Betekenis: Guerrilla Marketing

Guerrilla Marketing is een marketingstrategie die zich richt op het creëren van opvallende en onconventionele marketingcampagnes om de aandacht van het publiek te trekken. Het doel van Guerrilla Marketing is om impact te maken en een blijvende indruk achter te laten bij de doelgroep, zonder gebruik te maken van traditionele advertentiekanalen zoals televisie of print.

Wat is Guerrilla Marketing?

Guerrilla Marketing is een term die is ontstaan in de jaren ’80 en verwijst naar de tactieken die worden gebruikt in onconventionele marketingcampagnes. Het idee achter Guerrilla Marketing is om de aandacht van het publiek te trekken door middel van creatieve en verrassende acties. Deze acties kunnen variëren van flashmobs en straatoptredens tot het plaatsen van opvallende stickers of posters op openbare plaatsen.

Doel van Guerrilla Marketing

Het doel van Guerrilla Marketing is om de aandacht van het publiek te trekken en een blijvende indruk achter te laten. Door gebruik te maken van creatieve en onverwachte marketingacties, hoopt een bedrijf of merk dat mensen erover gaan praten en het delen op sociale media. Hierdoor kan er een buzz rondom het merk ontstaan en kan het de naamsbekendheid vergroten.

Voorbeelden van Guerrilla Marketing

Guerrilla Marketing kan op verschillende manieren worden toegepast. Een bekend voorbeeld is de “Red Bull Stratos” campagne, waarbij Felix Baumgartner een recordhoogte sprong maakte vanuit de ruimte. Deze spectaculaire actie trok wereldwijd de aandacht en zorgde voor enorme media-aandacht. Door de actie live te streamen op YouTube en te delen op sociale media, werd de naamsbekendheid van Red Bull enorm vergroot.

Een ander voorbeeld is de “Ice Bucket Challenge” die viral ging op sociale media. Mensen werden uitgedaagd om een emmer met ijswater over zich heen te gooien en dit te filmen. De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor de ziekte ALS en om geld in te zamelen voor onderzoek. Door de uitdaging te delen op sociale media, verspreidde het zich als een lopend vuurtje en werd het een wereldwijde sensatie.

Guerrilla Marketing en Social Media

Social media speelt een belangrijke rol bij Guerrilla Marketing. Door creatieve en opvallende acties te delen op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en via influencers, kan een bedrijf of merk de boodschap snel verspreiden en een groot bereik genereren. Het delen van de acties op sociale media zorgt ervoor dat mensen erover gaan praten en het virale potentieel vergroot.

Conclusie

Guerrilla Marketing is een marketingstrategie die zich richt op het creëren van opvallende en onconventionele marketingcampagnes. Het doel is om de aandacht van het publiek te trekken en een blijvende indruk achter te laten. Door gebruik te maken van creatieve en verrassende acties, kan een bedrijf of merk de naamsbekendheid vergroten en een buzz rondom het merk creëren. Social media speelt een belangrijke rol bij het verspreiden van Guerrilla Marketingcampagnes en het vergroten van het bereik.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen