Betekenis: Repinnen

Repinnen is een term die voornamelijk wordt gebruikt op het sociale mediaplatform Pinterest. Het verwijst naar het opslaan van afbeeldingen of video’s die andere gebruikers hebben gepind. Wanneer je een pin repint, voeg je deze toe aan je eigen collectie, zodat je deze later gemakkelijk kunt terugvinden of delen met je volgers.

Waarom is repinnen belangrijk?

Repinnen is een belangrijk onderdeel van het gebruik van Pinterest, omdat het de mogelijkheid biedt om content te organiseren en te delen met anderen. Door pins van anderen te repinnen, kun je je eigen collectie uitbreiden en inspiratie opdoen voor je eigen projecten of interesses. Bovendien vergroot het repinnen van pins de zichtbaarheid van de oorspronkelijke maker, omdat je hun content met je eigen volgers deelt.

Hoe werkt repinnen?

Het repinnen van een pin is eenvoudig. Wanneer je door je Pinterest-feed scrolt en een afbeelding of video tegenkomt die je leuk vindt, kun je op het icoontje met de dubbele pijl klikken. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de pin toe te voegen aan een van je bestaande borden of om een nieuw bord te maken. Een bord is een verzameling van gerelateerde pins rond een bepaald thema.

Repinnen en social media marketing

Repinnen kan een waardevolle strategie zijn binnen je social media marketingplan, vooral als je doelgroep actief is op Pinterest. Door interessante en relevante pins te repinnen, kun je jezelf positioneren als een bron van waardevolle content en expertise. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid bij je merk en het vergroten van je bereik.

Het is ook mogelijk om samen te werken met influencers op Pinterest door hun pins te repinnen. Dit wordt vaak gedaan in ruil voor exposure of andere voordelen. Door samen te werken met influencers vergroot je de kans dat jouw pins worden gezien door een groter publiek en kun je nieuwe volgers aantrekken.

Conclusie

Repinnen is een belangrijk concept binnen Pinterest en kan een waardevolle strategie zijn binnen je social media marketingplan. Door pins van anderen te repinnen, vergroot je niet alleen je eigen collectie, maar deel je ook waardevolle content met je volgers. Het is een effectieve manier om jezelf te positioneren als een bron van expertise en om je bereik te vergroten.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen