Betekenis: Broken Links

Een belangrijk aspect van social media marketing is het creΓ«ren van waardevolle content en het delen ervan met je doelgroep. Hierbij is het van essentieel belang dat de links die je deelt naar je website of andere online bronnen correct werken. Een term die vaak gebruikt wordt in dit verband is “broken links”. Maar wat zijn broken links precies?

Definitie van broken links

Broken links zijn hyperlinks die niet naar de juiste bestemming leiden of helemaal niet meer werken. Dit kan gebeuren wanneer een pagina waar de link naar verwijst, verwijderd, verplaatst of hernoemd is. Ook kan het voorkomen dat er een typfout is gemaakt bij het invoeren van de link.

Impact op social media marketing

Broken links hebben een negatieve impact op je social media marketingstrategie. Allereerst kunnen ze leiden tot een slechte gebruikerservaring. Wanneer een gebruiker op een link klikt en vervolgens op een foutmelding stuit, zal dit frustratie opwekken en kan het de betrouwbaarheid van je merk aantasten.

Bovendien kunnen broken links ook invloed hebben op de organische vindbaarheid van je website. Zoekmachines, zoals Google, hechten veel waarde aan een goede gebruikerservaring. Wanneer je website veel broken links bevat, kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten.

Hoe broken links te voorkomen en op te lossen

Om broken links te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig je website te controleren op dode links. Dit kan handmatig gebeuren, maar er zijn ook verschillende tools beschikbaar die dit automatisch voor je kunnen doen. Daarnaast is het aan te raden om bij het plaatsen van links op social media platforms gebruik te maken van verkorte URL’s, zoals bit.ly, die je kunt monitoren en bijwerken indien nodig.

Als je toch broken links tegenkomt, is het zaak om deze zo snel mogelijk op te lossen. Dit kan door de link aan te passen naar de juiste bestemming of door een 301-redirect in te stellen naar een nieuwe pagina. Daarnaast is het belangrijk om de link ook op je social media kanalen aan te passen, zodat gebruikers niet opnieuw op een broken link stuiten.

Conclusie

Broken links kunnen een negatieve invloed hebben op je social media marketingstrategie. Het is daarom belangrijk om regelmatig je website te controleren op dode links en deze zo snel mogelijk op te lossen. Door ervoor te zorgen dat je links correct werken, bied je een betere gebruikerservaring en verbeter je de organische vindbaarheid van je website.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen