Alle blogs

Instagram Hashtags: Hoe u de juiste hashtags kunt kiezen en gebruiken

Instagram is een krachtig platform voor social media marketing, en het gebruik van hashtags kan uw bereik en betrokkenheid aanzienlijk vergroten. Maar hoe kiest u de juiste hashtags en hoe gebruikt u ze effectief? In deze blog leggen we uit hoe u optimaal gebruik kunt maken van hashtags op Instagram.

Instagram Hashtags: Hoe u de juiste hashtags kunt kiezen en gebruiken

Wat zijn hashtags?

Hashtags zijn woorden of zinnen die voorafgegaan worden door het #-symbool en worden gebruikt om inhoud te categoriseren en te labelen. Ze maken het gemakkelijker voor gebruikers om specifieke inhoud te vinden die ze interessant vinden. Door hashtags toe te voegen aan uw Instagram-berichten, kunt u uw zichtbaarheid vergroten en uw doelgroep bereiken.

De juiste hashtags kiezen

Het kiezen van de juiste hashtags is essentieel om ervoor te zorgen dat uw berichten worden gezien door de juiste mensen. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste hashtags te kiezen:

 • Relevantie: Kies hashtags die relevant zijn voor uw bericht en uw doelgroep. Denk na over de interesses en behoeften van uw doelgroep en gebruik hashtags die hierop aansluiten.
 • Populariteit: Kies hashtags die populair zijn en veel worden gebruikt door uw doelgroep. Dit vergroot de kans dat uw bericht wordt gezien.
 • Niche hashtags: Overweeg ook om niche hashtags te gebruiken die specifiek zijn voor uw branche of niche. Deze hashtags kunnen u helpen om een meer gerichte doelgroep te bereiken.
 • Concurrentie: Onderzoek de hashtags die uw concurrenten gebruiken en kijk of u vergelijkbare hashtags kunt gebruiken om uw bereik te vergroten.

Hoe hashtags te gebruiken

Het gebruik van hashtags op Instagram is eenvoudig, maar er zijn enkele best practices die u moet volgen om ervoor te zorgen dat u ze effectief gebruikt:

 • Aantal hashtags: Hoewel Instagram u toestaat om maximaal 30 hashtags per bericht te gebruiken, betekent dit niet dat u ze allemaal moet gebruiken. Het is beter om te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Gebruik 5-10 relevante hashtags die uw bericht het beste beschrijven.
 • Plaatsing: Plaats uw hashtags in de caption van uw bericht of in een reactie. Beide opties zijn effectief, maar sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om ze in een reactie te plaatsen om de caption schoon te houden.
 • Unieke hashtags: Overweeg om unieke hashtags te maken voor uw merk of campagnes. Dit kan helpen om uw merk te onderscheiden en uw berichten gemakkelijker vindbaar te maken.
 • Monitoring: Houd bij welke hashtags goed presteren en welke niet. Dit stelt u in staat om uw strategie aan te passen en uw bereik te vergroten.

Hashtag tools

Er zijn verschillende tools beschikbaar die u kunnen helpen bij het vinden van de juiste hashtags voor uw Instagram-berichten. Enkele populaire tools zijn:

 • Hashtagify: Hiermee kunt u populaire hashtags in uw branche ontdekken en analyseren.
 • Display Purposes: Deze tool genereert relevante hashtags op basis van een trefwoord.
 • Ritetag: Hiermee kunt u hashtags analyseren en zien hoe populair ze zijn op Instagram.

Door deze tools te gebruiken, kunt u gemakkelijk de juiste hashtags vinden en uw Instagram-strategie verbeteren.

Instagram hashtags kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om uw bereik en betrokkenheid te vergroten. Door de juiste hashtags te kiezen en ze effectief te gebruiken, kunt u uw Instagram-marketing naar een hoger niveau tillen. Experimenteer met verschillende hashtags en analyseer de resultaten om te zien welke het beste werken voor uw merk.

Aan de slag

Instagram Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.