Vacature

Social media marketeer

BuildSocial is een start-up uit Twente. Om de volgende stap te zetten, zijn we op zoek naar een social media marketeer! In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het beheren van social media kanalen van onze klanten, het afstemmen van wensen en het laten groeien van zowel onze klanten als BuildSocial. Je vindt het gaaf om dagelijks content te realiseren en het meeste uit de accounts te halen. Dat klinkt goed, vindt je niet?

 • Proactiviteit wordt gestimuleerd
 • Veel klantcontact
 • Creatieve werkzaamheden
 • Fulltime job
hoe het werkt

BuildSocial wil zorgen dat ondernemers weer kunnen doen wat zij het liefste doen: ondernemen. We merken dat social media er vaak ‘even bij’ gedaan wordt, terwijl dit de volledige aandacht verdient. Daarom bieden wij de mogelijkheid om dit social media beheer uit te besteden, zodat zij verzekerd zijn van een gevuld en up to date account. Samen maken we dromen waar.

Een nieuwe baan, dat is spannend. We hebben de vacature voor je uitgewerkt, zodat je een beeld krijgt van de wensen, competenties en natuurlijk wat we jou bieden!

Jouw takenpakket

Je werkt dagelijks aan het realiseren van berichten voor onze klanten. Eveneens hou je onze eigen kanalen up-to-date en zet jij je in voor de groei van BuildSocial.

 • Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van onze social media kanalen.
 • Je zorgt ervoor dat deadlines en doelen worden gezet én gehaald.
 • Je zorgt voor pakkende captions op sociale kanalen en maakt gave uitingen voor de accounts.
 • Je realiseert content voor onze website.
 • Je bent actief betrokken bij de groei van ons bedrijf.
 • Je bent het aanspreekpunt voor bestaande klanten.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau op het gebied van marketing.
 • Je hebt ervaring met het beheren van social media kanalen en het opzetten van advertenties.
 • Je bent creatief genoeg om leuke posts te maken met bijvoorbeeld Photoshop.
 • Je blijft graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Je bent pro-actief en draagt jouw ideeën aan.
 • Je houdt van structuur.

Wat bij bieden

 • Een gave werkomgeving in het centrum van Hengelo.
 • Een team vol professionals die werken aan toffe cases.
 • De mogelijkheid om met een start-up het verschil te maken en samen stappen te zetten.
 • Veel vrijheid om jezelf te ontplooien, te leren en jouw ideeën te delen.
 • Volwaardige stroom leadgeneratie via onze website, zodat je dagelijks nieuwe, leuke bedrijven leert kennen.
 • Vanaf moment één klantcontact.
 • Een laptop van de zaak.
 • Toegang tot de vetste tools zoals Kontentino & Canva.

Enthousiast?

Solliciteer dan eenvoudig via onderstaande formulier en kom in contact. We vragen minimale info, maar je bent vrij om meer over jezelf te delen!

Werken aan uitdagende cases

Zij deden al een aanvraag.

Veel ambitieuze bedrijven heeft BuildSocial al mogen voorzien van een vrijblijvende analyse. Samen zetten we dromen om tot realiteit.

logo
Kaaiman Reizen logo
Organimal logo
Bottle Up logo
De Zorgfabriek logo

Vragen over social media marketeers

Wij zetten de antwoorden op een rij,

Hoe blijft een social media marketeer op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het social media landschap?

Als social media marketeer is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het social media landschap. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een goede manier is om blogs, nieuwswebsites en vakbladen bij te houden die zich specifiek richten op social media en digitale marketing. Deze publicaties geven vaak inzicht in de nieuwste trends, strategieën en tools die je kunt gebruiken in je eigen social media campagnes. Daarnaast is het ook essentieel om te investeren in je eigen professionele ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van online cursussen, deelnemen aan webinars en het bijwonen van conferenties en evenementen. Door jezelf continu te blijven bijscholen en te netwerken met andere professionals, blijf je altijd up-to-date in het snel veranderende social media landschap.

Wat zijn enkele voorbeelden van succesvolle resultaten die social media marketeers hebben bereikt voor andere klanten?

Voor social media marketeers zijn er tal van succesverhalen waarin ze geweldige resultaten hebben behaald voor hun klanten. Sommige voorbeelden zijn het vergroten van het aantal volgers en engagement op sociale media kanalen, het genereren van leads en conversies, het verbeteren van de merkbekendheid en het creëren van een positieve online reputatie. Denk aan bedrijven die door middel van strategische social media campagnes hun omzet hebben zien groeien, nieuwe klanten hebben aangetrokken en hun merk naar nieuwe hoogten hebben gebracht. Social media marketeers kunnen ook successen behalen in het creëren van betrokkenheid en interactie met het publiek door middel van pakkende content, boeiende wedstrijden en effectieve advertenties. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele manieren waarop social media marketeers hun klanten kunnen helpen om succes te behalen op sociale mediaplatforms.

Op welke manier kan een social media marketeer verschillende sociale mediakanalen inzetten om mijn merk te promoten en betrokkenheid te vergroten?

Een social media marketeer kan verschillende sociale mediakanalen inzetten om jouw merk te promoten en betrokkenheid te vergroten. Allereerst kan hij/zij interessante en relevante content creëren en delen op platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Door regelmatig te posten en aanwezig te zijn op deze kanalen, kun je jouw merk zichtbaar maken en een community opbouwen. Verder kan de marketeer ook gebruik maken van betaalde advertenties om jouw berichten aan een bredere doelgroep te tonen. Het monitoren van reacties en het reageren op vragen en opmerkingen is ook van essentieel belang om betrokkenheid bij jouw merk te creëren en te behouden. Met de juiste strategie en consistentie kan een social media marketeer jouw merk op verschillende sociale mediakanalen effectief promoten en de betrokkenheid vergroten.

Welke vaardigheden en expertise moet een social media marketeer bezitten om effectief te zijn?

Om een effectieve social media marketeer te zijn, moet je over verschillende vaardigheden en expertise beschikken. Ten eerste is kennis van verschillende social media platformen essentieel, zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Daarnaast moet je weten hoe je een strategie ontwikkelt en doelstellingen stelt om je merk op social media te laten groeien. Je moet ook bekend zijn met het creëren van boeiende content die de aandacht van je doelgroep trekt en interactie bevordert. Analytische vaardigheden zijn ook belangrijk, zodat je de prestaties van je social media campagnes kunt meten en optimaliseren. Verder is kennis van online marketing en advertentiemogelijkheden op social media platforms zoals targeting en retargeting van cruciaal belang. Kortom, een social media marketeer moet beschikken over een breed scala aan vaardigheden en expertise om effectief te zijn in het vakgebied.

Hoe kan een social media marketeer mijn bedrijf helpen om een sterke online aanwezigheid op te bouwen en het klantenbestand uit te breiden?

Een social media marketeer kan je bedrijf helpen om een sterke online aanwezigheid op te bouwen en je klantenbestand uit te breiden door effectieve strategieën toe te passen. Ze zullen je ondersteunen bij het identificeren van de juiste social media kanalen om je doelgroep te bereiken en ze zullen ervoor zorgen dat je content aantrekkelijk en relevant is. Door het gebruik van analytics en tracking tools, kunnen ze de prestaties van je social media campagnes evalueren en optimaliseren om maximale resultaten te behalen. Daarnaast kunnen ze je helpen bij het opzetten en beheren van advertentiecampagnes om je zichtbaarheid en het aantal leads te vergroten. Kortom, een social media marketeer kan je helpen om je bedrijf te laten groeien en succesvol te worden op social media.

Wat is de rol van een social media marketeer en waarom is het cruciaal voor mijn marketingstrategie?

De rol van een social media marketeer is van cruciaal belang voor je marketingstrategie. Een social media marketeer is verantwoordelijk voor het beheren, analyseren, en optimaliseren van je social media kanalen. Ze zorgen ervoor dat jouw boodschap effectief wordt verspreid en dat je de juiste doelgroep bereikt. Door het creëren van boeiende content en het actief reageren op reacties en vragen, bouwen ze een sterke online aanwezigheid voor je merk. Ze houden zich ook bezig met het monitoren van de resultaten en het aanpassen van de strategie waar nodig. Een social media marketeer kan je helpen om je merk te laten groeien, je doelgroep te vergroten en je klanten betrokken te houden. Met hun expertise en ervaring kunnen ze je helpen om je online aanwezigheid sterk en succesvol te maken.