Alle blogs

Vastzetten van berichten op Instagram

Nieuwe functie op Instagram.

Nog niet zo lang geleden heeft Instagram een nieuwe functie gelanceerd. Nieuw voor Instagram tenminste. Ze hebben het namelijk een beetje overgenomen van TikTok. Je kan vanaf nu drie berichten vastzetten bovenaan je pagina. Dit kunnen foto’s zijn maar ook reels. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om je profiel nóg persoonlijker te maken. Ook zorgt het voor meer creatieve vrijheid en nieuwe marketingmogelijkheden.

Vastzetten van berichten op Instagram

Nieuwe marketingmogelijkheden met vastgezette berichten.

Hat vastzetten van berichten was al in een andere vorm aanwezig op Instagram. Je kon namelijk al langere tijd Story Highlights gebruiken. Je kon dan je Instagram verhalen markeren. Dit was alleen niet mogelijk voor feedposts. Het grote voordeel van het vastzetten van berichten voor marketingdoeleinden is dat profielbezoekers de berichten sowieso zullen zien. Heb je dus een belangrijk bericht of bijvoorbeeld een speciale aanbiedingen dan kun je dit nu perfect presenteren.

Een andere functie die nieuwe marketingmogelijkheden biedt is de Edit Grid optie. Hierdoor kan je je hele profielgalerij zelf inrichten. Zelf als je berichten op verschillende tijdstippen zijn gepost. Dit geeft gebruikers nog meer creative vrijheid en is erg fijn voor marketing doeleinden. Volgens de Instagram-chef Adam Mosseri is deze functie nu in de testfase waardoor de functie sneller mogelijk wordt dan je denkt.

 

Hoe zet je berichten vast?

Het vastzetten van een bericht of reel is erg eenvoudig. Als eerst kies je het bericht uit wat je wil vastzetten en klik deze aan. Rechtsboven in de balk waar ook je profielnaam, logo en locatie zichtbaar zijn staan drie bolletjes. Wanneer je hier op klikt popt er een menu op met allemaal opties. Hier staat ook de optie ‘vastzetten op je profiel’. Klik hier op en je bent klaar, je foto of reel staat nu vast bovenaan je Instagram pagina.

Nu je je bericht hebt vastgezet willen we je een extra tip meegeven. Je kan namelijk ook opmerkingen vastzetten. Wellicht wist je dit al omdat deze functie al iets langer beschikbaar is. Het voordeel van vastzetten van reacties is dat je de positieve reacties iets kan pushen. Zo voorkom je onnodige aandacht op negatieve reacties. Je kan tot wel drie opmerkingen vastzetten. Het enige wat je moet doen is de opmerking naar links swipen om vervolgens op de punaise te klikken.

Aan de slag

Jouw bereik vergroten op Instagram.

Start met een vrijblijvende analyse, zodat jij weet waar jij op dit moment staat. Een concrete analyse boordevol handige tips en trics afgesteld op jouw business case.