaamste redenen zijn tijd en kennis. Bij LinkedIn marketing komt namelijk meer kijken dan je denkt. Je moet bijvoorbeeld je bedrijfspagina netjes voor elkaar hebben zodat je hier een advertentieaccount aan kan koppelen, onderzoek doen naar je doelgroep, posts bedenken etc. Je hebt hier dus kennis voor nodig maar bovendien veel tijd. Wanneer je LinkedIn marketing uitbesteed heb je weer tijd over voor andere belangrijke dingen.

Waarom LinkedIn marketing?

LinkedIn is hét grootste B2B kanaal. LinkedIn is een social media kanaal voor mensen uit het bedrijfsleven. Het wordt voornamelijk gebruikt voor professionele netwerken. Wanneer je verkoopt aan bedrijven is LinkedIn een ideale plek hiervoor. Wanneer je zelf geen verstand hebt van LinkedIn (marketing) is het slim om dit uit te besteden aan een bureau. Een bureau zoals BuildSocial zal LinkedIn marketing oppakken en ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?