Alle blogs

Instagram IGTV: Het delen van langere videocontent en vlogstijlen

Instagram IGTV is een functie binnen Instagram waarmee gebruikers langere videocontent kunnen delen en vlogstijlen kunnen creëren. Met IGTV kunnen gebruikers video’s van maximaal 60 minuten uploaden, waardoor ze meer ruimte hebben om hun verhalen te vertellen en hun publiek te betrekken. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van IGTV en hoe het kan bijdragen aan je social media marketingstrategie.

Instagram IGTV Het delen van langere videocontent en vlogstijlen

Wat is Instagram IGTV?

Instagram IGTV is een afkorting voor Instagram Television en is een aparte app binnen Instagram waarmee gebruikers langere video’s kunnen delen. Het is ontworpen om te concurreren met andere videoplatforms zoals YouTube. Met IGTV kunnen gebruikers video’s maken en uploaden die langer zijn dan de standaard 60 seconden die Instagram toestaat op de reguliere feed of in de Stories.

Waarom zou je IGTV gebruiken?

IGTV biedt verschillende voordelen voor zowel individuele gebruikers als bedrijven. Hier zijn enkele redenen waarom je IGTV zou moeten overwegen in je social media marketingstrategie:

1. Langere videocontent delen

Met IGTV kun je video’s van maximaal 60 minuten delen, wat je de mogelijkheid geeft om meer diepgaande en uitgebreide content te creëren. Dit stelt je in staat om verhalen te vertellen, tutorials te geven, productdemonstraties te geven en meer. Langere video’s kunnen je helpen om je boodschap beter over te brengen en je publiek langer betrokken te houden.

2. Bereik een breder publiek

IGTV heeft een eigen tabblad in de Instagram-app, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor gebruikers. Dit betekent dat je video’s kunnen worden ontdekt door een breder publiek, zelfs als ze je niet volgen op Instagram. Dit vergroot je bereik en kan nieuwe volgers en potentiële klanten aantrekken.

3. Versterk je merkimago

Met IGTV kun je je merkimago versterken door waardevolle en boeiende videocontent te delen. Door regelmatig video’s te uploaden die relevant zijn voor je doelgroep, kun je jezelf positioneren als een expert in je vakgebied en het vertrouwen van je volgers winnen. Dit kan leiden tot een grotere merkbekendheid en loyaliteit.

Hoe gebruik je IGTV?

Om IGTV te gebruiken, moet je eerst de IGTV-app downloaden of de IGTV-sectie openen in de Instagram-app. Hier kun je je eigen kanaal maken en video’s uploaden. Het is belangrijk om de volgende best practices te volgen bij het gebruik van IGTV:

1. Kies een aantrekkelijke thumbnail

Een aantrekkelijke thumbnail kan ervoor zorgen dat gebruikers je video willen bekijken. Kies een afbeelding die de inhoud van je video weerspiegelt en nieuwsgierigheid opwekt.

2. Optimaliseer je video’s voor mobiel

Aangezien IGTV voornamelijk op mobiele apparaten wordt bekeken, is het belangrijk om je video’s te optimaliseren voor mobiel gebruik. Zorg ervoor dat je video’s verticaal zijn opgenomen en dat de tekst en visuals goed leesbaar zijn op een klein scherm.

3. Promoot je video’s op andere kanalen

Om meer kijkers naar je IGTV-video’s te trekken, is het essentieel om ze te promoten op andere social media kanalen zoals Instagram Stories, Facebook en Twitter. Dit vergroot de kans dat je video’s worden ontdekt door een breder publiek.

Conclusie

Instagram IGTV biedt nieuwe mogelijkheden voor het delen van langere videocontent en het creëren van vlogstijlen. Door gebruik te maken van deze functie kun je je bereik vergroten, je merkimago versterken en je publiek langer betrokken houden. Zorg ervoor dat je je video’s optimaliseert voor mobiel gebruik en promoot ze op andere kanalen om het maximale uit IGTV te halen voor je social media marketingstrategie.

Aan de slag

Instagram Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.