Alle blogs

Trends die je niet mag missen

Instagram marketing 2021, dé trends

Wat heeft Instagram marketing in 2021 voor ons in petto? En hoe kunnen bedrijven die gebruik maken van Instagram hier slim op inspelen? In de laatste maanden van elk jaar vliegen de social media trends voor het daar opkomende jaar je om de oren en het is dan ook goed om je te verdiepen in deze trends om de concurrentie voor te blijven.

De Instagram marketeers van BuildSocial zetten de belangrijkste Instagram marketing 2021 trend voor je op een overzichtelijk rijtje!

Instagram marketing 2021 de trends

Groeien met Instagram marketing

Trend 1: De opkomst van Instagram Reels

Het is geen verrassing en we hebben ze eind 2020 al mogen aanschouwen, de Instagram Reels. En ook in 2021 zullen deze korte video’s in onze tijdlijnen blijven verschijnen. Met de steeds kortere aandacht spanne en toenemende concurrentie van sociale media platforms als TikTok, is dat ook niet raar. Maak je nog geen gebruik van Instagram Reels? Dan is dit hét moment om meer personen te bereiken én nieuwe doelgroepen met Instagram marketing aan te boren.

Trend 2: Instagram Shopping

Volgens cijfers van businessinsider.com kan Instagram Shopping in 2021 rond de $10 miljard waard zijn dankzij de vooruitgang in de winkelfuncties. Hierdoor is het namelijk mogelijk om binnen de app al aankopen te doen en hoeven Instagram gebruikers de app niet meer te verlaten om hun favoriete producten te kopen. Net als bij Reels heeft Instagram de Shopping functie al in de hoofdnavigatiebalk verwerkt. Dat belooft wat!

Trend 3: Instagram SEO

Een onverwachte Instagram marketing 2021 trend, Instagram SEO. De introductie van het zoeken op trefwoorden binnen Instagram biedt gebruikers een andere manier om nieuwe inhoud te ontdekken, naast de regulier hashtags. Betekent het zoeken op trefwoorden dan het einde van de hashtag? Waarschijnlijk niet, maar hun belang lijkt wel steeds meer af te nemen. Blijf ze dus beiden gebruiken met Instagram marketing in 2021, hashtags én trefwoorden

Trend 4: Carrousel posts

Posts met meerdere afbeeldingen, carrousel posts, zijn in 2020 in populariteit gestegen en de verwachtingen zijn dat dit in 2021 door zal trekken. Hoewel het tijdrovender is om deze te maken, ten opzichte van een post met één afbeelding, is het wel verstandig om deze vorm van posten te gebruiken als je dit nog niet doet!

Hulp nodig bij Instagram marketing in 2021?

Wil je bovenstaande trends gaan toepassen op jouw Instagram marketing in 2021 maar heb je geen idee waar je moet beginnen? De Instagram specialisten van BuildSocial helpen je graag! Vraag een vrijblijvende Instagram scan aan of neem contact met ons op.

Aan de slag

Instagram Analyse

BuildSocial helpt je graag zodat jij je kunt focussen op het realiseren van de dromen van jouw klanten! Vraag een analyse aan of stel gelijk een briefing op voor onze specialisten.