Betekenis: Instagram Stories highlights

Instagram Stories highlights zijn een functie op het sociale mediaplatform Instagram waarmee gebruikers hun tijdelijke verhalen kunnen opslaan en permanent kunnen weergeven op hun profiel. Normaal gesproken verdwijnen Instagram Stories na 24 uur, maar met de highlights-functie kunnen gebruikers belangrijke momenten of content markeren en deze op hun profiel tonen.

Waarom zijn Instagram Stories highlights belangrijk?

Instagram Stories highlights bieden verschillende voordelen voor bedrijven en marketeers. Ten eerste stellen ze gebruikers in staat om hun profiel dynamischer en levendiger te maken door belangrijke verhalen permanent te tonen. Dit helpt bij het creΓ«ren van een sterke merkidentiteit en het aantrekken van volgers.

Ten tweede kunnen bedrijven Instagram Stories highlights gebruiken om hun producten of diensten te promoten. Ze kunnen bijvoorbeeld highlights maken voor nieuwe productlanceringen, klantrecensies of tutorials. Op deze manier kunnen bedrijven hun content beter organiseren en de aandacht van hun volgers vestigen op belangrijke informatie.

Hoe maak je Instagram Stories highlights?

Het maken van Instagram Stories highlights is eenvoudig. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

1. Open de Instagram-app

Open de Instagram-app op je mobiele apparaat en ga naar je profiel.

2. Maak een Instagram Story

Maak een Instagram Story zoals je normaal zou doen. Dit kan een foto, video, boomerang of een ander type content zijn.

3. Voeg de Story toe aan je highlights

Nadat je de Story hebt gemaakt, tik je op het hartpictogram “Highlights” onderaan het scherm. Hiermee wordt de Story toegevoegd aan je highlights.

4. Maak een nieuwe highlight of voeg toe aan een bestaande highlight

Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe highlight te maken door op “Nieuwe toevoegen” te tikken, of je kunt de Story toevoegen aan een bestaande highlight door op de desbetreffende highlight te tikken.

Instagram Stories highlights en marketing

Voor marketeers bieden Instagram Stories highlights een extra mogelijkheid om hun merk te promoten en hun doelgroep te bereiken. Door strategisch highlights te maken en te gebruiken, kunnen marketeers belangrijke informatie benadrukken, zoals productvoordelen, klantrecensies, evenementen en meer.

Bovendien kunnen marketeers samenwerken met influencers om hun producten of diensten te promoten via Instagram Stories highlights. Influencers kunnen hoogtepunten maken die specifiek gericht zijn op het promoten van de samenwerking, waardoor de zichtbaarheid en het bereik van het merk worden vergroot.

In conclusie, Instagram Stories highlights zijn een waardevolle functie voor zowel individuele gebruikers als bedrijven. Ze bieden de mogelijkheid om belangrijke momenten en content permanent te tonen, waardoor gebruikers hun profiel kunnen personaliseren en marketeers hun merk kunnen versterken. Door strategisch gebruik te maken van Instagram Stories highlights kunnen bedrijven en marketeers hun doelgroep beter bereiken en betrokkenheid vergroten.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen