Betekenis: Custom post type

Een custom post type is een term die vaak wordt gebruikt binnen het domein van website-ontwikkeling en contentbeheer. Het verwijst naar een specifiek type inhoud dat kan worden toegevoegd aan een website, naast de standaard berichten en pagina’s. In de context van social media marketing kan een custom post type worden gebruikt om specifieke soorten content te creĆ«ren en te delen op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en zelfs bij influencer marketing.

Waarom zijn custom post types belangrijk?

Custom post types zijn belangrijk omdat ze marketeers de flexibiliteit bieden om verschillende soorten content te maken en te organiseren op hun website en sociale mediaplatforms. Door gebruik te maken van custom post types kunnen marketeers specifieke contentcategorieƫn maken die passen bij hun branding en doelstellingen. Dit stelt hen in staat om hun content strategisch te organiseren en gemakkelijk te beheren.

Voorbeelden van custom post types

In de context van social media marketing zijn er verschillende voorbeelden van custom post types die kunnen worden gebruikt op populaire platforms:

Facebook

Op Facebook kunnen marketeers gebruik maken van custom post types zoals evenementen, aanbiedingen en wedstrijden. Deze custom post types stellen hen in staat om specifieke acties te promoten en te delen met hun publiek.

Instagram

Op Instagram kunnen marketeers gebruik maken van custom post types zoals shoppable posts en IGTV-video’s. Shoppable posts stellen bedrijven in staat om producten te taggen en directe aankopen mogelijk te maken, terwijl IGTV-video’s langere videocontent bieden dan de standaard Instagram-posts.

LinkedIn

Op LinkedIn kunnen marketeers gebruik maken van custom post types zoals artikelen en carriĆØrepagina-updates. Artikelen stellen professionals in staat om diepgaande inhoud te delen en hun expertise te tonen, terwijl carriĆØrepagina-updates bedrijven in staat stellen om vacatures en bedrijfsnieuws te delen.

Pinterest

Op Pinterest kunnen marketeers gebruik maken van custom post types zoals productpins en infographics. Productpins stellen bedrijven in staat om producten te promoten en rechtstreeks naar hun website te linken, terwijl infographics visueel aantrekkelijke informatie delen en het delen en opslaan ervan aanmoedigen.

Influencer marketing

In het kader van influencer marketing kunnen marketeers gebruik maken van custom post types zoals sponsored posts en product reviews. Sponsored posts stellen influencers in staat om betaalde samenwerkingen met merken te promoten, terwijl product reviews hun publiek informeren en beĆÆnvloeden.

Conclusie

Custom post types zijn een waardevol hulpmiddel voor marketeers in social media marketing. Ze stellen hen in staat om specifieke soorten content te creƫren en te delen op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en bij influencer marketing. Door gebruik te maken van custom post types kunnen marketeers hun content strategisch organiseren en beheren, waardoor ze effectiever kunnen communiceren met hun doelgroep en hun marketingdoelen kunnen bereiken.

Laat jouw social media kosteloos analyseren.

Ben je al bezig met jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar wil het niet vlotten? BuildSocial analyseert kosteloos jouw sociale kanalen en voorziet je van een concreet advies.

Analyse aanvragen