Social media tools

Maak beheer gemakkelijker.

Als social media marketing bureau krijgen we te maken met verschillende aspecten van de sociale media. Een bureau neemt het plaatsen van posts op je sociale media namelijk volledig van je over zodat je je hier geen druk over hoeft te maken. Hierbij werken wij als BuildSocial met verschillende social media tools.

adverteren instagram nederland

Wat zijn social media tools?

Wij leggen het uit.

Het maken van posts voor social media is onmisbaar als je veel aan marketing doet. Echter houdt dit niet in dat het altijd even moeilijk hoeft te zijn. Om het gebruik van sociale media een stuk makkelijker te maken, zijn er verschillende sociale media tools ontwikkeld Elke social media tool is gemaakt om een uitkomst te bieden voor een probleem. Het normaal gebruik van sociale media gaat vaak gepaard met een aantal frustraties. Deze frustraties zijn te voorkomen door gebruik te maken van de juiste tools.

Focus op jouw passie

Met een gerust hart uitbesteden, that’s it.

Wil jij je weer volop focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten? BuildSocial ondersteunt jouw in het structureel onderhouden van jouw sociale media

Haal het maximale uit social media.

Drie soorten social media tools.

Als het over social media tools gaat, zijn er drie soorten tools te vinden. Zo heb je social media monitoring tools, social media dashboards en social media workflow management. Deze drie soorten tools bieden alle drie een ander soort voordeel aan.
Een social media monitoring tool houdt dingen bij zoals keywords voor je merk of de producten die je verkoopt. Hierdoor is het mogelijk om social media berichten een stuk efficiënter te plaatsen. Een keyword onderzoek hoef je hierdoor niet helemaal zelf te doen.

Een social media dashboard biedt een makkelijke manier om op je klanten te reageren en berichten te sturen via de dm. Ook is het mogelijk om nieuwe berichten in te plannen voor wanneer je er niet bent. Deze worden automatisch door de tool online gezet.

Een social media workflow management biedt een mogelijkheid om de berichten en reacties die je krijgt nauwkeurig bij te houden. Hierdoor blijf je een overzicht houden van alles wat je op je sociale media binnen krijgt. De kans is groot dat je het overzicht snel kwijt raakt zonder zo’n tool.

Aan de slag als onze specialisten

Waar wij gebruik van maken.

Als social media marketing bureau maken wij ook gebruik van een aantal tools. Deze tools zorgen ervoor dat wij nauw met onze klanten samen kunnen werken en onze baan een stuk efficiënter gedaan kan worden. Hierbij maken wij gebruik van twee vaste tools.

Berichten inplannen met Later

Om de berichten van tevoren in te kunnen plannen, maken wij gebruik van Later. Als er regelmatig wat gepost moet worden op dagen dat er niet genoeg tijd is voor een post, is het belangrijk dat dit ingepland kan worden. Later is dus eigenlijk gewoon een plan tool voor sociale media.Het gebruiken van Later biedt voor ons beide verschillende voordelen. Zo is het mogelijk om hier tijd mee te besparen en om vooruit te werken. Verder kun je ervoor zorgen dat een post stipt op tijd geplaatst wordt. Om ervoor te zorgen dat je feed er goed uit blijft zien, kun je deze ook van tevoren zien.

Nauw samenwerken met Kontentino

Voordat de berichten zomaar geplaatst kunnen worden, is het belangrijk dat wij deze goed laten keuren door de eigenaar van het social media account. Hiervoor maken wij gebruik van Kontentino. Om betere posts en advertenties te kunnen plaatsen, maken wij bijvoorbeeld gebruik van Kontentino.
Het is belangrijk dat alles gecontroleerd wordt voordat het gepost wordt. Op die manier weet je als eigenaar van het account namelijk zeker dat de inhoud van een post goed is en dat er geen fouten gemaakt worden. Dit bespaart meer dan 30% van de tijd die je normaal nodig zal hebben om alles te controleren.

Veelgestelde vragen over social media tools

Wij zetten de antwoorden op een rij,

Waarom gebruiken jullie social media tools?

BuildSocial maakt gebruik van tools, zodat we efficiënt kunnen werken en de beste resultaten kunnen behalen voor onze klanten!

Hoe gebruik je social media kanalen als social media tools?

Welke social media tools gebruikt BuildSocial?

Als BuildSocial zijnde maken we natuurlijk gebruik van de officiële tools van de grote sociale kanalen. Daarnaast maken we gebruik van social media tools als:

  • Canva – voor content creatie
  • Photoshop – voor content creatie
  • Mojo – voor content creatie
  • Kontentino – voor het goedkeuren, samenwerken en plannen van berichten
  • Semrush – voor inspiratie;
  • De sociale media kanalen zelf.

SEMrush is voornamelijk een SEO tool, BuildSocial gebruik SEMrush om interessante zoektermen te vinden voor bijvoorbeeld pins op Pinterest. Kontentino is een tool waarmee je berichten kan inplannen. Je plant je berichten voor verschillende kanalen in en Kontentino zal je berichten op de aangegeven tijdstippen posten.

Waarvoor zijn social media tools belangrijk?

Social media tools zijn belangrijk om je leven makkelijker te maken. Vaak wordt gedacht dat social media niet zoveel tijd kost, dit klopt niet. In social media gaat namelijk erg veel tijd zitten en de social media tools zijn er om tijd te besparen.

Wat zijn social media tools?

Social media tools zijn digitale services die het makkelijker maken om jouw campagnes te beheren en te optimaliseren. Ze geven inzichten, voeren analyses uit en/of maken het mogelijk om berichten in te plannen. Je hebt bijvoorbeeld tools om informatie te verzamelen voor keywords, keywords heb je nodig voor de titel van je bericht en hashtags. Een andere tool die veel wordt gebruikt is een schedule tool. Hiermee kun je berichten inplannen zodat deze automatisch op de verschillende platformen worden geplaatst. Zo heb jij meer grip en wordt het makkelijker om het geheel tot een succes te maken. Bij BuildSocial zijn we fan van het inzetten van dergelijke tools voor onze klanten!

Onze kanalen op een rij

Welk kanaal ga jij uitbesteden?