Alle blogs

Inzetten op bereik

Meer bereik met minder hashtags op Instagram.

Instagram is een platform waarop foto’s en video’s worden gedeeld. Het is een van de meest populaire sociale media platformen van dit moment. Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat jouw post wordt gezien door een groot publiek, zijn hashtags. Met behulp van hashtags kun je jouw berichten categoriseren en vindbaar maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in de inhoud van jouw post. In dit artikel lees je hoe je meer bereik kunt genereren met minder hashtags op Instagram.

Meer bereik met minder hashtags op Instagram

Waarom hashtags inzetten op Instagram?

Hashtags zijn een krachtig middel om jouw berichten te categoriseren en vindbaar te maken voor mensen die op zoek zijn naar specifieke inhoud. Wanneer iemand op Instagram zoekt naar een bepaalde hashtag, krijgt hij/zij een overzicht van alle berichten die deze hashtag gebruiken. Dit betekent dat jouw post kan worden gezien door mensen die jouw profiel nog niet volgen. Dit vergroot de kans op nieuwe volgers en meer bereik.

Daarnaast worden hashtags gebruikt om de betrokkenheid van jouw volgers te vergroten. Mensen die geïnteresseerd zijn in jouw inhoud, kunnen de betreffende hashtag volgen. Op deze manier blijven zij op de hoogte van jouw nieuwe berichten. Bovendien zorgt het gebruik van hashtags ervoor dat jouw post wordt opgenomen in de explore-pagina van Instagram, waardoor je nog meer bereik kunt genereren.

De perfecte hoeveelheid hashtags

Hoewel hashtags belangrijk zijn voor het vergroten van je bereik, is het niet de bedoeling om te veel hashtags te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat jouw post als spam wordt gezien. Instagram heeft daarom een maximum van 30 hashtags per post ingesteld. Maar is het ook noodzakelijk om zoveel hashtags te gebruiken?

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van 9 tot 11 hashtags per post het beste werkt. Dit aantal zorgt ervoor dat jouw post zichtbaar is voor een groot publiek zonder spammy over te komen. Daarnaast is het belangrijk om relevante hashtags te gebruiken die aansluiten bij de inhoud van jouw post. Gebruik geen hashtags die niets te maken hebben met jouw bericht. Dit kan leiden tot teleurstelling bij degenen die op zoek zijn naar specifieke inhoud en jouw post als misleidend ervaren.

De populairste hashtags van 2023

Hashtags zijn niet alleen belangrijk om jouw post vindbaar te maken, maar ook om jouw bereik te vergroten. Het gebruik van populaire hashtags kan ervoor zorgen dat jouw post wordt gezien door een groot publiek. Maar welke hashtags zijn populair in 2023? Hieronder volgt een lijstje van de meest gebruikte hashtags:

  1. #love
  2. #instagood
  3. #photooftheday
  4. #fashion
  5. #beautiful
  6. #happy
  7. #art
  8. #food
  9. #travel
  10. #nature

Het is belangrijk om te vermelden dat het gebruik van populaire hashtags niet altijd de beste strategie is. Omdat deze hashtags zo vaak worden gebruikt, kan het moeilijk zijn om op te vallen tussen alle andere berichten

Aan de slag

Instagram Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.