Betekenis: Remarketing

Remarketing is een krachtige strategie binnen social media marketing waarmee je specifieke doelgroepen opnieuw kunt bereiken en hen kunt aansporen tot actie. Het stelt adverteerders in staat om hun boodschap opnieuw onder de aandacht te brengen bij mensen die al eerder interactie hebben gehad met hun merk, website of sociale media-accounts.

Hoe werkt remarketing?

Remarketing maakt gebruik van een trackingcode, ook wel bekend als een pixel, die op de website van een adverteerder wordt geplaatst. Deze code registreert het gedrag van bezoekers, zoals welke pagina’s ze hebben bezocht, welke producten ze hebben bekeken en of ze een aankoop hebben gedaan. Op basis van deze gegevens kan de adverteerder gerichte advertenties tonen aan mensen die eerder interesse hebben getoond.

Voordelen van remarketing

Remarketing biedt verschillende voordelen voor adverteerders. Ten eerste stelt het hen in staat om top-of-mind te blijven bij potentiële klanten die al interesse hebben getoond in hun producten of diensten. Door herhaaldelijk aanwezig te zijn in het leven van consumenten, vergroot remarketing de kans dat zij uiteindelijk overgaan tot een aankoop.

Daarnaast stelt remarketing adverteerders in staat om hun advertentiebudget efficiënter te besteden. In plaats van te adverteren voor een brede doelgroep, kunnen ze zich richten op mensen die al bekend zijn met hun merk en dus meer kans hebben om te converteren. Dit verhoogt de ROI (Return on Investment) van de advertentiecampagne.

Remarketing op Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en Influencer marketing

Remarketing is mogelijk op verschillende social media platforms, waaronder Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en zelfs binnen influencer marketing. Deze platforms bieden adverteerders de mogelijkheid om remarketingcampagnes op te zetten en specifieke doelgroepen te targeten op basis van hun eerdere interacties.

Op Facebook en Instagram kunnen adverteerders bijvoorbeeld remarketingadvertenties tonen aan mensen die hun website hebben bezocht, een product hebben toegevoegd aan hun winkelwagentje maar niet hebben afgerekend, of een bepaalde actie hebben ondernomen op hun Facebook- of Instagram-pagina.

Op LinkedIn kunnen adverteerders remarketing inzetten om professionals te bereiken die hun website hebben bezocht of interactie hebben gehad met hun LinkedIn-bedrijfspagina.

Op Pinterest kunnen adverteerders remarketingadvertenties tonen aan mensen die eerder pins hebben bewaard van hun merk of website.

Influencer marketing biedt ook mogelijkheden voor remarketing. Adverteerders kunnen samenwerken met influencers om hun merk onder de aandacht te brengen bij hun volgers en vervolgens remarketing inzetten om deze volgers opnieuw te bereiken met gerichte advertenties.

Conclusie

Remarketing is een effectieve strategie binnen social media marketing waarmee adverteerders hun boodschap opnieuw onder de aandacht kunnen brengen bij mensen die al interesse hebben getoond. Door gebruik te maken van trackingcodes en gerichte advertenties, kunnen adverteerders top-of-mind blijven bij potentiële klanten en hun advertentiebudget efficiënter besteden. Platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en influencer marketing bieden adverteerders de mogelijkheid om remarketingcampagnes op te zetten en specifieke doelgroepen te targeten op basis van eerdere interacties.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen