Betekenis: Display Advertising

Display Advertising is een vorm van online adverteren waarbij visuele advertenties worden getoond op websites, apps en social media platforms. Deze advertenties kunnen bestaan uit afbeeldingen, video’s, banners of rich media content. Het doel van Display Advertising is om de aandacht van de gebruiker te trekken en hen te verleiden tot het uitvoeren van een bepaalde actie, zoals het bezoeken van een website, het downloaden van een app of het maken van een aankoop.

Waarom Display Advertising?

Display Advertising biedt verschillende voordelen voor adverteerders. Ten eerste kan het bereik van Display Advertising enorm groot zijn, omdat advertenties op veel verschillende websites en platforms kunnen worden getoond. Dit stelt adverteerders in staat om een breed publiek te bereiken en hun merknaam bekendheid te geven. Bovendien kunnen advertenties op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag worden getarget, waardoor adverteerders hun boodschap kunnen richten op een specifieke doelgroep.

Display Advertising op Facebook

Facebook biedt adverteerders verschillende mogelijkheden voor Display Advertising. Met behulp van de Facebook Ads Manager kunnen adverteerders advertenties maken en deze tonen aan gebruikers in hun nieuwsoverzicht, in de rechterkolom en in de Facebook Audience Network. Adverteerders kunnen ook gebruik maken van de targetingopties van Facebook om hun advertenties te richten op specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag.

Display Advertising op Instagram

Op Instagram kunnen adverteerders gebruik maken van Display Advertising door middel van het plaatsen van advertenties in de Instagram-feed en in de Instagram Stories. Advertenties op Instagram kunnen bestaan uit afbeeldingen, video’s en carrousels. Adverteerders kunnen hun advertenties ook targeten op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag, waardoor ze hun boodschap kunnen richten op de juiste doelgroep.

Display Advertising op LinkedIn

LinkedIn biedt adverteerders de mogelijkheid om Display Advertising in te zetten om professionals te bereiken. Adverteerders kunnen advertenties maken en deze tonen aan gebruikers in hun LinkedIn-feed, in de rechterkolom en op de LinkedIn Audience Network. Met behulp van de targetingopties van LinkedIn kunnen adverteerders hun advertenties richten op specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens, functietitel, bedrijfsgrootte en industrie.

Display Advertising op Pinterest

Op Pinterest kunnen adverteerders gebruik maken van Display Advertising door middel van het plaatsen van advertenties in de Pinterest-feed en in de zoekresultaten. Advertenties op Pinterest bestaan voornamelijk uit afbeeldingen en kunnen worden getarget op basis van demografische gegevens, interesses en zoekwoorden. Adverteerders kunnen ook gebruik maken van de Pinterest Ads Manager om hun campagnes te beheren en de prestaties van hun advertenties te meten.

Display Advertising en Influencer Marketing

Display Advertising kan ook worden gecombineerd met Influencer Marketing om het bereik en de impact van een campagne te vergroten. Door samen te werken met influencers kunnen adverteerders hun boodschap op een authentieke en geloofwaardige manier overbrengen aan een specifieke doelgroep. Advertenties kunnen worden geplaatst op de kanalen van influencers, zoals hun blog, YouTube-kanaal of social media accounts, om zo een groter publiek te bereiken.

In conclusie, Display Advertising is een effectieve manier om de aandacht van gebruikers te trekken en hen te verleiden tot het uitvoeren van een bepaalde actie. Op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest kunnen adverteerders gebruik maken van Display Advertising om hun boodschap te verspreiden en hun doelgroep te bereiken. Door Display Advertising te combineren met Influencer Marketing kunnen adverteerders hun bereik vergroten en hun boodschap op een geloofwaardige manier overbrengen.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen