Alle blogs

De comeback van IGTV: Waarom langere video’s weer relevant zijn

IGTV, de videofunctie van Instagram, heeft een opmerkelijke comeback gemaakt. Lange tijd werd het platform overschaduwd door andere videoplatforms zoals YouTube. Maar nu is IGTV weer helemaal terug en groeit het snel in populariteit. In deze blog ontdek je waarom langere video’s weer relevant zijn en waarom jij als social media marketeer IGTV niet over het hoofd mag zien.

De comeback van IGTV: Waarom langere video’s weer relevant zijn

De opkomst van korte video’s

Met de opkomst van platforms zoals TikTok en Instagram Reels leek het erop dat korte video’s de toekomst waren. Gebruikers hadden een voorkeur voor snelle, hapklare content die ze snel konden consumeren. Dit leidde tot een afname van de populariteit van langere video’s op sociale media.

IGTV: Een vergeten platform

IGTV werd in 2018 gelanceerd als Instagram’s antwoord op YouTube. Het bood gebruikers de mogelijkheid om langere video’s te delen en te bekijken. Hoewel het aanvankelijk veel aandacht kreeg, verloor het al snel terrein aan andere platforms. Veel gebruikers en marketeers zagen IGTV als een vergeten platform dat niet kon concurreren met de populariteit van korte video’s.

De comeback van IGTV

Maar recentelijk heeft IGTV een opmerkelijke comeback gemaakt. Instagram heeft verschillende updates en nieuwe functies toegevoegd om het platform aantrekkelijker te maken. Zo kunnen gebruikers nu IGTV-video’s delen op hun Instagram-feed en Stories, waardoor ze een groter bereik hebben. Bovendien heeft Instagram de ontdekfunctie verbeterd, waardoor gebruikers gemakkelijker interessante IGTV-video’s kunnen vinden.

Waarom langere video’s weer relevant zijn

1. Diepgaande content: Langere video’s bieden de mogelijkheid om diepgaandere content te creëren. Hierdoor kun je als marketeer meer informatie delen en je expertise tonen.

2. Hogere betrokkenheid: Hoewel korte video’s snel en vermakelijk zijn, kunnen langere video’s een hogere betrokkenheid genereren. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zullen langer blijven kijken en meer betrokken zijn bij de content.

3. Authentieke storytelling: Met langere video’s kun je een verhaal vertellen en een emotionele connectie maken met je publiek. Dit kan leiden tot een sterkere merkloyaliteit en betere resultaten op lange termijn.

Hoe IGTV te gebruiken voor je marketingstrategie

1. Creëer waardevolle content: Zorg ervoor dat je IGTV-video’s waardevol en informatief zijn. Bied je publiek iets waardevols aan, zoals tutorials, interviews of achter-de-schermen beelden.

2. Optimaliseer je video’s: Gebruik relevante hashtags, een pakkende titel en een aantrekkelijke thumbnail om je video’s beter vindbaar te maken. Zorg er ook voor dat je video’s van hoge kwaliteit zijn en goed belicht zijn.

3. Promoot je IGTV-video’s: Maak gebruik van je bestaande Instagram-account om je IGTV-video’s te promoten. Plaats teasers in je feed en Stories om je volgers naar je IGTV-kanaal te leiden.

Conclusie

IGTV maakt een indrukwekkende comeback en langere video’s worden weer relevant op sociale media. Als social media marketeer is het belangrijk om IGTV niet over het hoofd te zien. Door waardevolle content te creëren en je video’s te optimaliseren, kun je profiteren van de groeiende populariteit van IGTV en je marketingstrategie versterken. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en experimenteer met IGTV om het maximale uit dit platform te halen.

Aan de slag

Instagram Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.