Alle blogs

Instagram update

Het einde van Linktree?

Instagram heeft recent een nieuwe update gelanceerd waardoor gebruikers nu de mogelijkheid hebben om meerdere websitelinks op te nemen in hun profiel. Dit is een enorme verandering omdat Instagram voorheen slechts één link per profiel toestond, waardoor veel gebruikers toevlucht namen tot diensten zoals Linktree om hun volgers door te verwijzen naar meerdere links.

Instagram update: Het einde van Linktree?

Wat houdt de update in?

Met deze update kunnen gebruikers tot wel vijf verschillende links in hun Instagram-profiel opnemen, wat betekent dat ze hun volgers nu gemakkelijk kunnen doorverwijzen naar verschillende online bronnen zoals blogs, e-commerce websites of donatiepagina’s. Deze functie wordt momenteel uitgerold voor alle gebruikers en kan worden gevonden onder de biografie-instellingen op Instagram.

Waarom doet Instagram deze update?

Instagram heeft deze update geïntroduceerd, omdat ze hun gebruikers meer flexibiliteit willen bieden bij het delen van informatie met hun volgers. De socialemediagigant wil ook voorkomen dat gebruikers afhankelijk worden van externe diensten zoals Linktree om hun links te beheren en hun volgers te leiden naar verschillende bronnen.

Welke invloed heeft dit op Linktree?

Linktree is een platform dat zich specifiek richt op het aanbieden van meerdere links voor Instagram-gebruikers. Met de nieuwe update van Instagram kunnen gebruikers nu echter zonder Linktree meerdere links in hun profiel opnemen. Dit betekent dat Linktree en andere soortgelijke platforms minder relevant kunnen worden voor Instagram-gebruikers.

Is Linktree hierdoor overbodig geworden?

Het is nog te vroeg om te zeggen of Linktree hierdoor overbodig is geworden. Linktree biedt nog steeds extra functies zoals het bijhouden van klikken en het genereren van statistieken, die voor sommige gebruikers belangrijk kunnen zijn. Bovendien biedt Linktree ook de mogelijkheid om meerdere links op te nemen in andere sociale media platforms en niet alleen in Instagram.

Conclusie

Deze update van Instagram is een grote stap voorwaarts voor gebruikers die meer links willen delen in hun Instagram-profiel. Het is een welkome toevoeging en vermindert de afhankelijkheid van externe diensten zoals Linktree en biedt daarnaast een gratis alternatief voor deze betaalde social media tools. Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen of Linktree overbodig is geworden, is het duidelijk dat deze update de manier waarop Instagram-gebruikers hun links delen zal veranderen. Wij kunnen niet wachten om het voor onze klanten te gaan inzetten en de connectie tussen social media en de website te versterken.

Aan de slag

Instagram Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.