Alle blogs

Succes met Pinterest in 2021

Pinterest marketing 2021, 4 tips om te groeien

Ook in 2021 zal Pinterest marketing een uitdaging worden voor bedrijven die hier al actief mee bezig zijn. Sommige trucs die het voorheen goed deden, slaan nu wellicht minder aan bij de doelgroep, waar andere ideeën het wel weer goed blijven doen. Zo zijn Pinterest gebruikers nog steeds op zoek naar duurzame groene oplossingen voor hun problemen en jij als bedrijf kan hierop inspringen door een oplossing te bieden.

Als je succes wilt hebben met Pinterest marketing in 2021 dan is het slim om in de volgende 4 tips te verdiepen om jouw Pinterest marketing naar een hoger niveau te tillen!

 

4 tips om te groeien met Pinterest in 2021

Tip 1: Maak borden aan of update ze

Het belang van Pinterest borden is de laatste jaren weggeëbd, maar in 2021 zullen ze belangrijker worden dan ooit. Wanneer bezoekers via een pin op jouw profiel komen is dit namelijk één van de eerste dingen die ze zullen zien. Zorg ervoor dat jouw borden uniek zijn én een goede weerspiegeling van jouw merk. Het uiteindelijk doel is om personen naar jouw website te krijgen en dat kan alleen met unieke content.

Tip 2: Maak gebruik van de juiste zoekwoorden

Alleen met het gebruik van de juiste zoekwoorden bereik je het ideale publiek. Met deze specifieke zoekwoorden bereik je een gerichte doelgroep die het meest waarschijnlijk is om jouw pins interessant te vinden, wat uiteindelijk zorgt voor meer interacties, pins én websitebezoeken. Zorg ervoor dat gebruikers te zien krijgen wat ze echt willen. Succes gegarandeerd!

Tip 3: Zorg voor samenhang tussen afbeelding en tekst

Zowel de tekst bij de pin, als de afbeelding zelf zijn de belangrijkste onderdelen van Pinterest marketing in 2021. Waarom? Omdat tijdens het scrollen op de tijdlijn de gebruiker dit gelijk ziet. Met de beschrijving van de pin is het zaak om hier uitgebreidere informatie te geven als aanvulling op de titel. Je wilt namelijk dat er samenhang is tussen de titel van de pin én beschrijving. Alleen dan houd je het interessant voor de gebruiker!

Tip 4: Kliks, kliks en meer kliks

Bij Pinterest marketing 2021 draait het om het aantal klikken. Dus hoe ga je ervoor zorgen dat je hier meer van krijgt? Alle bovenstaande tips zullen hieraan bijdragen. Ook het analyseren van de juiste statistieken kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in hoe jouw doelgroep zich beweegt tussen jouw pins. Welke onderwerpen/afbeeldingen/trefwoorden vinden zij interessant? En welke posts leveren de meeste kliks op? Wanneer je dit goed in kaart hebt kun je hier verder op voortboorduren.

Heb je zin om aan de slag te gaan met Pinterest marketing in 2021, maar heb je hier de tijd niet voor of weet je niet waar je moet beginnen? De Pinterest specialisten van BuildSocial helpen je graag!

Aan de slag

Vrijblijvende Pinterest scan

Benieuwd waar jij staat met Pinterest Marketing in 2021? Vraag de gratis social scan aan en ontvang vrijblijvend advies!