Alle blogs

5 Creatieve manieren om influencers in te zetten voor evenementpromotie

In de wereld van social media marketing is het gebruik van influencers een effectieve strategie om je evenement te promoten. Influencers hebben een grote en betrokken volgersgroep die ze kunnen beïnvloeden en inspireren. Door samen te werken met influencers kun je de zichtbaarheid en het bereik van je evenement vergroten. Hier zijn vijf creatieve manieren om influencers in te zetten voor evenementpromotie.

5 Creatieve manieren om influencers in te zetten voor evenementpromotie

1. Gastbloggen

Een slimme manier om influencers bij je evenement te betrekken, is door ze uit te nodigen om een gastblog te schrijven op je website. Dit stelt hen in staat om hun expertise te delen met jouw publiek en tegelijkertijd hun eigen merk te promoten. Zorg ervoor dat het onderwerp van de gastblog relevant is voor je evenement en dat de influencer een link naar het evenement opneemt in de blog.

2. Instagram takeovers

Instagram takeovers zijn een populaire manier om influencers in te zetten voor evenementpromotie. Hierbij neemt de influencer tijdelijk de controle over jouw Instagram-account en deelt hij/zij content gerelateerd aan je evenement. Dit kan variëren van live video’s en foto’s tot stories en Q&A-sessies. Het stelt de influencer in staat om zijn/haar volgers te betrekken bij je evenement en tegelijkertijd je merk te promoten.

3. Influencer kortingscodes

Een andere effectieve manier om influencers in te zetten voor evenementpromotie is door ze unieke kortingscodes te geven die ze kunnen delen met hun volgers. Deze kortingscodes kunnen worden gebruikt bij het kopen van tickets voor je evenement. Op deze manier worden de volgers van de influencer aangemoedigd om je evenement bij te wonen en tegelijkertijd profiteert de influencer van de samenwerking door commissie te verdienen op de verkochte tickets.

4. Influencer challenges

Influencer challenges zijn een leuke en interactieve manier om je evenement te promoten. Nodig influencers uit om deel te nemen aan een uitdaging die gerelateerd is aan je evenement. Dit kan bijvoorbeeld een danschallenge, een kookchallenge of een fitnesschallenge zijn. De influencers kunnen hun deelname delen op hun social media-kanalen en hun volgers aanmoedigen om ook deel te nemen. Op deze manier creëer je buzz rondom je evenement en vergroot je de betrokkenheid.

5. Influencer meet-ups

Organiseer een exclusieve meet-up voor influencers waar ze de kans krijgen om je evenement van dichtbij te ervaren. Nodig een selecte groep influencers uit die relevant zijn voor je doelgroep en geef ze een VIP-behandeling. Laat ze kennismaken met de sprekers, geef ze een rondleiding achter de schermen en zorg ervoor dat ze een geweldige ervaring hebben. Deze influencers zullen enthousiast zijn om over je evenement te praten en hun ervaringen te delen met hun volgers.

Conclusie

Het inzetten van influencers voor evenementpromotie is een slimme strategie om je bereik te vergroten en je evenement onder de aandacht te brengen bij een bredere doelgroep. Door gebruik te maken van gastbloggen, Instagram takeovers, influencer kortingscodes, influencer challenges en influencer meet-ups kun je op een creatieve manier samenwerken met influencers en hun volgers betrekken bij je evenement. Experimenteer met deze strategieën en ontdek welke het beste werken voor jouw evenement.

Aan de slag

Social Media Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.