Alle blogs

Branded Content versus Authentieke Content: Wat werkt het beste met influencers?

In de wereld van social media marketing is het samenwerken met influencers een populaire strategie geworden om merken te promoten. Maar wat werkt nu eigenlijk het beste: branded content of authentieke content? In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen deze twee benaderingen en welke het meest effectief kan zijn bij het werken met influencers.

Branded Content versus Authentieke Content: Wat werkt het beste met influencers?

Wat is branded content?

Branded content is content die specifiek is gemaakt om een merk te promoten. Het is vaak herkenbaar aan de duidelijke aanwezigheid van het merk in de content. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het gebruik van het merklogo, productplaatsing of het noemen van het merk in de tekst. Branded content wordt vaak gemaakt in samenwerking met influencers, die betaald worden om het merk te promoten bij hun volgers.

Wat is authentieke content?

Authentieke content daarentegen is content die op een natuurlijke en oprechte manier wordt gedeeld door influencers. Het is content die past bij de persoonlijkheid en interesses van de influencer en niet primair gericht is op het promoten van een merk. Authentieke content wordt vaak als geloofwaardiger ervaren, omdat het niet overkomt als een directe reclameboodschap.

De voordelen van branded content

Het gebruik van branded content heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een effectieve manier om de naamsbekendheid van een merk te vergroten. Doordat het merk duidelijk aanwezig is in de content, wordt het gezien door een groot aantal volgers van de influencer. Daarnaast kan branded content helpen bij het creΓ«ren van een positieve associatie met het merk. Als de influencer een positieve ervaring heeft met het merk en dit deelt in de content, kan dit invloed hebben op de perceptie van volgers.

De voordelen van authentieke content

Authentieke content heeft ook zijn voordelen. Het wordt vaak als geloofwaardiger ervaren, omdat het niet overkomt als een directe reclameboodschap. Volgers hebben vaak meer vertrouwen in de aanbevelingen van influencers wanneer zij het gevoel hebben dat de content oprecht is. Daarnaast kan authentieke content helpen bij het opbouwen van een langdurige relatie tussen het merk en de influencer. Als de influencer zich echt verbonden voelt met het merk, zal hij of zij waarschijnlijk vaker bereid zijn om samen te werken.

Wat werkt het beste?

Het antwoord op de vraag welke benadering het beste werkt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type merk, de doelgroep en het doel van de campagne. In sommige gevallen kan branded content effectiever zijn, omdat het merk direct wordt gepromoot. In andere gevallen kan authentieke content meer impact hebben, omdat het geloofwaardiger overkomt. Het is belangrijk om te experimenteren en te testen welke benadering het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Conclusie

Branded content en authentieke content zijn twee verschillende benaderingen bij het werken met influencers. Beide hebben hun voordelen en het is belangrijk om te bepalen welke benadering het beste past bij jouw merk en doelstellingen. Het kan ook een combinatie van beide zijn, waarbij je soms kiest voor branded content en soms voor authentieke content. Het belangrijkste is om te zorgen voor een goede match tussen het merk en de influencer, zodat de content op een natuurlijke en effectieve manier kan worden gedeeld.

Aan de slag

Social Media Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.