Alle blogs

TikTok Now het nieuwe BeReal

De populariteit van BeReal.

BeReal groeit de laatste tijd erg hard. Samen met TikTok zijn ze een van de snelst groeiende social media platformen van het afgelopen jaar. Van de jongeren in de leeftijdscategorie 13 en 24 gebruikt maar liefst 15% BeReal elke dag. Door de populariteit van BeReal willen social media platformen zoals Instagram, TikTok en snapchat dit concept ook overnemen.

TikTok Now: het nieuwe BeReal

Wees echt.

Het social media platform werkt erg verschillend in vergelijking met traditionele platformen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Je krijgt willekeurig op de dag een melding. Wanneer je deze melding krijgt moet je binnen 2 minuten een foto maken met de voor camera én de achter camera.
Wanneer je je foto’s hebt geplaats kan je zien waar je vrienden mee bezig zijn. Zij hebben namelijk op hetzelfde moment een melding gekregen. Zo zie je precies wat je vrienden op dat moment doen. Je kan dus niet meer alleen de leuke dingen laten zien zoals op Instagram veel gebeurt. Vandaar de naam: BeReal.

Hoe gaat TikTok Now eruit zien?

TikTok staat bekend om de leuke en grappig filmpjes. Dit wil TikTok dan ook doorvoeren in TikTok Now. Met BeReal is het zo dat je alleen foto’s kan maken. TikTok Now wil dit anders gaan aanpakken. Je kan namelijk zelf kiezen waar je voorkeur naar uit gaat. Het kan een foto zijn maar ook een filmpje als je dat liever wil. De video is maximaal 10 seconden lang.

TikTok heeft aangegeven dat de nieuwe functionaliteit de aankomende weken getest zal worden. In America zal TikTok Now gelijk beschikbaar zijn in de TikTok app. Voordat de app in Nederland beschikbaar is, is nog onduidelijk. Het zal per regio verschillende wanneer de functie beschikbaar wordt gesteld. Het kan ook erg goed mogelijk zijn dat TikTok Now eerst als losstaande app te downloaden is.

De veiligheidsmaatregelen van TikTok Now.

De online veiligheid is voor kinderen erg belangrijk. TikTok Now houdt daar dan ook erg rekening mee. Wanneer je een account aanmaakt en je bent onder de 16, dan zal dit automatisch een private account zijn. Ook mag je onder de 18 geen content plaatsen op de explore feed. Voor hele jonge kinderen tussen de 13 en 15 is het alleen mogelijk om content van vrienden te zien. Zo worden ze beschermd tegen ongewenste interacties. Dat TikTok zo bezig is met deze maatregelen is erg goed. Normaal is er namelijk weinig tot geen bescherming voor jonge kinderen.

Aan de slag

TikTok Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.