Alle blogs

Instagram Shopping: Til je verkoop naar een hoger niveau

Instagram Shopping is een krachtige functie die je kunt gebruiken om je verkoop naar een hoger niveau te tillen op het populaire sociale mediaplatform. Met Instagram Shopping kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit de app producten ontdekken en kopen. In deze blog leggen we uit hoe je Instagram Shopping kunt gebruiken om je verkoop te stimuleren.

Instagram Shopping: Til je verkoop naar een hoger niveau

Wat is Instagram Shopping?

Instagram Shopping is een functie waarmee bedrijven producten kunnen taggen in hun Instagram-posts en -verhalen. Gebruikers kunnen op de tags tikken om meer informatie over het product te zien en het direct te kopen. Met Instagram Shopping kunnen bedrijven hun producten op een visueel aantrekkelijke manier presenteren en gebruikers direct naar hun webshop leiden.

Waarom zou je Instagram Shopping gebruiken?

Instagram Shopping biedt verschillende voordelen voor bedrijven die hun verkoop willen stimuleren:

 • Verhoogde zichtbaarheid: Door producten te taggen in je Instagram-posts, vergroot je de zichtbaarheid van je producten bij je volgers en potentiële klanten.
 • Verbeterde gebruikerservaring: Instagram Shopping maakt het voor gebruikers gemakkelijker om producten te ontdekken en te kopen zonder de app te verlaten.
 • Meer verkeer naar je webshop: Door gebruikers direct naar je webshop te leiden, vergroot je de kans dat ze daadwerkelijk een aankoop doen.
 • Verhoogde conversie: Doordat gebruikers direct kunnen kopen vanuit de app, is de kans groter dat ze daadwerkelijk overgaan tot aankoop.

Hoe stel je Instagram Shopping in?

Om Instagram Shopping te kunnen gebruiken, moet je aan bepaalde vereisten voldoen:

 1. Je moet een zakelijk Instagram-account hebben.
 2. Je moet je Instagram-account koppelen aan een Facebook-pagina.
 3. Je moet producten verkopen die voldoen aan de handelsbeleidsregels van Instagram.
 4. Je moet de nieuwste versie van de Instagram-app hebben geïnstalleerd.

Als je aan deze vereisten voldoet, kun je Instagram Shopping instellen door de volgende stappen te volgen:

 1. Open de Instagram-app en ga naar je profiel.
 2. Tik op het menu-icoon en ga naar “Instellingen”.
 3. Tik op “Zakelijk” en vervolgens op “Winkelen”.
 4. Selecteer de productcatalogus die je wilt gebruiken.
 5. Volg de instructies om je producten te taggen in je posts en verhalen.

Tips voor het gebruik van Instagram Shopping

Om het meeste uit Instagram Shopping te halen, volgen hier enkele tips:

 • Maak aantrekkelijke productfoto’s: Zorg ervoor dat je productfoto’s van hoge kwaliteit zijn en de aandacht trekken van gebruikers.
 • Gebruik relevante hashtags: Voeg relevante hashtags toe aan je posts om je bereik te vergroten en potentiële klanten te bereiken.
 • Tag producten in je verhalen: Vergeet niet om ook producten te taggen in je Instagram-verhalen om gebruikers te stimuleren om direct te kopen.
 • Monitor je prestaties: Houd regelmatig bij hoe je Instagram Shopping-posts presteren en pas je strategie aan indien nodig.

Met Instagram Shopping kun je je verkoop naar een hoger niveau tillen door gebruikers een naadloze winkelervaring te bieden op Instagram. Door producten te taggen en gebruikers direct naar je webshop te leiden, vergroot je de kans op conversie en verhoog je je zichtbaarheid. Begin vandaag nog met het gebruik van Instagram Shopping en ontdek de voordelen voor je bedrijf!

Aan de slag

Instagram Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.