Alle blogs

TikTok breidt uit: Search Ads

TikTok gaat de concurrentie aan met Google

Naar verluidt breidt TikTok haar aanbod uit door de search ads markt te betreden. Hierdoor gaan ze concurreren met grote zoekmachines zoals Google en Bing. Vorig jaar introduceerde TikTok search ads voor beta gebruik. Het is wel goed om te weten dat TikTok momenteel nog niet klaar is om zoekadvertenties te lanceren. Ze zijn momenteel nog aan het testen van zoekadvertenties in geselecteerde regio’s.

TikTok breidt uit: Search Ads

Waarom maakt TikTok de stap naar Search Ads?

De meest bekende en dominante speler die zich in de markt van search ads bevindt is Google. TikTok heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt in de advertentieruimte en heeft inmiddels een groot gebruikersbestand wat zich immers nog steeds snel uitbreidt. Door de markt voor zoekadvertenties te betreden wil TikTok haar gebruikersbestand inzetten om een nieuw advertentieplatform te bieden voor bedrijven. Dit advertentieplatform zal erg interessant zijn voor bedrijven die zich richten op een wat jongere doelgroep die erg betrokken is. Momenteel bestaat het gebruikersbestand grotendeels uit jongeren tussen de leeftijd van 15 en 29. Deze doelgroep is doorgaans lastig te bereiken via de traditionele advertentiekanalen. Er is dus een gat in de markt en of TikTok hier de oplossing voor gaat zijn zal in de toekomst blijken.

Hoe zal het in zijn werk gaan?

Het zoekadvertentieplatform van TikTok zal bedrijven in staat stellen om te bieden op specifieke trefwoorden en zinnen met betrekking tot hun producten of diensten. In principe doet Google dit ook zo. Zo kan je ook adverteren op basis van interesses, gedrag en demografische gegevens. Echter zal TikTok waarschijnlijk een aantal unieke functies en targeting opties bieden die Google niet heeft. Dit moet ook wel want Google heeft een enorme voorsprong. Deze aantrekkelijke functies samen met concurrerende prijzen moeten het succes van TikTok’s advertentieplatform bepalen.

Valkuilen voor TikTok

TikTok zal wel rekening moeten houden met bepaalde risico’s naast Google met haar enorme voorsprong. Ze moeten er namelijk voor zorgen dat het platform wel gebruiksvriendelijk blijft. Het is namelijk niet de bedoeling dat jongeren alleen maar worden overspoeld door advertenties, dit zou er voor kunnen zorgen dat gebruikers het platform minder snel zullen gebruiken. Al met al wordt het een hele uitdaging voor TikTok om dit tot een succes te laten uitgroeien.

Aan de slag

TikTok Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.