Alle blogs

LinkedIn video marketing: Boei je publiek met dynamische visuals!

LinkedIn is niet alleen een platform om je professionele netwerk uit te breiden, maar het biedt ook een geweldige mogelijkheid om je bedrijf te promoten. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door middel van video marketing. Met LinkedIn video marketing kun je je publiek boeien met dynamische visuals en je boodschap op een krachtige manier overbrengen.

LinkedIn video marketing: Boei je publiek met dynamische visuals!

Waarom LinkedIn video marketing?

LinkedIn is een platform dat zich richt op professionals en zakelijke relaties. Het is de ideale plek om je merk te promoten en je expertise te tonen. Video’s zijn een uitstekende manier om dit te doen, omdat ze visueel aantrekkelijk zijn en de aandacht van je publiek kunnen trekken.

Daarnaast heeft LinkedIn de afgelopen jaren sterk ingezet op het promoten van videocontent. Ze hebben functies geïntroduceerd zoals native video, livestreaming en videoadvertenties, waardoor het gemakkelijker is geworden om video’s op het platform te delen en te verspreiden.

Hoe boei je je publiek met LinkedIn video marketing?

1.

Maak een pakkende intro

De eerste paar seconden van je video zijn cruciaal om de aandacht van je publiek te trekken. Zorg ervoor dat je een pakkende intro hebt die nieuwsgierigheid opwekt en je publiek motiveert om verder te kijken.

2.

Houd het kort en krachtig

LinkedIn-gebruikers zijn vaak drukbezette professionals die niet veel tijd hebben. Houd je video daarom kort en krachtig. Probeer je boodschap binnen 1-2 minuten over te brengen.

3.

Vertel een verhaal

Mensen houden van verhalen. Gebruik storytelling in je video om je boodschap op een boeiende en memorabele manier over te brengen. Zorg ervoor dat je verhaal relevant is voor je doelgroep en je merk.

4.

Gebruik ondertiteling

Veel LinkedIn-gebruikers bekijken video’s zonder geluid, vooral als ze op hun werk zijn. Zorg ervoor dat je video ondertiteling heeft, zodat je boodschap ook zonder geluid begrepen kan worden.

5.

Voeg een call-to-action toe

Eindig je video met een duidelijke call-to-action. Vertel je publiek wat je van hen verwacht, of het nu gaat om het bezoeken van je website, het volgen van je bedrijfspagina of het delen van de video met hun netwerk.

LinkedIn video advertenties

Naast het organisch delen van video’s op LinkedIn, kun je ook gebruik maken van video advertenties. Dit stelt je in staat om je video’s te promoten bij een specifieke doelgroep en je bereik te vergroten. LinkedIn biedt verschillende advertentie-indelingen aan, zoals InStream-videoadvertenties en Video voor Sponsored Content.

Het is belangrijk om je videoadvertenties te optimaliseren voor het LinkedIn-platform. Zorg ervoor dat je video’s van hoge kwaliteit zijn, de juiste afmetingen hebben en aansluiten bij de interesses en behoeften van je doelgroep.

Conclusie

LinkedIn video marketing is een krachtige manier om je publiek te boeien en je bedrijf te promoten. Met de juiste strategie en creatieve content kun je de aandacht trekken van professionals en zakelijke besluitvormers. Vergeet niet om je video’s kort, boeiend en relevant te houden, en voeg een duidelijke call-to-action toe om je publiek te betrekken.

Wil je meer weten over LinkedIn video marketing en hoe je het kunt inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Aan de slag

LinkedIn Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.