Betekenis: Aangepaste conversies

Aangepaste conversies zijn een krachtige tool binnen social media marketing om specifieke acties van gebruikers op je website te meten en te optimaliseren. Met behulp van aangepaste conversies kun je de prestaties van je advertenties beter begrijpen en je marketingstrategieƫn verbeteren.

Wat zijn aangepaste conversies?

Aangepaste conversies zijn aangepaste gebeurtenissen die je kunt instellen op je website, zoals het invullen van een formulier, het plaatsen van een bestelling of het bekijken van een specifieke pagina. Deze gebeurtenissen worden vervolgens bijgehouden door de social media platforms, zoals Facebook of Instagram, om inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers.

Waarom zijn aangepaste conversies belangrijk?

Aangepaste conversies zijn belangrijk omdat ze je helpen om de effectiviteit van je advertenties en je marketingcampagnes te meten. Door het instellen van aangepaste conversies kun je specifieke doelen en acties van je websitebezoekers meten, zoals het aantal aankopen, het aantal nieuwsbriefinschrijvingen of het aantal downloads van een whitepaper. Hierdoor kun je beter inzicht krijgen in het succes van je campagnes en kun je je marketingstrategieƫn optimaliseren.

Hoe stel je aangepaste conversies in?

Het instellen van aangepaste conversies verschilt per social media platform, maar over het algemeen volg je een vergelijkbaar proces. Je begint met het aanmaken van een aangepaste conversie en geeft deze een naam die past bij de actie die je wilt meten. Vervolgens voeg je een codefragment toe aan de specifieke pagina(‘s) op je website waar de conversie plaatsvindt. Dit codefragment zorgt ervoor dat de conversie wordt bijgehouden en gerapporteerd in het social media platform.

Hoe gebruik je aangepaste conversies?

Aangepaste conversies kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om je marketingstrategieƫn te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld de prestaties van je advertenties analyseren op basis van de aangepaste conversies die je hebt ingesteld. Hierdoor kun je zien welke advertenties het meest effectief zijn in het genereren van de gewenste acties op je website. Daarnaast kun je aangepaste conversies gebruiken om gerichte remarketingcampagnes op te zetten, waarbij je specifieke advertenties toont aan mensen die een bepaalde actie hebben uitgevoerd op je website.

Conclusie

Aangepaste conversies zijn een waardevol instrument binnen social media marketing om de prestaties van je advertenties te meten en je marketingstrategieƫn te optimaliseren. Door het instellen van aangepaste conversies kun je specifieke acties van je websitebezoekers meten en analyseren, waardoor je beter inzicht krijgt in het succes van je campagnes. Het gebruik van aangepaste conversies stelt je in staat om gerichte remarketingcampagnes op te zetten en je advertenties te optimaliseren voor betere resultaten.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen