Alle blogs

Waarom is Instagram Reels zo populair?

Scoren met Instagram Reels.

In het begin was Instagram een ‘foto only’ app. Dit betekent dat het alleen mogelijk was om foto’s te delen. In juni 2013 werd het ook mogelijk om korte video’s van 15 seconden te plaatsen. Vanaf maart 2016 kon je video’s plaatsen van maximaal een minuut. En 2 jaar geleden in 2020 was het zover en werd Instagram Reels gelanceerd. Met Instagram Reels wou Meta de concurrentie aangaan met het populaire TikTok. TikTok begon als een dans app maar tegenwoordig wordt het gebruikt voor allerlei grappige soorten filmpjes.

Scoren met Instagram Reels

Instagram reels groeit in populariteit

En wel hierom.

Instagram zag de snelle groei en populariteit van het platform toenemen en zag daar potentie in. Hierdoor heeft Instagram haar hele algoritme moeten aanpassen. Instagram wil namelijk dat haar gebruikers niet kunnen stoppen met scrollen. Eerst kreeg je alleen content te zien van mensen die je volgde. Op geven moment heb je het dan wel gezien. Wanneer je nu op een reel klikt uit je feed zie je gelijk daaronder andere interessante reels. Instagram kijkt namelijk naar wat je liked en onder welke video’s je reageert. Maar dit wist je waarschijnlijk al. Dit is alleen niet het enige… Instagram reels kijkt bijvoorbeeld ook naar hoe vaak je de video bekijkt en hoelang je een video bekijkt. Ze kijken naar hashtags en nog veel meer kleine details. Hierdoor kan Instagram Reels een feed voor jou maken waardoor jij niet meer kan stoppen met scrollen.

Nu je weet hoe het algoritme werkt én waarom het zo goed werkt wil je waarschijnlijk weten hoe je Instagram Reels kan inzetten voor jouw bedrijf. Je kan namelijk relatief makkelijk viral gaan met een Reel. Wanneer je Instagram Reels optimaal wil inzetten kun je het best gebruik maken van populaire en trending audio. Zorg voor een opvallend eerste beeld want in de eerste seconden moet je al de aandacht trekken. Het is van belang om de eerste 3 seconden gelijk een pakkende boodschap te tonen zodat je kijker blijft hangen. Gebruik hashtags van de trend die je gebruikt en zorg voor een goede beschrijving. Hopelijk kan je door middel van deze tips je Instagram Reels naar een hoger niveau brengen!

Aan de slag

Jouw bereik vergroten.

Realiseer een stabiele groei in bereik voor jouw sociale media kanalen. BuildSocial neemt jou beheer uit handen, zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de woondromen van jouw klanten!