Alle blogs

TikTok Analytics: Het meten van je succes en het volgen van statistieken

TikTok is een van de snelst groeiende social media platforms ter wereld. Met meer dan 800 miljoen actieve gebruikers wereldwijd biedt het enorme kansen voor bedrijven en marketeers. Maar hoe weet je of je TikTok-strategie succesvol is? Hoe meet je je prestaties en volg je statistieken? In deze blog leggen we uit hoe je TikTok Analytics kunt gebruiken om inzicht te krijgen in je succes op het platform.

TikTok Analytics Het meten van je succes en het volgen van statistieken

Wat zijn TikTok Analytics?

TikTok Analytics is een ingebouwde tool die beschikbaar is voor TikTok-accounts met meer dan 100 volgers. Het biedt gebruikers gedetailleerde statistieken en inzichten over hun TikTok-content, volgers en prestaties. Met deze tool kun je je bereik, betrokkenheid en groei volgen, zodat je je strategie kunt optimaliseren en je succes kunt vergroten.

Hoe krijg je toegang tot TikTok Analytics?

Om toegang te krijgen tot TikTok Analytics, moet je een TikTok Pro-account hebben. Dit is gratis en gemakkelijk in te stellen. Volg deze stappen om een TikTok Pro-account aan te maken:

 1. Open de TikTok-app en ga naar je profiel.
 2. Klik op het menu-icoon in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Beheer mijn account’.
 4. Kies ‘Schakel over naar Pro-account’ en volg de instructies om je account te upgraden.

Zodra je een TikTok Pro-account hebt, kun je toegang krijgen tot TikTok Analytics door opnieuw naar ‘Instellingen’ te gaan en op ‘Analytics’ te klikken.

Belangrijke statistieken om te volgen

TikTok Analytics biedt verschillende statistieken die je kunt volgen om de prestaties van je content en account te meten. Enkele belangrijke statistieken zijn:

 • Weergaven: Het totale aantal keren dat je video’s zijn bekeken.
 • Vind-ik-leuks: Het aantal vind-ik-leuks dat je video’s hebben ontvangen.
 • Reacties: Het aantal reacties dat je video’s hebben ontvangen.
 • Volgers: Het aantal volgers dat je account heeft.
 • Profielweergaven: Het aantal keren dat je profiel is bekeken.

Door deze statistieken regelmatig te volgen, kun je zien welke content goed presteert en welke minder goed presteert. Dit stelt je in staat om je strategie aan te passen en meer succesvolle content te creëren.

Het optimaliseren van je TikTok-strategie

Met behulp van TikTok Analytics kun je je TikTok-strategie optimaliseren en je succes vergroten. Hier zijn enkele tips om je strategie te verbeteren:

 • Analyseer je best presterende video’s en identificeer de gemeenschappelijke elementen. Probeer vergelijkbare content te maken om je bereik en betrokkenheid te vergroten.
 • Experimenteer met verschillende soorten content, zoals dansvideo’s, tutorials, challenges, enzovoort. Ontdek wat het beste werkt voor je doelgroep.
 • Volg de trends op TikTok en probeer hierop in te spelen. Creëer content die relevant is en aantrekkelijk voor je doelgroep.
 • Interactie met je volgers en reageer op reacties. Dit helpt bij het opbouwen van een betrokken community.

Door gebruik te maken van TikTok Analytics en het optimaliseren van je strategie, kun je je succes op TikTok vergroten en je bedrijf laten groeien. Blijf experimenteren, analyseren en aanpassen om het meeste uit dit opkomende social media platform te halen.

Wil je meer weten over social media marketing en hoe je je bedrijf kunt laten groeien op platforms zoals TikTok? Neem contact op met BuildSocial, het social media marketing bureau dat je helpt om je doelen te bereiken.

Aan de slag

TikTok Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.